Thursday, August 10, 2017

10082017

I'm back.
Ok ada peningkatan. Dua hari berturut-turut I update blog ni..
Dulu zaman muda mudi banyak masa terluang, memang sehari berpost-post boleh update. Tambah-tambah kalau time heartbroken gitchew~. kah!!


Well nothing much to share (or I'm losing my touch to write).

Alhamdulillah Zuhayr negative for Talassemia.
Dengan itu dia diklasifikasikan sebagai kekurangan zat besi. *kesian! hahah.


So main thing yang I suspect is my breastmilk lah of course since dia jenis tak berapa makan real food and only bergantung kat susu ja.
I know some will say yang teruskan menyusu. Susu ibu adalah susu yang terbaik. yada yada yada...

Tapi I tau, me myself also not living a good lifestyle pun. Healthy food tak berapa. Junkies pun kadang-kadang sapu jua~~ haha! *sorry kids* So, I optfor a formula milk with high iron.

Since Zhafran pun minum Anmum, (Surprisingly, nutrients in Anmum is better than Enfagrow) I give the same brand to Zuhayr to top up with my milk. Kira macam kalau I rasa harini makanan tak berapa healthy, I'll make sure Zuhayr to drink at least 3 session FM. (Sounds like I'm a bad mom right? judgemedontcare. =p


On top of that of course lah kena makan supplement zat besi yang doktor bagi ittteww~~ haha. lagi 3 bulan kita jumpa doktor lagi ok sayang?

Mama loves you. but mama loves food too. Acaner tu? Hahahah!



0 comments: