Wednesday, August 9, 2017

09082017

Kah! Selalu semangat nak menaip untuk titipan anak-anak masa depan.

Nanhado! Tak berjaya mama nak istiqomah.

Well hello kids. IF you are able to find my blog, and reading it now, just want to let you know that mama is falling in love with you everyday. Bertambah berjuta-juta kali. Tak pernah berkurang.

Dan if masa anak-anak mama ni baca and I'm still around, please come home and kiss me, ok! Haha!

..........


it's 2017! angan-angan nak jadi fulltime housewife masih menjadi angan-angan.
I'm not brave enough to leave everything behind.

I takut nanti I tak mampu nak bagi kehidupan yang sempurna kat anak-anak.
It's true money can't buy happiness but there's mouth to feed and tummy to fill.
Bukan duduk kampung yang boleh makan pucuk/ulam and ternak ayam itik semua.

So, to those yang selalu cakap, "InsyaAllah. Akan ada rezeki Dia bagi sebab niat you mulia nak jaga anak-anak sendiri", I can say that it might not work for me.

Tera dok kerja pun sesak jua kadang-kadang. Tunggu la laki I kaya raya gaji 20k sebulan, boleh lah I resign dengan hati terbuka. Kah! (If dia still with me and tak lupa diri cari bini baru la!!) Hahaha.


But who knows. Doa saja lah yang terbaik. :-*


0 comments: