Monday, August 14, 2017

...



Astagfirullahalazim..

Punya lah mengantuk sampai tertidoq layan user..

zzzZZZzzzZZzz

Thursday, August 10, 2017

10082017

I'm back.
Ok ada peningkatan. Dua hari berturut-turut I update blog ni..
Dulu zaman muda mudi banyak masa terluang, memang sehari berpost-post boleh update. Tambah-tambah kalau time heartbroken gitchew~. kah!!


Well nothing much to share (or I'm losing my touch to write).

Alhamdulillah Zuhayr negative for Talassemia.
Dengan itu dia diklasifikasikan sebagai kekurangan zat besi. *kesian! hahah.


So main thing yang I suspect is my breastmilk lah of course since dia jenis tak berapa makan real food and only bergantung kat susu ja.
I know some will say yang teruskan menyusu. Susu ibu adalah susu yang terbaik. yada yada yada...

Tapi I tau, me myself also not living a good lifestyle pun. Healthy food tak berapa. Junkies pun kadang-kadang sapu jua~~ haha! *sorry kids* So, I optfor a formula milk with high iron.

Since Zhafran pun minum Anmum, (Surprisingly, nutrients in Anmum is better than Enfagrow) I give the same brand to Zuhayr to top up with my milk. Kira macam kalau I rasa harini makanan tak berapa healthy, I'll make sure Zuhayr to drink at least 3 session FM. (Sounds like I'm a bad mom right? judgemedontcare. =p


On top of that of course lah kena makan supplement zat besi yang doktor bagi ittteww~~ haha. lagi 3 bulan kita jumpa doktor lagi ok sayang?

Mama loves you. but mama loves food too. Acaner tu? Hahahah!



Wednesday, August 9, 2017

09082017

Kah! Selalu semangat nak menaip untuk titipan anak-anak masa depan.

Nanhado! Tak berjaya mama nak istiqomah.

Well hello kids. IF you are able to find my blog, and reading it now, just want to let you know that mama is falling in love with you everyday. Bertambah berjuta-juta kali. Tak pernah berkurang.

Dan if masa anak-anak mama ni baca and I'm still around, please come home and kiss me, ok! Haha!

..........


it's 2017! angan-angan nak jadi fulltime housewife masih menjadi angan-angan.
I'm not brave enough to leave everything behind.

I takut nanti I tak mampu nak bagi kehidupan yang sempurna kat anak-anak.
It's true money can't buy happiness but there's mouth to feed and tummy to fill.
Bukan duduk kampung yang boleh makan pucuk/ulam and ternak ayam itik semua.

So, to those yang selalu cakap, "InsyaAllah. Akan ada rezeki Dia bagi sebab niat you mulia nak jaga anak-anak sendiri", I can say that it might not work for me.

Tera dok kerja pun sesak jua kadang-kadang. Tunggu la laki I kaya raya gaji 20k sebulan, boleh lah I resign dengan hati terbuka. Kah! (If dia still with me and tak lupa diri cari bini baru la!!) Hahaha.


But who knows. Doa saja lah yang terbaik. :-*