Tuesday, June 9, 2015

Ramadhan is around the corner

Assalammualaikum,
Minggu depan dah nak puasa. Sat ja masa berjalan. Teringat puasa last year kena buat kuih raya untuk bebudak sekolah.

Al-kisahnya lepas dah kena vss tu, punya serabut pkiaq pasal duit, Allah panjangkan rezeki dapat jadi cikgu ganti kat Sekolah Menengah Kebangsaan Putra Perdana. Alhamdulillah. Of course excited uols sebab aku kan memang suka mengajaq. So skop kerja adalah jadi cikgu masakan ngan seni. Failed! Tapi daku gagahkan jua belajaq kat youtube demi kesejahteraan semua.

Program Pendidikan Khas Intergrasi. Sumpah hari aku jadi cikgu, that was the first time aku dengaq program ni. Ni program persekolahan kanak-kanak istimewa consist of various type of keistimewaan diorang like Autism, Hyper, Cerebral Palsy, Slow learner and others. Ye lah, ada sorang dua tu memang anak syurga. Betapa istimewa sampai tengok muka depa ni pun rasa tenang ja hati nak senyum ja selalu. (of course not all of them. :D hanya seorang dua tu yang betoi2 buat aku rasa tenang)

Banyak sangat aku belajaq kat sana. Nampak ja depa macam tu but the are full of love. Depa might not normal but depa punya adab jauh lagi baguih dari those yang so-called normal students. (based on experience mengajaq form 3 and form 4) 

*sigh* Rindu pulak kat depa. *sigh*

Semoga Allah sentiasa melindungi depa. Amin. 


I am definitely looking forward for Ramadhan for its bulan yang penuh rahmat..
Other than that......of course because MAK IS HERE WITH ME TO COOK FOR SAHUR & BERBUKA. ok kakak2 abang2 sila jeles. wakakaka. lamanya tak merasa berbuka & sahur ngan mak. rasanya dah 4-5 tahun dah kot. *cry!*

0 comments: