Tuesday, December 2, 2014

Officially dah habis pantang. Hoyeah~

Bismillahirrahmanirrahim...

Yeay~ Dah merdeka!!! Officially dah habis berpantang. Tetiba selera makan serupa jin. Semua benda nak makan. Baru ja seronok berat turun. Hue hue hue~~


Well, aku masih lagi dalam mood "Eh~ anak aku ka tu?" or "Aku dah jadi mak?". Macam mimpi. Macam tak boleh nak digest lagi. Phew~~ Major life changing. Still doing my best to adapt. Time ni rasa masa jalan cepaaaaaat sangat. Macam "Eh~ dah sampai masa untuk next feeding time? Rasa macam baru ja nyusu." *padahal bila tengok jam, dah 2 jam lebih dah*


Benda paling mencabar sepanjang jadi mak is waktu shift malam *starts at 2am*. Mata serupa kena gam. Time ni badan dah super flat! Tak boleh buat apa dah. Lucky me, shift ni shift mak. Sebab yang boleh jadi shift mak is aku tak sedaq langsung baby menangis minta susu. *Good thing bout baby is dia tak akan nangis unless betol-betol lapaq tahap 4 jam tak makan - mama TERmissed 1 shift of your feeding time. Sorryyyyy honey!!*


Yes, orang cakap bila baby tido, mama pun have to sleep, rest. Tapi, time baby tido laaa aku ada banyak benda lain nak buat. Knowing me yang kaki kelebet, *tak tau nak explain kelebet tu apa* time ni la aku guna nak teliti tengok anak aku, normal ka kalau ada biji-biji merah kat kulit, normal ka kulit macam mengelupas, ok ka dia tido macam tu, selesa ka, itu la ini la. *Penat*


Oh and I'm not sure whether ada tak mak yang macam aku, I do keep track on my baby's feeding pattern. I mean, I buat record macam nurse-nurse kat hospital tu dok buat.

Date
Feeding Time (start - end)
Direct/Bottle
Quantity
Given By

"Anak sulung, hang rajin la buat camtu"

"Hala mak. First timer. Budak baru belajaq" *Well, Hopefully benda ni tak berterusan. Penat oiii*


Ok lah. Baby dah oh eh oh eh. Chiow.

p/s : Tengok kamu tido adalah permandangan yang paling indah. Mengasyikkan. Terima kasih Allah untuk semua ni.

p/s/s : Mama loves you so much. Love you. Love you. Love you. Love you.

0 comments: