Saturday, November 15, 2014

I Want A Girl. He Wants A Boy



But in the end, a healthy baby that matters. 


**********************


Excitement strikes. Rasa macam tetiap hari nak p scan. *over kan?* Well, my first time scan baby ni was at Hospital Pantai Cheras, dengan Dr Suriati Kamal. Masa tu kecikkkk ja. Nampak sac ja. Besar setitik ja. Roughly dalam 3 - 4 weeks as per doctor's opinion. *See, punyala baby nak show that you were there, sepatutnya tak nampak apa pun, tapi still boleh nampak setitik sac. Alhamdulillah*

Next appointment suppose to be in one month time. BUT. Disebabkan sifat terketaq-ketaq penuh dalam diri mama, the very next week mama dah went to see another doctor untuk scan you, my baby. You don't know how it drives me crazy to read those experiences from others mommies regarding empty sac laa apa laa. Tidoq malam tak lena. 


**Next scan kat Dr Suraya your age was roughly around 5weeks**


Alhamdulillah. There you are. Tiny tiny little bean. My sweet little pie. Lega satu bab. The sac wasn't empty. Yeay~! Bole move to the next kerisauan. Heartbeat. *Deng~ yang ni paling takut.*


****************************


Do you know baby? The very first time mama saw you, my instinct told me that you're a boy but well, living in denial and hoping you're a girl sebab mama nak ada geng. *Sebenaqnya paling nak girl sebab takmau abah menang. Haha. Yes. Perangai mama keji sikit.*


Well, tak kisah lah boy or girl. Mama sentiasa doakan baby grow healthy and strong. 

p/s : Untunglah baby ada mama, abah, mommy, ummi, tok wan, tok ma, tok, wan, aki, wan, and ramai lagi yang sayangkan baby.

p/s/s : Sekarang ni baby tengah oh eh oh eh as usual. Mama still learning your language. What should I do baby? *baru ja lepas tenangkan you. Bebai kat mama naa~~ Mama puk nanti.. =b*



0 comments: