Tuesday, March 19, 2013

Training

Hoyeahh.  Dah last day training. Harini tekak meragam. Badan pun tak selesa. Mengantuk sajia keja. Ni penangan travel tetiap hari nak p keja sampai rasa nak semput. *Alhamdulillah bersyukur Minda*

Haa.. Training pasal excel. Berguna jugak. Gila powerful tools. Rasa kerdil plak bila study ni. Selama ni dok syok la boh kat resume konon bertahun2 experience ngan Excel.. Nan hado! Lepas ni malu sungguh nak tulih dalam resume. .hahah. Tapi ok la pas ni leh brag sebab dapat sijil uolss..

Bangga sket walaupun tak teror..haha

Chow~~

Thursday, March 14, 2013

PTPTN Here I Come

Dimulakan dengan Bismillah..

Hiyark! Hutang PTPTN puluhan ribu uols. Monthly RM383 kena bayaq kalau nak habiskan cepat. Or kalau mampu bayar full maka dapat 20% discount..

Mak aih..memang menguntungkan discount almost RM6k. Tatapi..dimanakah nak dikorek duit untuk melangsaikan hotang itu? *cry~~~*

Begitulah kehidupan ku yang dikelilingi hotang..cewahh.. kamon Minda u can do it..bayaq slow2.. Dulu time dapat duit syiok berjoli sakan..haha..

Hello PTPTN.. Nanti saya bayar ok? Tunggu~~~~ * azam untuk bayar tetiap bulan mulai April 2013*

P/s : Sebab bantuan PTPTN jugak I mendapat segulung ijazah.. Terima kasih PTPTN... hahah *saiko*

Lots of love..
Minda

Tuesday, March 12, 2013

Random Tuesday

Haa.. Kan I dah pindah dari Selangor ke Kuala Lumpur.. Walaupun jarak rumah lama ke rumah baru tak la significantly berbeza, NAMUN jarak rumah baru ke office amatlah memeritkan zahir dan batin.. huwaaa... Ok mari review. *Cecewahh*

1. Jalan yang tidak jem. Sempurna traffic nya = 60km.

2. Jalan yang jem. Yang memerlukan skill cilok mencilok = 45km

Huwaa..pagi-pagi bangun tidoq rasa macam nak menangeh teringat nak kena drive sorang2... Apakan daya, demi sesuap nasik kukorbankan jua..

Oh baideway.. ayaq (read : air) kat rumah baru rasanya kurang bersih.. Jerawat batu sudah 4 bijik kelihatan. Jerawat batu besar yang sakit kaw-kaw uolss.. *menangeh lagi*

Idokla (read : tidaklah) menangis kerana jerawat memburukkan muka..tapi sebab sakit dia tu azab sikit.. I kan clumsy..kadang2 garu sesungguh hati sebab terlupa. Adoi!! Padan muka hang Minda.

Please bebeh.. Pasang filter boleh dak? I tau tak boleh sebab nak boh macam mana kan? Huwaaa..

Monday, March 11, 2013

Monday Blues.

Haa..Monday blues.. Kerja banyak tapi malas. As usual.

So how's life? I baru berpindah ke Bandar Tasik Selatan.  Rumah ni just nice for 2 of us. Segala kemudahan senang. Alhamdulillah.

Rupanya best jugak hidup berdua. Fefeeling macam baru kahwin.. Syok. Happy. And yang paling terkejut is.. The other part of him yang I tak pernah tau. *biarlah rahsia suami isteri..haha*

Syukur atas semua nikmat. Tiba2 rasa nak work hard untuk dapat babies.. Ya! Babies! Bukan satu bukan dua.. Tapi sepuluh.. haha. *aim melampau Minda oi* Tapi serious. Nak 10 anak. Agak2 mampu? Haha..

Ok lah.. Semoga Allah bagi kami rezeki menambahkan umat Muhammad S.A.W. 

Doakan kami ye~~!!!

Lots of love in the house.
Minda.