Friday, February 15, 2013

Let's Marathon..

Assalammualaikum...

Well hello peeps.. Esok dah Jumaat dah start keja. Baloq sungguh la rasa bila dah seminggu cuti tetiba nak kena keja..

Haa..1 dari azam 2013 dah tercapai.. I got myself (actually he bought me) a pair of running shoes.. thank you love.. Aim kami nak join marathon this coming May. *semangat*

Haa.. punya lama tak bersukan.. Badan dok makin gemuk terok.. I really need to work out. Hopefully larat laa.. Maklumlah hangat-hangat taik ayam..

So, semoga berjaya habiskan 5.4km marathon.. Chaiyok2.. *penatnya dengaq 5.4km*

Sila abaikan ke-pink-an kasut aku. This is the only choice I had. *sob sob sob*

Saturday, February 9, 2013

Sabtuday yang suram..

It's Sabtuday, he's working and I'm alone.

Menunggu cinta hati pulang dengan penuh kesabaran. Selesai sudah memasak nasik ayam. Kelaparan yang amat tapi tak syok makan sorang-sorang. Entah what time beliau pulang. *sigh.

Haaa! complaint Minda..Complaint. Tak la complaint. Just rasa sunyi. Sepatutnya hari ni balik Penang. My best friend's wedding day. Sedih. Sedih sangat. Tu ja. Tadak rezeki nak attend. Baju yang beli pun tersadai tak terpakai. Bersungguh beli sampai 2 pasang. Nan hado! Tak jadi balik jugak kekdahnya..

Semalam dapat tau berita ayah Nor meninggal. Sedihnya. I emosi sikit bila bab kematian. Kena pulak someone close to me. I doakan semoga Nor sekeluarga dikuniakan Allah ketabahan, dan roh arwah ayah Nor ditempatkan dikalangan orang yang beriman. Amin...

Tuesday, February 5, 2013

selamat malam.

Bismillahirrahmanirrahim...

Luahan hati di malam hari...
Memandangkan kamu sudah lena dibuai mimpi, sedangkan saya masih termanggu-manggu mata mencelik, marilah memblog...

Orang cakap maknusia ni tak pernah puas dengan apa yang diorang ada. Well, saya salah seorang dari mereka. Actually I pun taktau apa sebenaqnya yang I nak dalam life ni. Merungut sana merungut sini. Padahal life taklah begitu bitter sangat.

Entahlah. Journey untuk mencari sesuatu yang diminati dan mendatangkan hasil masih diteruskan. Kerja Engineer yang kononnya gah kat mata orang lain, sebenarnya tak la hebat mana pun. *See, tak bersyukur*

Sebenarnya banyak opportunities yang telah ditolak dan dibuang camtu ja. Rugi, sayang. *sigh*.
Tapi mungkin bukan itu rezeki aku.


Oklah. Bye.

p/s : Seriusli tadak mood nak sambung master. Haih!
p/s/s : Seriusli tadak mood nak kerja jugak..haha..

Okbai.

Sunday, February 3, 2013

dot.dot.dot.

Bismillahirrahmanirrahim...

It's Sunday dan sangatlah teramat wish untuk esok juga adalah cuti.. Penat sungguh badan ni semenjak dua menjak menjadi super duper gemuk. *Sedihnyaaaa!!!*

Current weight adalah 62kg which is +7kg selepas 8 bulan kahwin.. Whoa! Gila..dalam sejarah berat mencecah angka 6series.. waaa! Gotta do something!

TAPI! Kesedaran tu hanyalah tinggal kesedaran.. Tiada effort untuk berubah. Tiada effort untuk mengkuruskan badan. Menyedihkan kan??

Sob Sob Sob... Hari ni masak nasik tomato carrot. Makan berulang untuk kali ke 3.. Konon nak kurus Minda.. Ptuih!!

OK BAI..