Sunday, January 20, 2013

It's Sunday and you're busy working. *sad sad sad*

Bismillahirrahmanirrahim..

Berhari ahad alone since incik harimau is too busy dengan project kick off beliau.. *redha*

Life is getting awesome. Alhamdulillah. Selain daripada jauh dari family *sad*, so far kehidupan adalah menggembirakan. Cuma penat sikit laa sebenarnya nak handle rumah, nak kemas rumah, masak serta laundry which actually something yang I enjoy eventhough maha memenatkan.

Dah almost 8 months kahwin. Ramai yang tanya "dah ada isi ka belom?". Susah nak jawab sebab saya memang makin berisi. Berat pun naik mendadak. Haha. Ok honestly awal2 kahwin memang agak excited and stress sebab rasa bila dah kahwin wajib mengandung and beranak pinak. Nak baby nak anak nak pregnant. Tapi xdak rezeki sebab stress sangat membuatkan ia tak membesar dengan sempurna dan terpaksa dibuang.

Parents pula follow up closely pasal period and akan buat muka 2kupang bila I period. Haha. Lawak. I know both of you nak cucu sangat tapi this is beyond our control and power.

Honestly, Fadzli and I both want baby soo much tapi maybe not now. I realize yang I am not prepare yet, mentally and physically, since Razin Firas was born(baby kakak Husna). Membuka mata sungguh. I tak rasa boleh handle own baby. Anak orang kalo rimaih boleh la pass balik kat mak bapak dia..

Having a baby is a lifetime  commitment. Tidur malam dah tak cukup. Nak buat apa pun kena put your baby first. And you can't simply put your baby aside bila you rimaih nak handle beliau. My freedom is depends on my baby. *kinda scared bila fikir*

Tapi sapa yang xmau zuriat sendiri? Anak kan rezeki, anugerah Allah, token of love between you and husband.

Cuma as for now, I am satisfy with everything yang I ada, I am happy berdua dan selesa. I can't imagine my life if I have baby right now. I can't be a good mother, yet. *sigh* haha. Mampus aku kalau parents I baca my blog. I'm sorry.

Marriage is not only about having a baby tho. Lots more things to be achieved.  Life has just begin. So stop asking bila nak mengandung or kami merancang ka apa. Kalau dah rezeki Allah nak bagi, kami terima and try our best to be a good parents. Tu ja la. We have our own plan. Tapi semua pun tertakluk yang kat atas sana..

I am not sorry for myself,  then why should you?

1 comments:

Anonymous said...

yeayyyy!!!that's the spirit....haha