Tuesday, January 22, 2013

You have my permission to buy

Eventhough I sangat paranoid dengan motor.. Risau sungguh kalau someone close to me naik motor. Tambah2 kalau baru lepas tengok accident involving motorist. *sigh*

Eventhough berat sungguh hati nak bagi. It's not that I don't support you, I'm just scared.

Tapi, to see you sad, muka beria tengok motor, perasaan excited dengar bunyi motor, knowing that you can't have 1 because of me. Adoi. Sedih la jugak.

Sorry that I can't let you buy superbike, yet. Not until I betul2 yakin.

Buat masa ni, just beli something yang selesa for you to get used of riding in KL. Dekat2 area rumah. Tapi bukan daily basis untuk pergi kerja ye~ haha.

Apa2pun..sila beli cepat before I change my mind.

Tik tok tik tok tik tok... if you read this, then your time starts now..

Monday, January 21, 2013

Mak Belle

Mak Belle macam nak beranak dah. Tapi seriously I xtau patut buat apa. Try to call vets tapi anggaran untuk consultation + ultrasound dalam rm1000++.. oh mai!! Mahai bebeno!

So just pray to God hopefully everything will turn out ok.

Googled tentang tanda2 kucing nak beranak..
1. Mengiau & gelisah. *tadi adala..now dah rileks..
2. Berdarah kat pungkoq. *ada sikit and macam ada ketul daging gak..erkk*
3. Pecah air ketuban. *yang ni xdak plak*
4. Hilang selera makan. *alamak! Selera beliau bertambah ja. X hilang*

Confuse den! Mija kata leh hold sampai esok baru bawak g klinik. Baeklah mija..anda lebih berpengalaman... =b

P/s : semoga mak belle selamat melahirkan..

Sunday, January 20, 2013

It's Sunday and you're busy working. *sad sad sad*

Bismillahirrahmanirrahim..

Berhari ahad alone since incik harimau is too busy dengan project kick off beliau.. *redha*

Life is getting awesome. Alhamdulillah. Selain daripada jauh dari family *sad*, so far kehidupan adalah menggembirakan. Cuma penat sikit laa sebenarnya nak handle rumah, nak kemas rumah, masak serta laundry which actually something yang I enjoy eventhough maha memenatkan.

Dah almost 8 months kahwin. Ramai yang tanya "dah ada isi ka belom?". Susah nak jawab sebab saya memang makin berisi. Berat pun naik mendadak. Haha. Ok honestly awal2 kahwin memang agak excited and stress sebab rasa bila dah kahwin wajib mengandung and beranak pinak. Nak baby nak anak nak pregnant. Tapi xdak rezeki sebab stress sangat membuatkan ia tak membesar dengan sempurna dan terpaksa dibuang.

Parents pula follow up closely pasal period and akan buat muka 2kupang bila I period. Haha. Lawak. I know both of you nak cucu sangat tapi this is beyond our control and power.

Honestly, Fadzli and I both want baby soo much tapi maybe not now. I realize yang I am not prepare yet, mentally and physically, since Razin Firas was born(baby kakak Husna). Membuka mata sungguh. I tak rasa boleh handle own baby. Anak orang kalo rimaih boleh la pass balik kat mak bapak dia..

Having a baby is a lifetime  commitment. Tidur malam dah tak cukup. Nak buat apa pun kena put your baby first. And you can't simply put your baby aside bila you rimaih nak handle beliau. My freedom is depends on my baby. *kinda scared bila fikir*

Tapi sapa yang xmau zuriat sendiri? Anak kan rezeki, anugerah Allah, token of love between you and husband.

Cuma as for now, I am satisfy with everything yang I ada, I am happy berdua dan selesa. I can't imagine my life if I have baby right now. I can't be a good mother, yet. *sigh* haha. Mampus aku kalau parents I baca my blog. I'm sorry.

Marriage is not only about having a baby tho. Lots more things to be achieved.  Life has just begin. So stop asking bila nak mengandung or kami merancang ka apa. Kalau dah rezeki Allah nak bagi, kami terima and try our best to be a good parents. Tu ja la. We have our own plan. Tapi semua pun tertakluk yang kat atas sana..

I am not sorry for myself,  then why should you?

Wednesday, January 2, 2013

Saya penggunA nota

yippi....
dh Im mengidam

*spam!!!sila Iawat blog Saya

New year : 2013

Assalammualaikum...

Psstttt...dah 2013.. lots of things in mind.. hopefully atleast 80% of it akan tercapai..

Semoga hidup2 anda semua dan saya dilimpahi rahmat dan sentiasa bahagia dunia akhirat..

I'm blessed. Alhamdulillah.

Thanks family.
Thanks love.
Thanks friends.

Thank you so much!

P/s : new year gift.. Anda memang unpredictable.. I love u so much!