Wednesday, April 17, 2013

For you..

Bismillahirrahmanirrahim. .
This morning I woke up and realized that I can't guarantee that I will be able to wake up again the next morning, on the same bed in the same house.

Maybe on my way to work something happen and I die.

Betapa hidup ni sebenarnya pertaruhan and every seconds counts.

Sesungguh hati, saya nak minta maaf sangat2 kat semua orang yang saya pernah sakitkan hati, mengumpat or mengata, directly or indirectly, dengan sengaja or tidak sengaja.

I hope those who read this, who knows me, or barely know me, can forgive me.

Wednesday, April 10, 2013

Fat. Fatter. Fattest.

Beberapa akak kat ofis dah tegoq badan naik. Mak bapak pun kata badan dah kembang. *cryinggg!!!*

Sedih. Makan tak banyak tapi berulang. Asyik lapaq sampai nak gastrik padahal baru makan ja. Lagi menyedihkan..

Kegemaran la ni plak adalah roti patsegi cicah ayaq milo. Macam sekarang. Tengah cicah roti patsegi ngan ayaq milo sambil menulih..

I can't help it. It's either I eat atau sakit perut macam gastrik.. *menangeh kuat2*

Sorry to myself. I'm getting fatter.. :'(

Jom wechat

It made my day.. I love you sooooooo much!!

Tuesday, April 9, 2013

Malas

Assalammualaikum. .

Pernah tak rasa perasaan malas nak buat apa pun?? Haa.. aku tengah state malas nak buat 1 benda apa pun. .

Kena plak sekarang ni Toshiba tengah dok slowly handover kat Amkor. Kerja apa pun aku taktau nak buat. Tapi aku confuse kat kelik aku ni sorang. Doplohpatjam buat keja.. Bz sokmo!! Menambahkan kestressan aku.. huwaaaaaa!!!

Okbai. Nak p tidoq kat surau.

Tuesday, March 19, 2013

Training

Hoyeahh.  Dah last day training. Harini tekak meragam. Badan pun tak selesa. Mengantuk sajia keja. Ni penangan travel tetiap hari nak p keja sampai rasa nak semput. *Alhamdulillah bersyukur Minda*

Haa.. Training pasal excel. Berguna jugak. Gila powerful tools. Rasa kerdil plak bila study ni. Selama ni dok syok la boh kat resume konon bertahun2 experience ngan Excel.. Nan hado! Lepas ni malu sungguh nak tulih dalam resume. .hahah. Tapi ok la pas ni leh brag sebab dapat sijil uolss..

Bangga sket walaupun tak teror..haha

Chow~~

Thursday, March 14, 2013

PTPTN Here I Come

Dimulakan dengan Bismillah..

Hiyark! Hutang PTPTN puluhan ribu uols. Monthly RM383 kena bayaq kalau nak habiskan cepat. Or kalau mampu bayar full maka dapat 20% discount..

Mak aih..memang menguntungkan discount almost RM6k. Tatapi..dimanakah nak dikorek duit untuk melangsaikan hotang itu? *cry~~~*

Begitulah kehidupan ku yang dikelilingi hotang..cewahh.. kamon Minda u can do it..bayaq slow2.. Dulu time dapat duit syiok berjoli sakan..haha..

Hello PTPTN.. Nanti saya bayar ok? Tunggu~~~~ * azam untuk bayar tetiap bulan mulai April 2013*

P/s : Sebab bantuan PTPTN jugak I mendapat segulung ijazah.. Terima kasih PTPTN... hahah *saiko*

Lots of love..
Minda

Tuesday, March 12, 2013

Random Tuesday

Haa.. Kan I dah pindah dari Selangor ke Kuala Lumpur.. Walaupun jarak rumah lama ke rumah baru tak la significantly berbeza, NAMUN jarak rumah baru ke office amatlah memeritkan zahir dan batin.. huwaaa... Ok mari review. *Cecewahh*

1. Jalan yang tidak jem. Sempurna traffic nya = 60km.

2. Jalan yang jem. Yang memerlukan skill cilok mencilok = 45km

Huwaa..pagi-pagi bangun tidoq rasa macam nak menangeh teringat nak kena drive sorang2... Apakan daya, demi sesuap nasik kukorbankan jua..

Oh baideway.. ayaq (read : air) kat rumah baru rasanya kurang bersih.. Jerawat batu sudah 4 bijik kelihatan. Jerawat batu besar yang sakit kaw-kaw uolss.. *menangeh lagi*

Idokla (read : tidaklah) menangis kerana jerawat memburukkan muka..tapi sebab sakit dia tu azab sikit.. I kan clumsy..kadang2 garu sesungguh hati sebab terlupa. Adoi!! Padan muka hang Minda.

Please bebeh.. Pasang filter boleh dak? I tau tak boleh sebab nak boh macam mana kan? Huwaaa..

Monday, March 11, 2013

Monday Blues.

Haa..Monday blues.. Kerja banyak tapi malas. As usual.

So how's life? I baru berpindah ke Bandar Tasik Selatan.  Rumah ni just nice for 2 of us. Segala kemudahan senang. Alhamdulillah.

Rupanya best jugak hidup berdua. Fefeeling macam baru kahwin.. Syok. Happy. And yang paling terkejut is.. The other part of him yang I tak pernah tau. *biarlah rahsia suami isteri..haha*

Syukur atas semua nikmat. Tiba2 rasa nak work hard untuk dapat babies.. Ya! Babies! Bukan satu bukan dua.. Tapi sepuluh.. haha. *aim melampau Minda oi* Tapi serious. Nak 10 anak. Agak2 mampu? Haha..

Ok lah.. Semoga Allah bagi kami rezeki menambahkan umat Muhammad S.A.W. 

Doakan kami ye~~!!!

Lots of love in the house.
Minda.

Friday, February 15, 2013

Let's Marathon..

Assalammualaikum...

Well hello peeps.. Esok dah Jumaat dah start keja. Baloq sungguh la rasa bila dah seminggu cuti tetiba nak kena keja..

Haa..1 dari azam 2013 dah tercapai.. I got myself (actually he bought me) a pair of running shoes.. thank you love.. Aim kami nak join marathon this coming May. *semangat*

Haa.. punya lama tak bersukan.. Badan dok makin gemuk terok.. I really need to work out. Hopefully larat laa.. Maklumlah hangat-hangat taik ayam..

So, semoga berjaya habiskan 5.4km marathon.. Chaiyok2.. *penatnya dengaq 5.4km*

Sila abaikan ke-pink-an kasut aku. This is the only choice I had. *sob sob sob*

Saturday, February 9, 2013

Sabtuday yang suram..

It's Sabtuday, he's working and I'm alone.

Menunggu cinta hati pulang dengan penuh kesabaran. Selesai sudah memasak nasik ayam. Kelaparan yang amat tapi tak syok makan sorang-sorang. Entah what time beliau pulang. *sigh.

Haaa! complaint Minda..Complaint. Tak la complaint. Just rasa sunyi. Sepatutnya hari ni balik Penang. My best friend's wedding day. Sedih. Sedih sangat. Tu ja. Tadak rezeki nak attend. Baju yang beli pun tersadai tak terpakai. Bersungguh beli sampai 2 pasang. Nan hado! Tak jadi balik jugak kekdahnya..

Semalam dapat tau berita ayah Nor meninggal. Sedihnya. I emosi sikit bila bab kematian. Kena pulak someone close to me. I doakan semoga Nor sekeluarga dikuniakan Allah ketabahan, dan roh arwah ayah Nor ditempatkan dikalangan orang yang beriman. Amin...

Tuesday, February 5, 2013

selamat malam.

Bismillahirrahmanirrahim...

Luahan hati di malam hari...
Memandangkan kamu sudah lena dibuai mimpi, sedangkan saya masih termanggu-manggu mata mencelik, marilah memblog...

Orang cakap maknusia ni tak pernah puas dengan apa yang diorang ada. Well, saya salah seorang dari mereka. Actually I pun taktau apa sebenaqnya yang I nak dalam life ni. Merungut sana merungut sini. Padahal life taklah begitu bitter sangat.

Entahlah. Journey untuk mencari sesuatu yang diminati dan mendatangkan hasil masih diteruskan. Kerja Engineer yang kononnya gah kat mata orang lain, sebenarnya tak la hebat mana pun. *See, tak bersyukur*

Sebenarnya banyak opportunities yang telah ditolak dan dibuang camtu ja. Rugi, sayang. *sigh*.
Tapi mungkin bukan itu rezeki aku.


Oklah. Bye.

p/s : Seriusli tadak mood nak sambung master. Haih!
p/s/s : Seriusli tadak mood nak kerja jugak..haha..

Okbai.

Sunday, February 3, 2013

dot.dot.dot.

Bismillahirrahmanirrahim...

It's Sunday dan sangatlah teramat wish untuk esok juga adalah cuti.. Penat sungguh badan ni semenjak dua menjak menjadi super duper gemuk. *Sedihnyaaaa!!!*

Current weight adalah 62kg which is +7kg selepas 8 bulan kahwin.. Whoa! Gila..dalam sejarah berat mencecah angka 6series.. waaa! Gotta do something!

TAPI! Kesedaran tu hanyalah tinggal kesedaran.. Tiada effort untuk berubah. Tiada effort untuk mengkuruskan badan. Menyedihkan kan??

Sob Sob Sob... Hari ni masak nasik tomato carrot. Makan berulang untuk kali ke 3.. Konon nak kurus Minda.. Ptuih!!

OK BAI..

Tuesday, January 22, 2013

You have my permission to buy

Eventhough I sangat paranoid dengan motor.. Risau sungguh kalau someone close to me naik motor. Tambah2 kalau baru lepas tengok accident involving motorist. *sigh*

Eventhough berat sungguh hati nak bagi. It's not that I don't support you, I'm just scared.

Tapi, to see you sad, muka beria tengok motor, perasaan excited dengar bunyi motor, knowing that you can't have 1 because of me. Adoi. Sedih la jugak.

Sorry that I can't let you buy superbike, yet. Not until I betul2 yakin.

Buat masa ni, just beli something yang selesa for you to get used of riding in KL. Dekat2 area rumah. Tapi bukan daily basis untuk pergi kerja ye~ haha.

Apa2pun..sila beli cepat before I change my mind.

Tik tok tik tok tik tok... if you read this, then your time starts now..

Monday, January 21, 2013

Mak Belle

Mak Belle macam nak beranak dah. Tapi seriously I xtau patut buat apa. Try to call vets tapi anggaran untuk consultation + ultrasound dalam rm1000++.. oh mai!! Mahai bebeno!

So just pray to God hopefully everything will turn out ok.

Googled tentang tanda2 kucing nak beranak..
1. Mengiau & gelisah. *tadi adala..now dah rileks..
2. Berdarah kat pungkoq. *ada sikit and macam ada ketul daging gak..erkk*
3. Pecah air ketuban. *yang ni xdak plak*
4. Hilang selera makan. *alamak! Selera beliau bertambah ja. X hilang*

Confuse den! Mija kata leh hold sampai esok baru bawak g klinik. Baeklah mija..anda lebih berpengalaman... =b

P/s : semoga mak belle selamat melahirkan..

Sunday, January 20, 2013

It's Sunday and you're busy working. *sad sad sad*

Bismillahirrahmanirrahim..

Berhari ahad alone since incik harimau is too busy dengan project kick off beliau.. *redha*

Life is getting awesome. Alhamdulillah. Selain daripada jauh dari family *sad*, so far kehidupan adalah menggembirakan. Cuma penat sikit laa sebenarnya nak handle rumah, nak kemas rumah, masak serta laundry which actually something yang I enjoy eventhough maha memenatkan.

Dah almost 8 months kahwin. Ramai yang tanya "dah ada isi ka belom?". Susah nak jawab sebab saya memang makin berisi. Berat pun naik mendadak. Haha. Ok honestly awal2 kahwin memang agak excited and stress sebab rasa bila dah kahwin wajib mengandung and beranak pinak. Nak baby nak anak nak pregnant. Tapi xdak rezeki sebab stress sangat membuatkan ia tak membesar dengan sempurna dan terpaksa dibuang.

Parents pula follow up closely pasal period and akan buat muka 2kupang bila I period. Haha. Lawak. I know both of you nak cucu sangat tapi this is beyond our control and power.

Honestly, Fadzli and I both want baby soo much tapi maybe not now. I realize yang I am not prepare yet, mentally and physically, since Razin Firas was born(baby kakak Husna). Membuka mata sungguh. I tak rasa boleh handle own baby. Anak orang kalo rimaih boleh la pass balik kat mak bapak dia..

Having a baby is a lifetime  commitment. Tidur malam dah tak cukup. Nak buat apa pun kena put your baby first. And you can't simply put your baby aside bila you rimaih nak handle beliau. My freedom is depends on my baby. *kinda scared bila fikir*

Tapi sapa yang xmau zuriat sendiri? Anak kan rezeki, anugerah Allah, token of love between you and husband.

Cuma as for now, I am satisfy with everything yang I ada, I am happy berdua dan selesa. I can't imagine my life if I have baby right now. I can't be a good mother, yet. *sigh* haha. Mampus aku kalau parents I baca my blog. I'm sorry.

Marriage is not only about having a baby tho. Lots more things to be achieved.  Life has just begin. So stop asking bila nak mengandung or kami merancang ka apa. Kalau dah rezeki Allah nak bagi, kami terima and try our best to be a good parents. Tu ja la. We have our own plan. Tapi semua pun tertakluk yang kat atas sana..

I am not sorry for myself,  then why should you?

Wednesday, January 2, 2013

Saya penggunA nota

yippi....
dh Im mengidam

*spam!!!sila Iawat blog Saya

New year : 2013

Assalammualaikum...

Psstttt...dah 2013.. lots of things in mind.. hopefully atleast 80% of it akan tercapai..

Semoga hidup2 anda semua dan saya dilimpahi rahmat dan sentiasa bahagia dunia akhirat..

I'm blessed. Alhamdulillah.

Thanks family.
Thanks love.
Thanks friends.

Thank you so much!

P/s : new year gift.. Anda memang unpredictable.. I love u so much!