Friday, August 31, 2012

Happy Merdeka.

Bismillahirrahmanirrahim...

Selamat Hari Raya & Maaf Zahir Batin. Happy Merdeka. *merdeka kah kita?? tepuk dada tanya sendiri*
Badan makin menggemuk gara-gara raya. Actually before raya pun dah gemuk dah. Sejak lepas kahwin, berat maintain 62kg takmau turun. -_-" Ergghhh~~~

Well, dah hampir seminggu kami menghabiskan masa malam kami kat rumah anak yatim putra perdana ni. Punya la lama stay sini, baru hari tu tersedar kewujudan rumah ni.

Subhanallah. Spending time there, with them, taught me on how to value life. You don't have to be perfect to be happy. Days, rasa sayang kat budak2 tu membuak-buak. Balik rumah ja dah rindu balik.

There's something bout them yang membuatkan aku sendiri jadi malu. Complaining bout how pathetic my life had been, aku memang kalah teruk la ngan depa ni. They just enjoying every bit moment they have. Macam takde kekurangan pun.

Aiman. Hmm.. Macam mana nak describe pasal Aiman eyh? Antara semua budak kat situ, seriously, aku paling rindu kat Aiman. Dia manja, sensitif, nakal, cerdik. Rasa close sangat ngan dia *walaupun dia tak heran pun kat aku. haha*

Dengan budak lain pun aku rapat. Semua cerdik2. Memang Allah kurniakan kelebihan kat budak2 ni, sebab kekurangan yang Allah dah tarik kat depa.

Haih~ rindu plak kat semua.. -_-"

Semua ada 50 org. Bayangkanla kalau sekali datang memang tak menang tangan la nak melayan. Hingaq satu asrama tu. Yang suka mengusik, yang pantang kena usik, yang rajin belajar, yang main2, yang buat best, semua la ada. Macam ada racun, macam ada penawar. Ya Allah tenang betoi la tengok muka depa ni..

Haaa, aku ngan husna buat apa kat sana??
Kami volunteer nak tolong ajar budak2 ni buat homework. Ajar maths, science, english. Ajar buat facebook pun ada gak..haha..So far alhamdulillah dorang memang jenis nak blajaq, so senang la sampai tak cukup tangan. Kadang-kadang kalau pak harimau balik awal, beliau pun kena angkut skali jadi cikgu tak berlesen kat sana. =b

Nanti nak try godek2 tengok details pasal tempat ni. Nanti iolls share, kot2 la sapa2 nak menolong seiklas hati. Bleh la kita sama2 tolong. =)



2 comments:

nhk said...

Aiman x kesah~~~huuu...they are precious moment yg Allah nk tunjuk kat kita..

rAmiZa.mY said...

x ajak pun!