Thursday, March 15, 2012

Khamislimabelasmarchtwothousandandtwelve.

Bismillahirrahmanirrahim..

These past few days merupakan hari yang sangat stress. Deep inside me macam nak meletup. I believed it must be the effects of perubahan hormon tiap2 bulan. Mak ngan bapak melawat anak bongsu dia yang kononnya demam teruk. Tu salah satu alasan. Actually mak sibuk nak berSOGO since aku ngan Husna menghasut kata SOGO selalunya sale.

We went there yesterday and nasib baik la ada sale. *Phew* If not memang kena berleter 10 keturunan dengan mak miah.

Well, semalam semangat tekun bekerja menerpa. Actually I dah jatuh cinta dengan kerja ni walaupun I'm the only girl  woman here, mula2 tu memanglah sangat stress Allah saja yang tau. Just imagine you jalan nak masuk site, and berpuluh lelaki kat dalam site tu just stare at you as if you're walking in there naked! *Imagine please!* Walaupun I dah dress up habis lelaki, habis berlapis2 baju pakai, that feelings tu still ada. Pandangan mata pekerja kat situ macam...tak tau nak describe.

Tapi lama2 tu keyakinan diri dah ada. Chewah konon! No actually I have to la kan? If not kerja tak siap, gaji tak dapat, impian hanya tinggal kenangan. -_-"


..........................

Kakak cakap dia ingat life aku sangat best. Semua yang aku nak, aku dapat. Now only she knw yang betapa strugglenya adik dia yang sorang ni untuk dapat apa yang dia dapat. I don't blame you la kakak. Semua orang ingat benda yang sama. A smile on a person's face doesn't mean that she/he is happy. Buat apa nak berteruk-teruk tunjuk kita bermasalah? Would it give any benefit? Solution? Takkan? So let it be. Agak2 dah stress sangat2. Ambil Quran, baca. *dah lama tak membaca since berpindah kerumah baru*


Oh yeah~ saya dan Husna sekali lagi telah berpindah untuk ke-4 kalinya selama setahun ini. Haha. Terima kasih buat semua yang membantu. InsyaAllah ini akan menjadi yang terakhir. Haha. Sekarang ni kami pindah kat landed house. Sebagai preparation untuk saya berumah tangga nanti. Kononnya rumah lama dekat dengan pencawang elektrik. Takut effect baby la KONONNYA~~~ Haha!

Kronologi Pemindahan.

March 2011 - Shah Alam
June 2011 - Puchong Perdana
August 2011 - Puchong Tekali
March 2012 - Puchong Perdana.

Haha. Makanya, sila lah mendarab RM 300 dengan jumlah pemindahan bagi pembayaran penalty Unifi. Teeetttt~~~~


p/s : Don't hate me cause I'm beautiful... =b *pingsan. haha!*

0 comments: