Friday, March 2, 2012

Hari ini hari Jumaat

Bismillahirahmanirrahim... Hari jumaat yang agak kelam kabut. Hari kedua sebagai projek engineer. Ok sangatlah penat. Berulang alik ke site yang maha jauh. Oh, saya sudah bergelar engineer kembali. Project engineer yang memerlukan keperahan otak untuk menggunakan AutoCAD kembali setelah bertahun ditinggalkan. Phew! Ya.. saya sudah bekerja setelah setahun menjadi penganggur tegar. Dah tu master macam mana? Ohhh.. Master seperti biasa. Masih berjalan. Tengah buat thesis yang maha tebal. Suppose to submit by June remember? *if only i could laaaaa* Saya nak kerja. Saya perlu kerja. Kenapa? I tak pasti yang kerajaan masih stabil untuk memberi offer yang baik untuk rakyat dia. Mungkin ada, depends on rezeki masing-masing. Bergaul dengan para lecturer, i got lots of info. How kerajaan sekarang ketandusan duit. Haha. Even master pun tak menjaminkan apa-apa. Unless you've got your PHD. Ok dah, nanti kena cekup masuk lokap. =b Sebenarnya mata saya dikaburi. I dont know whether i will get the same offer as what i got right now. Lagipun boleh la nak saving sikit untuk honeymoon nanti. Haha! *ok tu point yang sebenarnya* Jadi saya pun accept the offer and bekerja. Tadaaa! Sebenarnya kat computer tak install AutoCAD lagi. So i am damn bored. Ok la bai! P/s : esok Eaty akan menukar status kepada Puan Eaty. All the best girlfriend!!

0 comments: