Friday, March 23, 2012

Anentryfrommetoyou

Bismillahirrahmanirrahim...

This will be a so-called romantic-but-not-so-romantic post from a soon-to-be a lovely wife of yours.. *wink wink*

Thank you so much for always be there for me, for never give up on me, for always have faith....

Every now and then I thank God for letting me to have you. You are the answer of my prayers. You are the reason why it never works with others.

I adore every single inch of you. The way you talk, act, and think. Sometimes I wonder, from which planet were you from, you never lose your temper. Haha. Seriously, you never raise your voice, nor change your tones. Some people with those sarcastic tones. But none of them I found in you.

I adore how you always remain calm. You think before you act. It shows how matured you are when facing problems.

I adore how you respect me as your girl. I adore how you look at me. The feelings, I can't describe. No one had ever look at me the way you do. I hope it will remain the same even after 20 years of our marriage.

I adore how you always try your best for us. It amazed me.

I used to adore Landon Carter in A Walk to Remember. *my favorite movie since forever*

Some people would say that such guy is not real. I used to say that too.

But now that I've found my Landon Carter.. I believe that that might be actually a good person out there for each of us. And I've found mine. Thank you so much for being mine. Thank you Allah. Alhamdulillah.

P/s : 66 days left. And I am forever yours till Jannah. InsyaAllah.


Songs : A Thousand Years...

- Posted using BlogPress from my iPad

Thursday, March 15, 2012

Khamislimabelasmarchtwothousandandtwelve.

Bismillahirrahmanirrahim..

These past few days merupakan hari yang sangat stress. Deep inside me macam nak meletup. I believed it must be the effects of perubahan hormon tiap2 bulan. Mak ngan bapak melawat anak bongsu dia yang kononnya demam teruk. Tu salah satu alasan. Actually mak sibuk nak berSOGO since aku ngan Husna menghasut kata SOGO selalunya sale.

We went there yesterday and nasib baik la ada sale. *Phew* If not memang kena berleter 10 keturunan dengan mak miah.

Well, semalam semangat tekun bekerja menerpa. Actually I dah jatuh cinta dengan kerja ni walaupun I'm the only girl  woman here, mula2 tu memanglah sangat stress Allah saja yang tau. Just imagine you jalan nak masuk site, and berpuluh lelaki kat dalam site tu just stare at you as if you're walking in there naked! *Imagine please!* Walaupun I dah dress up habis lelaki, habis berlapis2 baju pakai, that feelings tu still ada. Pandangan mata pekerja kat situ macam...tak tau nak describe.

Tapi lama2 tu keyakinan diri dah ada. Chewah konon! No actually I have to la kan? If not kerja tak siap, gaji tak dapat, impian hanya tinggal kenangan. -_-"


..........................

Kakak cakap dia ingat life aku sangat best. Semua yang aku nak, aku dapat. Now only she knw yang betapa strugglenya adik dia yang sorang ni untuk dapat apa yang dia dapat. I don't blame you la kakak. Semua orang ingat benda yang sama. A smile on a person's face doesn't mean that she/he is happy. Buat apa nak berteruk-teruk tunjuk kita bermasalah? Would it give any benefit? Solution? Takkan? So let it be. Agak2 dah stress sangat2. Ambil Quran, baca. *dah lama tak membaca since berpindah kerumah baru*


Oh yeah~ saya dan Husna sekali lagi telah berpindah untuk ke-4 kalinya selama setahun ini. Haha. Terima kasih buat semua yang membantu. InsyaAllah ini akan menjadi yang terakhir. Haha. Sekarang ni kami pindah kat landed house. Sebagai preparation untuk saya berumah tangga nanti. Kononnya rumah lama dekat dengan pencawang elektrik. Takut effect baby la KONONNYA~~~ Haha!

Kronologi Pemindahan.

March 2011 - Shah Alam
June 2011 - Puchong Perdana
August 2011 - Puchong Tekali
March 2012 - Puchong Perdana.

Haha. Makanya, sila lah mendarab RM 300 dengan jumlah pemindahan bagi pembayaran penalty Unifi. Teeetttt~~~~


p/s : Don't hate me cause I'm beautiful... =b *pingsan. haha!*

Friday, March 9, 2012

j.u.m.a.a.t

Bismillahirrahmanirrahim..

Selamat berjumaat. Melepak didalam cabin di site sangatlah membosankan. Kehidupan jugak berada pada gradient negative. Senang cerita, kehidupan tidak stabil. Titik.

Mungkin penat bekerja. Bangun pukul 5.30am setiap hari demi sesuap nasik. Haha! Sebenarnya kehidupan sangat stress. Kerja, master, kahwin. Macam milo 3 in 1. These 3 big things I have to cope tanpa belas kasihan.

Kahwin? Hmm, boleh tak nak bagitau yang kami tak sempat membuat preparation untuk perkara yang penting lagi? Surat permohonan nikah pun tak settle, HIV test, kad kahwin, baju, hantaran. Hanya catering ngan goodies ja yang dah settle tu pun hasil bantuan mak. Banyak benda menyerabutkan.

Life transition. Kahwin ni macam you risk your life untuk jadi lifetime partner for your husband/wife. You don't know whether the boat that you are in, is in a good condition or not. Kalau bagus, bahagia. Kalau tak bagus, sakit sikit. Orang tua2 cakap dah duduk serumah baru kenal hati budi masing2. =)

I am excited untuk kahwin but at the same time saya sangat takut. Banyak sangat 'what if' yang merewang kat otak. Mood preparation pun melayang. Cuak. That's all I can say.


71 days to go. We have to stay put. Time macam ni memang banyak benda akan menambahkan stress. InsyaAllah lepas tu semua dah settle. Mudah2an...

p/s : Malas nak fikir sebenarnya. Just go with the flow. Semoga Allah guides us to the right path. Jalan yang diberkati. Amin.

p/s/s : Tadi konkrit jatuh atas contractor, beliau masih koma. Semoga cepat sembuh. -_-"

Friday, March 2, 2012

Hari ini hari Jumaat

Bismillahirahmanirrahim... Hari jumaat yang agak kelam kabut. Hari kedua sebagai projek engineer. Ok sangatlah penat. Berulang alik ke site yang maha jauh. Oh, saya sudah bergelar engineer kembali. Project engineer yang memerlukan keperahan otak untuk menggunakan AutoCAD kembali setelah bertahun ditinggalkan. Phew! Ya.. saya sudah bekerja setelah setahun menjadi penganggur tegar. Dah tu master macam mana? Ohhh.. Master seperti biasa. Masih berjalan. Tengah buat thesis yang maha tebal. Suppose to submit by June remember? *if only i could laaaaa* Saya nak kerja. Saya perlu kerja. Kenapa? I tak pasti yang kerajaan masih stabil untuk memberi offer yang baik untuk rakyat dia. Mungkin ada, depends on rezeki masing-masing. Bergaul dengan para lecturer, i got lots of info. How kerajaan sekarang ketandusan duit. Haha. Even master pun tak menjaminkan apa-apa. Unless you've got your PHD. Ok dah, nanti kena cekup masuk lokap. =b Sebenarnya mata saya dikaburi. I dont know whether i will get the same offer as what i got right now. Lagipun boleh la nak saving sikit untuk honeymoon nanti. Haha! *ok tu point yang sebenarnya* Jadi saya pun accept the offer and bekerja. Tadaaa! Sebenarnya kat computer tak install AutoCAD lagi. So i am damn bored. Ok la bai! P/s : esok Eaty akan menukar status kepada Puan Eaty. All the best girlfriend!!