Wednesday, February 1, 2012

r.a.b.u

Assalammualaikum,

Mari mengupdate blog dikala keserabutan.
Sebenaqnya amatlah susah bila menjadi kononnya perfectionist yang tak berapa nak perfect dan tidaklah tegas kerana takut menyinggung perasaan orang. That is why all this while saya lebih suka menjadi lone ranger. Kerja sorang diri dan tak perlu mengharapkan orang lain. Tapi malangnya diri ini amatlah kerdil untuk membuat semuanya sendiri. *haha! sila diam Minda*

Dengan berakhirnya hari ini, maka tinggallah 115 hari lagi. Yes! Lambat lagi. Tapi mungkin tabiat seorang engineer untuk keep track dengan progress agar meet dateline. Jadi saya akan seperti menggesa agar segalanya memenuhi seperti kehendak. Ya Allah, saya teramatlah risau sebenaqnya.

Keserabutan bertambah bila terpaksa membahagi masa untuk dua event yang besar. Master dan wedding. Which one to prioritize?

Saya perlu siapkan thesis yang SubhanAllah agak tebal untuk disubmit June nanti manakala wedding pada hujung May.

Apa yang tak settle lagi?? Semestinya Thesis!! dan.....Baju untuk bertandang. Seriously saya teramat cerewet. Susah untuk berkenan something. And if saya berkenan something, that means that something tu mesti adalah sesuatu yang bagus. *Time ni la rindu nak jadi engineer balik since sesuatu yang bagus itu adalah sesuatu yang expensive*

Membeli barang hantaran contohnya. Boleh berdarah hidung tengok harga. Tapi untuk sesetengah benda haruslah dipejam mata sebelah, tarik nafas dalam-dalam, dan beli. *semakin menuju zero angka di dalam simpanan*

Talk about barang hantaran, hampir selesai, *wahh, laju kan? haha, sebab mana yang boleh settle, memang nak settle awal. I wish to avoid all the last minutes preparation yang maha menstresskan itu.*

Panasnya. Nak mandi sat. Ok bai!



0 comments: