Wednesday, February 29, 2012

Suka suki di malam hari

Bismillahirahmanirrahim...

It's been a while since my last update. Too busy with studies, preparations, dan yang paling sibuk adalah berulang-alik Penang-KL untuk uruskan hal bapak. Oh, bapak was admitted and undergone a minor surgery. First time in my life faced with this situation yang seriously membuatkan keserabutan.

Not a good start for 2012. Banyak benda yang jadi. Benda yang buat aku terfikir. Benda yang buat aku belajar about life.

"Tak semua yang kau rancang akan berlaku, mungkin nasib tak menyebelahi aku" - penakut, Yuna.

Kita kan hanya mampu merancang.. Semua yang jadi ada hikmah.

Officially, aku dah tolak tawaran sambung belajar kat Oxford tu. Memang semua orang cakap rugi. Peluang sekali seumur hidup. Sapa takmo p? Suma dah plan cantik dah. 4 years kat sana, beranak pinak kat sana (ok berangan)..haha.. Kan? Bunyi sangatlah bahagia. But then, lots of things I need to consider. My parents, his parents, myself and beliau. Hmm, bak kata kak aishah, memang tak sempat nak balik pun kalau emergency apa2.. Doa dari jauh ja.. Ohhh sad sad..

Takpala, nanti dah kaya sikit, boleh berholiday kat sana. Apadahal. =p


.............................


Saya mendapat hadiah iPad jadi sajala nak menaip belog menggunakan iPad. Haha. Ok bai!


P/s : Ada org tu demam rindu letteww. Esok kita jumpa naaaa...
P/s/s : Saya dah kembali berRV...haha...gila la tak jadi kerja la Minda oi!!!

Oihh..banyak sungguh kawan rapat yang nak bertukar status..rosak la program diet iollss... -_-"


- Posted using BlogPress from my iPad

Wednesday, February 1, 2012

r.a.b.u

Assalammualaikum,

Mari mengupdate blog dikala keserabutan.
Sebenaqnya amatlah susah bila menjadi kononnya perfectionist yang tak berapa nak perfect dan tidaklah tegas kerana takut menyinggung perasaan orang. That is why all this while saya lebih suka menjadi lone ranger. Kerja sorang diri dan tak perlu mengharapkan orang lain. Tapi malangnya diri ini amatlah kerdil untuk membuat semuanya sendiri. *haha! sila diam Minda*

Dengan berakhirnya hari ini, maka tinggallah 115 hari lagi. Yes! Lambat lagi. Tapi mungkin tabiat seorang engineer untuk keep track dengan progress agar meet dateline. Jadi saya akan seperti menggesa agar segalanya memenuhi seperti kehendak. Ya Allah, saya teramatlah risau sebenaqnya.

Keserabutan bertambah bila terpaksa membahagi masa untuk dua event yang besar. Master dan wedding. Which one to prioritize?

Saya perlu siapkan thesis yang SubhanAllah agak tebal untuk disubmit June nanti manakala wedding pada hujung May.

Apa yang tak settle lagi?? Semestinya Thesis!! dan.....Baju untuk bertandang. Seriously saya teramat cerewet. Susah untuk berkenan something. And if saya berkenan something, that means that something tu mesti adalah sesuatu yang bagus. *Time ni la rindu nak jadi engineer balik since sesuatu yang bagus itu adalah sesuatu yang expensive*

Membeli barang hantaran contohnya. Boleh berdarah hidung tengok harga. Tapi untuk sesetengah benda haruslah dipejam mata sebelah, tarik nafas dalam-dalam, dan beli. *semakin menuju zero angka di dalam simpanan*

Talk about barang hantaran, hampir selesai, *wahh, laju kan? haha, sebab mana yang boleh settle, memang nak settle awal. I wish to avoid all the last minutes preparation yang maha menstresskan itu.*

Panasnya. Nak mandi sat. Ok bai!