Monday, January 23, 2012

the.second.day.

Bismillahirahmanirrahim.
Assalammualaikum....

I try to make myself busy. Tapi apakan daya saya seorang student yang tiada pekerjaan tetap untuk membizikan diri. I am so deeply attached to Bubu sampaikan rasa macam kehilangan cinta pertama. Seriously can't stop blaming myself. Saya bukannya tak menerima takdir Allah. Tapi sepertinya segala kekuatan diri hilang bersama Bubu. I am so weak right now. Fragile. Taktau macam mana nak react. Malam tadi sekali lagi I breakdown and cried out loud. Astagfirullahalzim.

Bubu,
How should I describe her? Bubu tersangatlah baik dan bijak. Selama hidup aku yang selalu dikelilingi kucing, I never met kucing like Bubu. Bubu sangatlah cerdik. She took only half a day untuk belajar membuang dalam potty, belajar masuk her cage sendiri, tempat tidur sendiri. Her favorite place adalah atas riba, and belakang badan. Haha. Bubu paling tak suka bila orang tinggal dia sorang2. (but then, I tinggal dia untuk 'pergi' alone. Hmm).

I miss how she will stay kat dapur until I finished cooking. Tidur tersengguk2.
I miss how she will duduk kat kaki I time tengah basuh pinggan mangkuk.
I miss how she will main2 telekung while I solat.
I miss how she will duduk and tidur kat tepi sejadah masa mengaji.
I miss how she will terketar-ketar mintak makanan as if dah seminggu tak makan. Haha.
I miss the time where she will ikut kemana saja.
I miss bila Bubu pun sibuk nak tengok sapa yang ketuk pintu rumah.
I miss watching her sleep. Mengigau2.Tergaru-garu pipi. Melihat beliau tidur adalah sesuatu yang mengasyikkan.
I miss her smell.
I miss her sound.

Dah takdak sapa dah teman I buat thesis, article, google preparation kahwin.
Sibuk-sibuk kat file, buku, laptop.

Ya Allah. I truly miss everything about her.

It has been 2 days of sorrow morrow days for me and akak.
I never thought that I will feel the same pain again. *sigh.

p/s : I need my stabilizer. :'(

0 comments: