Friday, December 9, 2011

nineofdecembertwothousandtwelve.

Assalammualaikum,

Happy wonderful Friday~!
Heading to Penang tonight attending my bestfriend's wedding. (sadly I didn't contribute a single effort during her preparation). Alhamdulillah and semoga segalanya dipermudahkanNya. Buat Ayuni & Rahman. Semoga hidup kamu berdua diberkati Allah dunia akhirat. =)


..............................................


"Kun faya kun" 

- tengah tengok drama Indonesia. Jika Allah mengkehendaki sesuatu, maka tiada apa yang dapat menghalangNya.

Segala jalan hidup kita dah ditentukanNya. Dari kecil, setiap nafas kita, semua. Every single thing in life dah ditentukan. Tapi kita kena usaha. Usaha untuk menjadi yang terbaik. =)


...........................................


At this moment, listening to this soft-sad-melodramatic song drag me into a hollow and sorrow mood. Rasa seperti deep inside my heart ada itu hole yang halus that hurts. Mungkin effect dari sedu-sedan Aisya Amni yang comel makes me feel terribly helpless. She cried, I can't figure out why. She wanted to talk and hear my voice. Budak 3 tahun itu memesan agar hidup bebaik kat sini. Kenapa saya rasa sangat jauh dengan family? Padahal Penang-KL hanya 5jam maximum. *sigh*


Lately emosi tidak stabil. Yeah~ bersangkut paut dengan hormon. =)


..............................................


Ini adalah sekitar conference yang berlangsung selama 2 hari di Berjaya Times Square Hotel. 


:: ID card with Thumbdrive ::


:: Professor from Japan ::


 :: Not-so-delicious food ::

Didn't capture much photos. Not in a mood.

......................................................


Esok gerhana bulan. Subhanallah. =) 
- Solat jemaah gerhana : Sesudah jelas berlaku gerhana.
- Dengarlah khutbah
- Berdoa


"Allah murka terhadap sesuatu umat, dan tidak putus2 mendatangkan bala diatas kemurkaanNya"


Tanda2 kemurkaanNya :
- hujan turun tidak pada musim
- tidak bermewah2 hasil sungai&laut
- harga barangan melambung tinggi
- meniaga apapun tidak untung
- tutup kedai dan bazar2.


p/s : Semoga kehidupan tidak gerhana dan diberi cahaya oleh Allah s.w.t


...........................................

Masih memikirkan cara yang terbaik untuk decorate bakul hantaran since this bakul kinda just nice as it is. Tapi sangat tak proper untuk hantaran if I leave it the way it is. At least kena ada bunga. Somehow, those flowers tak suit this bakul. Pening! I thought decorating my own stuffs would be much more easier than decorating incik's. *sigh~* 

Mak cakap nak bagi goodies. And ada mini-pelamin ciptaan mak sendiri. I can imagine how everything will turn out. My so-called simple-private-and-only-close-relatives engagement kenduri doa selamat tidak akan menjadi kenyataan. The End!

As for me? Baju pun tadak. Tudung pun tadak. Semua macam tadak. Ya Allah. I didn't prepare anything yet! 
This time I'm gonna use akak's tagline.....


"Engineer kan memang a last minute person. Sebab tu kita engineer. We don't need a lot of time to complete a tough task. We will manage to give an outstanding result, just like that~ *sambil petik2 jari* , even with a limited time. "

*haha! yo la tu!*

0 comments: