Tuesday, September 13, 2011

Pagi yang indah

Assalammualaikum..

Happy Birthday beloved mother.
Happy Tuesday si cantik dan si handsome (I mean semua orang la).
Happy working beloved Fadzli. 
Happy off-day my sweet Husna. 

Hari ni bangun awal sebab semangat nak tengok whether nyiaw2 yang tidoq dalam kotak tu still tidoq ka or dah larik. Amazingly, beliau dengan gaya kuak lentang dan pemalasnya dok tidoq lagi. *haih! buruk benor~*.
Nasib baik kau kucing aku ada spare whiskas untuk previous nyiaw2 yang tumpang bermalam kat rumah. 

Oh dua hari lepas ada sekoq baby nyiaw2 ni dengan lembek sedihnya mintak makanan. So I dengan semangatnya mengidamkan untuk adopting her (it's a female~). Beria carik nama bagai but sadly the next day dah tak nampak batang hidung. That was the first and last time I saw her. *sad!*

Then semalam ada sekoq nyiaw2 ni dok tidoq kat tangga. (Husna la bagitau konon nasib baek la dia tak terpijak la apa la~ dasar! haha). Sebab fikir whiskas ada banyak lagi, ambek la dia nak bagi makan. (kalau simpan whiskas tu sapo plak nak makan dop? *kak bawak bekal g keja la~*) Lepas dia makan berangan nak soh orang adopt dia la tu, buat gaya comel tidoq dalam kotak kasut. Cait!

Ok la ok la. Disebabkan pagi ni pun dia still membuta kat dalam kotak, dengan ini kami akan adopt beliau dan menamakan kucing itu...err Tarabas? boleh? hahaha.. (dia male)


..pic semalam..


.....................

Tarabas dah wangi. Kitorang belasah sabun 'johnson baby' bagi dia mandi. Tapi bau kat badan beliau masih bau sabun + longkang. Lagi 2 3 round mandi bleh la wangi sepenuhnya. 

One thing best bout Tarabas is that dia sangat mengikut. I mean, most of my nyiaw2 kat rumah kalau mandi memang menjerit2 la except for A-toy (persianese~) yang sangat suka mandi. Ha la Tarabas kan spesis local yang hidup merempat. He should melawan la bila bagi mandi. Ye dop? Time keringkan pun macam tu. Dia diam. As if relakan dirinya untuk dijadikan handsome bergaya. Kagum + curious. Adakah beliau betul2 baik or hanya berlakon?

So here we are. Speculated that Tarabas ni sebenarnya kaki ampu. Who knows yang Tarabas dah halau the first kitten yang kitorang nak adopt tu, warn her to never show her face again, and pretending that he is the most charming and good kitty kat area ni so that he can get adopted by us, bagi dia makan, tempat berteduh and so on.. KAN??? Who knows~~

I wonder, kucing pun boleh perangai macam tu ka? haha. Macam drama2 kat tv.. =b


p/s : Al-fatihah buat arwah Mak Teh. Semoga rohnya dicucuri rahmat. 
p/s/s : Jadual cuti sekolah tahun depan dah keluaq~~ *wink wink*

2 comments:

fullmark87 said...

perlukah kesah kuceng pon nak bergosip jugak ka? (-_-")

emilyrockz said...

haha..harusla..i bosan dok umah.. -_-"