Friday, September 30, 2011

friday blues

Satu, kasih nan abadi
Tiada tandingi Dia yang satu.
Dua, sayang berpanjangan
Membawa ke syurga kasihnya ibu.
Tiga, lapar dan dahaga
Rela berpayahan setianya ayah.
Empat, mudah kau ketemu
Berhati selalu veza antara
Kasih dan kekasih....

P/s : i love u. Mak, bapak, kakak, abg, ija, najla, aisya, incik fadzli, dan cik husna..hehe dan yg lain.. =b
Published with Blogger-droid v1.7.4

Tuesday, September 27, 2011

Seorang khidmat pelanggan patut tahu cara untuk berkhidmat untuk pelanggan.

Sesuai dengan tag tertera kat baju, atau kat atas kaunter/meja tempat anda bertenggek, tugas anda adalah untuk melayan pelanggan yang mempunyai masalah. You've been paid to do that whether you like it or not.

Oleh itu etika untuk melayan pelanggan juga perlu ada supaya kami sebagai pelanggan tidak rasa annoyed dengan anda. Ok?

Kami tidak perlu untuk anda membentang karpet merah, atau taburan bunga 7 warna yang harum. No need for that. Cukuplah hanya senyum ikhlas dan kesediaan anda untuk membantu.

Senyum, eye contact, body gesture, cara anda bercakap dan menjawab soalan adalah sangat penting. Sebelum anda sign appoinment letter you should aware that working as a customer service person or frontline people dengan automatiknya nenjadikan anda robot yang perlu senyum dan friendly dengan customer walaupun during that time anda sangat bad mood and you wish that you can kill someone, potong kecik2 badan diorang tu. Tapi tak boleh~ Anda kena plastik dan senyum selalu. Boleh?

Salesperson pun sama. Bila anda adalah seorang jurujual, anda tidak perlu menjadi jurujual yang menjengkelkan. Tak perlu menempek belakang bontot customer, tak perlu beria susun balik barang right after customer pegang barang tu. Menjengkelkan boleh? Umpama customer itu telah menggeledah barang dan biarkan jadi bertaburan! Padahal tak!! sentuh ja pun. Haih!

Haih! Harini hari untuk marah. Sebagai seorang pelanggan, saya berhak dilayan dengan baik! Titik!

Published with Blogger-droid v1.7.4

Wednesday, September 21, 2011

twentyfirstseptembertwothousandeleven.

- Meeting with Dr Norlida
The outcome is not so good. I need to edit almost 90% of my paper. *sweat*. I need guidance from above *sambil tangan ditadah memohon doa*. I am currently stuck in my office (bukanla office sangat, a spacious room with a table for my workspace at the corner) trying to figure out how should I complete my paper for conference submission (betol ke ayat? haha). Saya kebuntuan.

I achieved nothing for the past 25 years in my life. Nothing to be proud of. I failed to be a perfect Muslim, failed to be a perfect daughter, failed to be a perfect sister, failed to be a perfect friend, and failed to be a perfect lover. -_-"

Ok stop the crap. Semua ni because of 1 rejection I got from Dr Norlida. Haha! Minda~! Apa nak jadi ni kalau tak boleh terima rejection ni? You can't survive tau!! Nothing is perfect on the first attempt~! *sad*

Ok la bye!

Tuesday, September 20, 2011

25-years-and-2-days-old.

Thanks so much for everything. Ini tahun celebrate birthday atas bukit..Up above the sky away from everything. *chewah*

during setup.

belon tiupan hasil usaha bersama

i love you teruk teruk

kek sangat yummy!

takto nak wat gaya apa

i love this very much~


Banyak lagi pic. Tapi tak sempat edit. Nanti2 ai update lagi naa~~ *kalo teringat* haha..

p/s : Semoga Allah permudahkan segala urusan.
p/s/s : Semoga hidup diberkati dunia akhirat dan dilimpahkan rezeki secukupnya.

a.m.i.n.

3 Things I Love About Facebook

1. It keeps me updated on my friends' activities.
2. It tells me who's birthday is coming up next.
3. It has games to keep me busy.


.........

p/s : Trip to Bandung cancelled. *sad*sad*
p/s/s : Sana sini pic org kawen aih~~

Tuesday, September 13, 2011

Pagi yang indah

Assalammualaikum..

Happy Birthday beloved mother.
Happy Tuesday si cantik dan si handsome (I mean semua orang la).
Happy working beloved Fadzli. 
Happy off-day my sweet Husna. 

Hari ni bangun awal sebab semangat nak tengok whether nyiaw2 yang tidoq dalam kotak tu still tidoq ka or dah larik. Amazingly, beliau dengan gaya kuak lentang dan pemalasnya dok tidoq lagi. *haih! buruk benor~*.
Nasib baik kau kucing aku ada spare whiskas untuk previous nyiaw2 yang tumpang bermalam kat rumah. 

Oh dua hari lepas ada sekoq baby nyiaw2 ni dengan lembek sedihnya mintak makanan. So I dengan semangatnya mengidamkan untuk adopting her (it's a female~). Beria carik nama bagai but sadly the next day dah tak nampak batang hidung. That was the first and last time I saw her. *sad!*

Then semalam ada sekoq nyiaw2 ni dok tidoq kat tangga. (Husna la bagitau konon nasib baek la dia tak terpijak la apa la~ dasar! haha). Sebab fikir whiskas ada banyak lagi, ambek la dia nak bagi makan. (kalau simpan whiskas tu sapo plak nak makan dop? *kak bawak bekal g keja la~*) Lepas dia makan berangan nak soh orang adopt dia la tu, buat gaya comel tidoq dalam kotak kasut. Cait!

Ok la ok la. Disebabkan pagi ni pun dia still membuta kat dalam kotak, dengan ini kami akan adopt beliau dan menamakan kucing itu...err Tarabas? boleh? hahaha.. (dia male)


..pic semalam..


.....................

Tarabas dah wangi. Kitorang belasah sabun 'johnson baby' bagi dia mandi. Tapi bau kat badan beliau masih bau sabun + longkang. Lagi 2 3 round mandi bleh la wangi sepenuhnya. 

One thing best bout Tarabas is that dia sangat mengikut. I mean, most of my nyiaw2 kat rumah kalau mandi memang menjerit2 la except for A-toy (persianese~) yang sangat suka mandi. Ha la Tarabas kan spesis local yang hidup merempat. He should melawan la bila bagi mandi. Ye dop? Time keringkan pun macam tu. Dia diam. As if relakan dirinya untuk dijadikan handsome bergaya. Kagum + curious. Adakah beliau betul2 baik or hanya berlakon?

So here we are. Speculated that Tarabas ni sebenarnya kaki ampu. Who knows yang Tarabas dah halau the first kitten yang kitorang nak adopt tu, warn her to never show her face again, and pretending that he is the most charming and good kitty kat area ni so that he can get adopted by us, bagi dia makan, tempat berteduh and so on.. KAN??? Who knows~~

I wonder, kucing pun boleh perangai macam tu ka? haha. Macam drama2 kat tv.. =b


p/s : Al-fatihah buat arwah Mak Teh. Semoga rohnya dicucuri rahmat. 
p/s/s : Jadual cuti sekolah tahun depan dah keluaq~~ *wink wink*

Friday, September 2, 2011

bored to death

1. Sims social is having some f-ing technical issues.
2. Bought 'bb raya'. For what reason? I'm not quite sure.
3. The family had confirmed it'll be somewhere in Dec. (insyaAllah)
4. Meet up with babes. Chilling~!
5. Hey! September is here~
6. Hate people who proudly brag bout themselves. (Sumpah annoying~)
7. The pointer pointed additional two scales to the right of the weight scales.
8. Don't feel like doing anything right now.
9. Body-ache.
10. Hate-everything-about-everything syndrome.


The End.


p/s : I miss you..