Saturday, August 27, 2011

tribute to..


Buat Norul Husna Kholiah,
Selamat Hari Raya, Maaf zahir batin. Halal la semua makan minum aku naa~~ 
Nanti kita jumpak lagi. Tak sure pulak nak dok kat Penang brapa lama..
Nanti balik ganu leklok. drive kefuli~ kemsalam kat family disana.. muah muah..
I lebiu~~~

..................







 








..................

gonna miss you!


Friday, August 26, 2011

26th

"oooo balik kampung~~ oooo balik kampung~~~"

kuih raya : check!
kek coklat : check!
Kuih siput : check!


Satg dalam pukol 3 pagi camtu dah nak gerak balik Penang terchenta (janji melayu~ takto la actual gerak pukol brapa). Tunggu beliau bangun tidoq dulu la baru leh tau pukol brapa balik Penang.. ohoi~ Driver perlukan rehat secukupnya. 

Raya tahun ni tak beli baju pun. Takdak feeling raya pun actually since dah tukaq status jadi student. Cuma haritu dapat la kasut raya free. Makasih incik harimau kerna bagi bonus raya. Tempiasnya dapat la kat ceq~ haha.. =b

Dulunya raya, kuih raya semua order, maklumla buzy kerja. Tunjuk sana tunjuk sini. $$ pun banyak la mengalir laju. Sikalang? Kuih buat sendrik la~~ Nama pun student. Banyak masa terluang. (Dr kata proposal submit lepas raya, Alhamdulillah). So bertungkus lumus buat kuih raya dengan Norul Husna. Kisah bermula bila cik Miah buat drama sedih tahun ni dah kurang sorang anak dia belanja dia kuih raya. -_-"

Mak, kuih tahun ni precious okek!! Titik peluh adik menguli tepung tu semua. haha. Lagik mahai dari kuih2 lain. =b

Tahun ni punya raya harap maaf. Tak dapat la bagi kat sapa2 pun duit raya. Menunggu dengan tangan terbukak ja kot2 sapa2 nak bagi duit raya kat ai~~ *wink wink*

Entri ni untuk mengucapkan 

Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Batin. Halalkan Makan Minum saya, Hasminda Binti Hassan. Selama saya hidup 25tahun ni kat bumi Allah. 

Kepada sapa2 yang saya penah wat salah.. Saya mintak maaf sangat2. Seriously saya dulu sangat jahil dan childish. Buat benda ikut perasaan. Hopefully semua salah saya dimaafkan agar tak perlu lah saya mencari anda di akhirat kelak. =)


...........

Ada orang tu raya sakan tahun ni. Mentang2 incik harimau bagi bonus~~ =b


menshoping kat OU~


macam kanak2 ribena..


<3

rambut raya uollls~~ haha



Wednesday, August 24, 2011

idea-less

I have proposal to be submitted soon. Since 10 am yesterday (now already 1.40 am, a new day tho~) I was cracking my head, trying to muntahkan semua ilmu didada (as if I have it~). Oh mood swing dah kembali. Now I'm in a middle of tengah emo thinking that my life should've been much more better than this. What am I doing here? Sambung master? I mean, purpose?? Haa.. See see, I start to merepek fikir WHY did I sambung master. Kan dah elok kerja, earn duit tiap2 bulan. Watpa susah2 pecah otak nak study? *Teetttt~*

Sekarang ni tengah mood 'aku-rasa-diri-aku-ni-pathetic-loser'.

Ok lah.. menggodek piccas lama buat aku rindu Melaka.

abaikan budak freak seluaq merah

berangan duyung kak ek?

otw to PD! *rindu ini sangat*

PD lagik. barbeque yoo~


atlit renang kebangsaan wa cakap lu~

dari kiri : mak orang, bini orang, single and available =b. 

f.r.u.s.t

head to pantai! yeahaa~~

ok. maafkan beliau. time ni takde baby lagik..haha
i miss u dalin!

konon bola pantai~ jerit ja lebih..choi! haha

posing before grad. 
upa, aku rindu roti bakar~~ haha

ok la. rindu oo rindu sangat2~~ mau tidoq..

p/s : bosannya jadik dewasa.

Sunday, August 21, 2011

21st

Assalammualaikum.
It's Sunday already, sedaq tak sedaq dah puasa ke-21. Whoah~ masa betol2 dah pantas berdetik. I still remember yang kalau zaman dolu2, nak posa sehari pun rasa macam sebulan. Punya lambat masa berjalan. Sikalang satu jam pun rasa macam satu minit wooo~~ Phew~ *Petanda kiamat nak dekat*

I'm in a middle of memerah otak menyiapkan proposal which selama 3 jam staring at my PC, only 1 complete sentence consist of 10 konon-paling-hebat-ayat-boleh-karang words berjaya ditaip tanpa dipadam. *sweat!*

Seriously otak jem and takto nak tulih apa nak siapkan proposal tu. SO tangan mulalah gatal nak merayap2 kat INTERNET yang sungguh BERMACAM benda yang boleh dapat untuk mengisi masa lapang.


cookies macam ni pun nampak lazat. -_-'


Hey ha, kebosanan ni it reminds me kat video you tube yang for me sangat creative. Memang takleh pikiaq la people would edit berita untuk jadikan lagu. haha. This is what we called as gifted talent. Thanks for introducing this song. Credit to Incik Fadzli. 



Details :
Ada orang masuk nak rape adik laki ni. So wartawan pun interviu la depa adik beradik. So adalah budak cerdik kreatif ni buat lagu siap hit kat iTunes suma.

Haha. wa salute la sama lu org. Walaupun nampak macam mempermainkan masalah orang lain (kalau mentaliti malaysian mesti kena ban dah kot?), tapi tak annoying la compare to some of lagu2 baru yang ada kat Malaysia ni. Especially lagu raya. Sumpah rasa nak sepak laju2 lagu2 raya zaman skang ni. Nak moden tak kena tempat!! 

Ok takmo beletiaq. Bye!

Friday, August 19, 2011

crappy.

*gambar hiasan*

Selasa - 16th ramadhan.

Alkisah berjalan-jalan kat jalan TAR sebab nak cari something yang precious. Punyala tepat direction yang Ezid (xto eja. Beliau is cinta hati kak ngah adik cik ayuni) bagi, sampai kami tiga orang ni jalan separuh nyawa punya nak sampai kat tempat precious tu.

Tapi harini style macam-macam benda jadi. Time dok jalan kat nak p jalan TAR, ada sorang pakcik OKU pengsan tepi jalan. At first aku macam dok ushar la kot2 wakenabeb ka bang bang boom ka.

Ok clear, ini memang betol2 bukan cobaan. Kitorang pun call la 999 pasai nak soh ambulans mai amek la. Tapi paling sakit hati is operator hospital tu question us punya lama before she decide to send an ambulance here. Sungguh stupid! Kalo orang tu nazak, memang dah mati dah!

Malam tu pulak time nak balik umah, we almost accident sebab keta depan kami berpusing2 and almost hit us. Tp tak jadi sebab it hit divider jalan. Kejadian kat MEX highway. Waaa..lucky husna bawak slow and manage to remain calm. Kalo tak taktola. This time we didnt help sebab semua lelaki perkasa kat dalam kereta tu. Kami takot they might purak2 accident, then culik kami. Haha.

Happy chaos tuesday~!

.........

Khamis - 18th Ramadhan

Aku takmo update kisah lain. Just nak highlight yang waiter kat kenny rogers mines sangat. .hmm..taktola nak letak words apa kat situ..

We reached there around 7.15pm kot. Orang dok bersiap nak bukak posa. Ya, we aware yang depa boh note full house tu. Tapi kat corner tu ada 2 vacant tables. Tapi bila tanya they said tak boleh. Depa reserve kat non-muslim.

Haha. I was like..terdiam. Malas mau gado. Tapi kalau pikir balik.. It almost time tuk berbuka, and you reserve table tu untuk those yang tak berpuasa. I mean, hello~~~ you are malay kot. You suppose to know la kan nak beza when you can reserve and when you cant.

If time tu baru 6pm. Then reasonable la kan? Taktolah. Susah cakap ngan manusia macam ni. Fullstop!

........

Harini otak ligat dok terbayang-bayang barang idaman. Haih~ time tadak pitih la baru bekenan segala benda.

1. Purse guess sangat cantik tapi harga rm145 AFTER LESS 50%.. deym~

2. Belekberi curve color merah. Ngancam yo!

3. Kasut hush puppies. Selesa, ringan dan bergaya. Auw~

And a few more yang murah2 tapi still takleh beli..haha..

P/s : Kinohimitsu dah habis stok tak berganti..

P/s/s : Semoga berjaya zafina. InsyaAllah, kak minda doakan Fina dapat scholar tu.

P/s/s/s : Tak sabaqnya tunggu bulan september..hahaha *blink blink*
Published with Blogger-droid v1.7.4

Tuesday, August 16, 2011

random

Can't sleep. I'm so darn tired but eyes wide open. *sigh.

Allah knows everything. Things that we human will never knows.
He knows about future and He knows about death.

Ya Allah. I am so not prepare for any of it.
Help me Allah.

......



p/s : I miss home.

Monday, August 15, 2011

unifi's service is lousy

Akhirnya kami berdua dah menikmati keindahan berintenet dan mendownload secara berleluasa. Tu pun lepas aktiviti membebai berlaku kat call centre unifi yang lembab sangat tu. Kesahnya~

1. Dua minggu postpone installation. OK Sabaq.
2. Janji nak arrange call back. Tak call pun. OK Sabaq.
3. Pukol 10 pagi installer ketuk rumah tup-tup underground team yang nak tarik-tarik kabel tu tak nampak batang hidung. OK Sabaq. 
4. Pukol 11 pagi call unifi punya call centre 20 minit lebih baru depa layan. OK Sabaq.
5. Call agent tu kata "oh~ team underground takdak sapa buat appointment book time pun, So diorang tak free". OK Sabaq. Haa? Oh time ni dah tak sabaq. 

Badan terus sejuk kat otak ni berdenyut-denyut panas. I mean, what kind of service you guys provide macam ada internal communication breakdown ni? 

Lepas tu boleh pulak cakap CUBA untuk setel kalau takleh jugak nanti kena tunggu depa re-schedule. Tettttt~~~~ wa tarak bleh tahan la. Lagi-lagi plak depa kata tak sure pulak bila ada free untuk re-schedule. Beria la orang yang jawab call tu convince cakap tak boleh. And beria jugak la dua budak yang call ni marah-marah nak jugak-jugak harini. 

Menambahkan perisa pulak, sorang agent kata communication through email saja. Sorang lagi kata tengah cuba call underground team leader. Bila kata nak cakap ngan duty manager/supervisor, depa kata superior suma tengah meeting takleh cakap. Tapi bila aku cakap nak tunggu sampai depa habis meeting, dan-dan la pulak available. Aiyo la~

I can consider, I can tolerate. Tapi cakap jangan pusing-pusing la bai~ So bila end-up customer mengamuk macam ni, boleh pulak siapkan hari ni. Cepat pulak tu. Ada pulak backup team. Confuse eden~

Actually taklah marah sangat, yang jadi marah tu pasal dah la relocate kena bayaq RM300 tapi service hampeh macam taik. I don't blame contractor tu. Aku takto la nak blame sapa. Tapi seriously nak mintak waive RM300 ni. Lepas ni kena buat ramai kat billing department la pulak. 

So billing department, wait there! We'll hunt you down. 


p/s : sorry cik ayuni. lambat sket naaa~~ muah!





Tuesday, August 9, 2011

gegeh-gedik. boleh muntah kalau mau.



 Saja gegeh-gedik paste. 
Reason : nampak cantik. 1-2-3-4
happy 1year-2months-3weeks-4days anniversary. 
i heart thou~

sepetang di gold coast.

Okek. Bunyik canggeyh macam kat Australia nuh~ malangnya cuma di Sepang. Plan berbuka puasa with kawan beliau sebab Husna kerja sampai malam. Aktiviti membebai hampir berlaku. Haha. Don't mess with the starving me. Sikit-sikit nak bebai. Hm! Rosak akhlak. I hate me. *sigh~


I was totally amazed dengan view sunset dia. Sangat cantik sampai tengah bebai pun terus cool down. Enjoying every bit of moment kat sana. Thanks so much dear. Next time kita p lagi bawak kamera. (^_^)



Time ni dah terbenam dah matahari.
Punya ralit tengok sampai lupa nak snap pic. Serious cantik.



Beliau dan rakan-rakan. 
Berbuka dengan air cincau
(reason why i nak bebai2 tapi kensel bebai sebab cantik gila..haha)


Kedai makan kat situ sedap and service cepat. Memang puas hati la. Murah pun murah. (Murah kot sebab takto harga brapa pasal tak bayar pun. haha). Kami makan siakap bakar (2 ekor), udang, sotong, telur, tomyam, ngan kerang.

ni la restoran wak lan namanya. 


Ok lah. cik husna dah pulang. Mahu berangkat sudah~ Daa~

p/s : mengidam corn in cup ~

happy 9th Ramadhan.

Selalu plan tak menjadi. Aktiviti mengemas rumah tergendala. Blame my PC yang berintenet Yes 4G sumbangan beliau.

1. Bukak posa sorang-sorang harini since Husna kerja and beliau menyerang masjid negeri.
2. Feeling-feeling fulltime housewife dah lately since baru beli dapur, fridge, ngan washer machine.
3. Malam ni at 9 p.m gerak balik Penang. Hopefully sampai before sahur.
4. Khamis dah kena gerak balik Puchong.
5. Paksa beliau jadi diet consultant. Tapi each time he tegur, sentap konon dia tak ikhlas terima aku seadanya. (haha..ampun!!)

.....................

Checklist Wedding Ija.

1. Kad Kahwin
- Dah review kad kahwin. InsyaAllah before raya dah siap. Thanks UH Trading. =)

2. Kek kahwin
- Terlupa nak bagi deposit book date. Hopefully tak penuh lagi la.
- Maybe 2-tier tema biru-putih.


Thursday, August 4, 2011

happy thursday~

Edisi update isu basi. Haha

Pic 1 : hadiah pengubat letih. Tak sia2 buat suara sedih penat kerja kat petronas tu. Haha. Thanks for the surprise. I sayang you teruk2 tau. Haha.

Pic 2 : buy 1 free 1 subway. Pekerja subway yang gedik! Terang2an telah melakukan cubaan mengorat beliau. Mentang2 ai selekeh! Haha

Pic 3 : All time favorite. Nak that moment lagik~~ *rindu*
Published with Blogger-droid v1.7.4

Tuesday, August 2, 2011

random

Kemarin pindah rumah baru, and baru siap kemas halfway pastu dah ngantuk nak tido. *dasar pemalas* but somehow akakku husna menggodek laptop beliau looking for old videos. Oh haa..hari ni bday beliau (2nd aug) and got nothing for her.

Kak, wish ya a blissful birthday and semoga bahagia dunia akhirat. Sorry coz get you to listen to the last year's custom made video. Haha. Ok sangat mereng itu budak dalam video~~ aku syg hang!!

Bila dah kodek video and pic lama kat pc, hati rasa macam missing. Macam ada itu hole besaq2, kosong punya hole.

1. Aku rindu mak bapak and family kat penang. Seriously rindu. All the time.

2. Aku rindu kat zaman senjojes. Main hoki belasah org sana sini. Aku rasa tenang time maen hoki.

3. Aku rindu zaman matriks. 2nd sem. Time ni la yang mula meraban tak tentu hala.

4. Aku rindu zaman utem. Semua sem. Hidup tak pernah nak betoi. Makan, tidoq, haliday, ponteng kelas, merayau. Seriously aku tak ingat time bila yang aku belajaq. Macam tak ja. Huu..

5. Aku rindu gak zaman amd. Especially kak aishah ngan nor. Rindu sangat2.

Tapi antara semua..yang paling aku rindu is...


6. Zaman aku kurus. Haha. Waa..seriously nak kurus. Hmm. Need to cut off weight dalam 10kg. Harap2 mampu la oiii~~~


Waaa...rindunya zaman dolu dolu~~~

P/s : jiran kanan ngan depan rumah baru ni bujang. Incik teruna (kot~~). Haha..hensem bleh la tahan. Ehem ehem~

P/s/s : cik husna kita dok rajin menyapu kat luaq rumah kan kan?? Haha..dasar~~


P/s/s/s : Dear~ i macam malas nak kuar rumah dah la. Anak dara elok dok umah. Sapu sampah kat koridor rumah.. Takbek detin2.. Btoi dak? Hahaha =b

Happy ramadhan world!!

Published with Blogger-droid v1.7.4