Wednesday, June 29, 2011

penang. HYE!

I'm home!
Selamat tinggal kak..Selamat tinggal b... Semoga bertemu lagi di lain hari.. =b

Hari ni hari memasak untuk parents. Since mak merajuk konon I tak pernah masak kat mak and asyik masak kat Husna and cinta hati, so today I bangun pagi-pagi, ready semua bahan-bahan, keluarkan ketam and sayur dan mulakan sesi penyiangan (abaikan ikan sebab tak suka.)

Menu hari ni adalah : Gulai Ketam & Sayur carca merba.. =D


Cik Miah ni kalau masak gulai ketam mesti kena ada ikan goreng. Jadi beliau telah mengeluarkan ikan dari fridge untuk dilembutkan and betapa malangnya untuk cik Minda sorang ni sebab beliau memang tak pernah nak siang ikan seumur hidup beliau. (Kalau ada Husna memang dia la jadi mangsa) Hey wake up! Sekarang kat Penang. Husna tadak~~~

Ehem..*cough* gunting? pisau? *cough* Mana yang afdal?? Belasah je la~


 For the record, I can't stand the smell. Takto sebab pa. Hanyir ikan pelik la. Bau dia lain. (Saya bukan mengada chopp~~!) Lagi satu macam potong perut ikan tu macam..kejam? hahah..takpa, people won't understand. Cewah~~ alasan kot. =b


Well hello world! Saya berjaya siang ikan and I survived!! haha.. How bad can it be kan??? Ikan tu masih bentuk ikan tapi hancur sikit kat part perut tu dan saya masih berselera makan. It went perfect (I can say). Nobody gets hurt. Semua selamat. Yeay~


Komen dari Cik Miah : "Mak mertua mesti sakit jantung tengok adik siang ikan". (I take it as a compliment. haha aci tak?)

Tetttt~~~


Kesimpulannya adalah.....
Today, 29th June 2011, Hasminda Hassan telah berjaya menyiang buang perut ikan sebanyak 10 ekor and survived!

Kepada Norul Husna Kholiah :
I dah boleh masuk fear factor ok? hahaha =b


Kepada Incik Programmer :
Lepas kita kawen nanti, siang ikan I serahkan kat you ok? Ek? Favorite you? Alhamdulillah.. =b

1 comments:

ChaziNoOne said...

wow!hebat2~
boleh kita berganding bahu jual ikan nnt ye..ak urus jual beli..hg siang ikan..=p