Friday, February 25, 2011

national geographic

hmm..kenapa letak Abu Sayyaf - Islamic militant?
seriusli mereka tak layak pun jadi orang Islam.

and Islam is not a terrorist. Islam is religion of peace. *ok tengah emo tengok documentari ni.*

selamat pagi danga

this coming wednesday nak kena jumpa Dr pasal research and she keep on reminding me pasal appointment kami tu. Aisemen. serius aku dah rasa cuak. rasa nervous.. sebab actually takto apa yang Dr nak. she just ask me to look into previous thesis tengok apa2 patut and meet her..haha..oh haa..dah 2 3 org buat muka pelik and muka tak leh blah bila aku kata supervisor aku Dr Norlida. as if ada something wrong somewhere. sebab ada 1 guy ni kata "takpala~ nanti dah kenal tau la"...oooo..menakutkan~~

tapi kalau tak wat salah takkan Dr nak cari pasal kan? i mean, all this while Dr memang tolong aku macam2. so abaikan. haha. budak tu kata beliau high expectation and assume semua student macam overseas students; independent (since she was an Oxford lecturer) so patutnya memang macam tu la kan? as long wat keja, shouldn't be any problem. =)

..............................


hmm..lately asik mimpi pelik...mimpi dunia ni pecah...mimpi dunia ni terbakar2..mimpi lari2..penat... so i googled.. .tanda2 kiamat..whoa~ macam dah cukup lengkap ja tanda2 kecik?? i mean..majoriti dh nampak.. 

huuu..hmm


Thursday, February 24, 2011

danga bay

Lamb chop murah and banyak~~! Memang bebaloi2..cuma rasa kureng sket.

Oh pic 1 lagi tu..nampak tak jem?? I wonder apa yang org johor buat tak tido2 and jem at this hour.. Btw it's already 2am..

..minda..
Published with Blogger-droid v1.6.7

tolong ingatkan aku

Not to comment anything about anything anymore.. Im done giving opinion on something..on everything.. I can lend my ears and my shoulder but not my thoughts nemore..Might sound childish tapi untuk kebaikan semua..

Better not to say anything..sebab im not that type of person yang will sokong anything you did regardless wrong or right..

And i can be super sarcastic which i cant control..that's for sure..cant help it..

Tapi apapun..saya syg semua..muah muah.

"apa yang kuberikan tak pernah jadi kehidupan"


Tenks..
Published with Blogger-droid v1.6.7

Wednesday, February 23, 2011

kereta idaman

Ok..my dream car..saya akan giat mengumpul duit..
Published with Blogger-droid v1.6.7

hye johor

Ini sarapan pagi norul (bukan nama sebenar).. Nampak lazat? Haha..think twice..sebab pagi tadi beliau makan nasik lemak kuah laksa..hahahah..

Al-kisahnya nasik tu nampak cam nasik dagang..so aku pun cadangkan letak kuah kat periuk sebelah (which macam kuah nasik dagang yang slalu dok makan)..

So she followed and end up rasa kuah laksa which memang kuah laksa pun..haha..ampun~~

Oh skang kat danga bay..tenang.. =)

Happy working semua!!
Published with Blogger-droid v1.6.7

Tuesday, February 22, 2011

life is difficult


i am difficult..
deym i miss them..

raya 2010


..minda..

stage 1

study mode ON!

mari mengekses IEEE..

oh btw..
baru aku faham perasaan lecturer aku dulu time marking kertas jawapan test, kuiz, assignment, exams..tulisan cam taik..jalan kerja cam jamban..haha..

sekarang baru nak juling mata kau minda!! kena semak paper budak2 tu..aiyoo!

eventhough tak la seteruk budak ni. tapi ada gak student yang dapat 0.


sy mintak maaf cekgu..sebab menjulingkan mata cekgu dulu..

Allah itu berserta dengan mereka yang sabar

"bukan berkhutbah cuma betuli diri jua"

ok seriusli lately memang dirundung masalah menimpa2..boleh kata hidup diambang kesesakkan.. hidup aku kat sini pun atas ehsan orang lain.. cewah ayat sadis.tapi tu la..bukan ego takmo mintak duit kat parents. tapi kau dah 25thn. takkan hidup nak harap duit parents lagi? aiyoo..serius aku segan takto nak letak muka kat mana.. *plus maleh nak kena beleter pasal benti keja.haha*


sekarang ni memang tengah fikir camna nak menjana pendapatan (oh skema!) tapi dengan cara sihat la. takmo la join MLM ni suma. i mean do something that i like dan get paid. well akak ngan aku ada la dok pikiaq bisnes gak.. cuma macam takto nak start camna lagi..haha.berangan!


bercakap pasal kawen..we might postpone it..memandangkan aku pun tak keja..memandangkan aku pn miskin hena..haha..incik programmer nak bli rumah dulu baru leh concentrate kawen..


ok tajok tu sebenarnya nak refer kat diri sendiri so that besabar..sebab lately asyik ditimpa kesusahkan ja.. ok im done.. nite!


Monday, February 21, 2011

and great

now my computer is also having problem...!

what a combination~

*sigh~

no title

~ mood swing
~ strimik wat hal
~ pen merah abeh ink
~ ym problem
~ saket perut melampau
~ hidup atas ehsan org
~ spek senget kena pijak


Cukup tak kalau nak kata kat hujung tunnel tu harapan nak nampak cahaya nipis??
Published with Blogger-droid v1.6.6

Saturday, February 19, 2011

my voice ain't good

jadi ny tak dapat nak sing you this song as requested..hahaha..
oh but she'll sing it on behalf.. aci?? muahhh!!





hey syg!
you rock my world!!
*thousand kisses*


yours,
ny

hye saturday!

yeay dah ada streamyx!! haha..oh unifi is otw~~ double yeay~~!!!


ok done.. im going out bebey~! =b

ok acu rindu kamu!! muah!! 
haa..najla pn acu rindu..tp tak sempat buat pic najla..nanti acu letak ok? =b *as if najla baca*


with love,
..minda..

Tuesday, February 8, 2011

perjalanan ke shah alam

I made him wait for more than 3 hours kat jeti tu..

Kalau orang lain dah konfem aku kena maki..

Im sorry... Really am.. I owe u dear..

Yours truly,
Honey (ny)
Published with Blogger-droid v1.6.6

Sunday, February 6, 2011

cekal secekal hati

.
.
.
6 cekal. patutlah hati cekal selalu.

jumpa aku? muka stress kan? tah aku pun takto la kenapekah muka aku camtu. haha. well takde beza dolu dolu ngan skang.. tetap selekeh camtu..

and haa..nampak tak macam aku a bit jauh dari kelompok? mengalienated kan diri sendiri disitu. well. aku jahat time sekolah. mungkin sebab tu hidup sekarang ni tak terurus.. karma bebeh!


..minda..

kucing jantan jiran kurang bermoral

ini buat aku sedar yang Kiki dah anak dara bila datang 2 3 ekor kucing jantan mengorat2 si gadis kurungan aku tu. haha. oh takde niat nak mengurung tapi lepas kes Kiki hampir dirogol sampai terberak2 buat aku kecut perut. beliau sangat kecil untuk mengandung. perlu bataskan pergaulan. chewah! haha.

tapi tadi kucing jantan jiran yang gebu sangat cuba mengorat dengan mengencing habis sangkar Kiki. deym! busuk ok! mahu aku sula jugak kucing tu.


....................


cubaan diet gagal setelah 3 hari di shah alam. masakan mak tak dapat nak dihalang membuatkan aku makan nasik tanpa henti. oh eksesais pun dah tak buat ok! jogging ngan cycling dah 3 hari tak buat. perut makin kedepan. aiyok! baik! perlu menjadi pendiet tegar! mulakan dengan selasa. haha. kenapa perlu selasa tak esok? sebab esok mahu memadu kasih jadi perlu makan makanan menggemukkan. dah berbulan2 tak berdeting. saya sangat rindu! (abaikan perjumpaan sekejap2 di KL. haha)


esok perlu ke 'tempat kerja'. Esok baru boleh putuskan samada perlu belajar sepenuh masa atau separuh masa.

incik programmer tanya kenapa perlu pergi jugak esok sedangkan dah tahu hati ingin apa sebenarnya?

ya. saya mahu jadi pengajar. mahu mendidik. tapi saya juga mahu menjadi anak yang kenang jasa. lebih dari segalanya. beri saya peluang. kalau dah ditakdirkan itu rezeki. saya pilih itu. tapi cita2 takkan saya sia2kan. 

terima kasih cinta untuk semua sokongan kamu.. 


mode : baru pulang otak ting tong. tido seharian. haha.


which road to choose?


..minda..

life is short..

Saturday, February 5, 2011

camera freak

Ini fesyen baru..tudung pembalot buah nangka..haha
Published with Blogger-droid v1.6.6

Wednesday, February 2, 2011

tenks love

Dah lama dapat diari Islam from u. Tak sempat i baca abis u gave me buku baru tentang doa harian, doa ruqyah n zikir..

Baru tadi bekesempatan selak buku2 tu.. Banyak info, banyak sangat benda org takto lagi.. Huu..

Emm..dah lama rupanya tak telaah kitab suci..dah lama rupanya mulut tak mengaji.

Hmm..asik berkaraoke sampai lupa diri..

Syg,
Thanks sgt selalu tegoq ny..
Thanks sbb byk sdarkan ny..
Thanks for always be there..

P/s : saya akan menjadi muslim yang lebih baik..kerana Tuhanku..insyaAllah.

..minda..
Published with Blogger-droid v1.6.6

cahaya hati

.
.
Allah Engkat dekat,
penuh kasih sayang,
takkan pernah Engkau biarkan hamba Mu menangis.
Kerna kemurahan Mu,
Kerna kasih sayang Mu.

Hanya bila diri Mu,
ingin nyatakan cinta,
pada jiwa2 yang rela dia kekasih Mu.
Kau yang slalu terjaga
yang memberi segala.

Allah Rahman Allah Rahim.
Allahu Ya Ghofar Ya Nurul Qolbi.

di setiap nafas di segala waktu.
semua bersujud memuji memuja Asma Mu.
Kau yang slalu terjaga.
yang memberi segala.
setiap makhluk bergantung pada Mu
dan bersujud semesta untuk Mu
setiap wajah mendamba cinta Mu cahaya Mu
.
.
.

bila kiamat sudah hampir

.
.
.
Ya Allah, masukkanlah kami ke dalam barisan pasukan Imam Mahdi yang akan memperoleh satu dari dua kebaikan: ’Isy Kariman (hidup mulia di bawah naungan Syariat Allah) au mut syahidan (atau Mati Syahid). Amin ya Rabb.
.
.
.