Friday, January 28, 2011

hari ke 28 dalam bulan january

it was a weird dream. not knowing why but i kept on dreaming about him. padahal wa sikit pun tak ingat kat dia. well consciously tak la. tak tau la plak kalau subconscious mind aku tengah teringat kat dia. gila kan?

eh tapi subconscious mind usually will be controlled by minda sedar kita sebelum kita jadi separa sedar kan? tapi i am definitely sure yang minda sedar aku tak pernah terfikir atau terlintas tentang dia.

incik programmer kata maybe jauh dalam hati ada something tak terurai. try to forgive and forget.

he had long ago forgiven dear. u pun tau. i pun tau. i dont want to meet him kat mashyar nanti. biar Allah saja yang buat His part.


.....................


going to visit my old friend hari ni kat hospital. half body burn. terkejut la babe. aku speechless sangat bila hang bagitau aku.. be tough! 

semua yang terjadi ada hikmah.


“Ya Allah wahai tuhan bagi sekelian manusia, lenyapkanlah penderitaan dan sembuhkanlah, kerana engkau yang dapat menyembuhkan. Tidak ada penyembuh kecuali penyembuhmu. Yakni penyembuh yang tidak meninggalkan penyakit lagi”.


amin..

Thursday, January 27, 2011

di atas awan..

Cantik..emm..malangnya samsengku tak cukop canggih untuk tangkap pic yang berkualiti..

*mahu terus terbang*

..minda..
Published with Blogger-droid v1.6.5

Wednesday, January 26, 2011

kelip kelip mata letih tapi....

haha..merepek punya tajuk.. cubaan untuk tido gagal. mengantuk ngan letih tahap maksima.
baru balik KL. melepak penang sementara nak hijrah terus kat shah alam tu. (oh mak. dont miss me naa~)

rumah
kereta
student card
taklimat
registration
jumpa supervisor
proposal
yuran
kerja

haih. ada banyak benda tak settle lagi. bab kereta nak kena discuss ngan kakak since dia pun dah dapat kerja baru. not sure whether she still wants me to bawak kereta dia p shah alam or dia nak guna.
emily pun dah lama aku tak sentuh. :(
sekali sekala ingat nak bawak emily tu p shah alam, but then manual la bai~ wa tarak larat woo..dah la macam bukit banyak. haha.

tadi taklimat buat rasa macam down. eh bukan down tapi more to takot.. rasa macam aku tak layak dowh nak buat master ni. macam tough. memang tough pun! haha. so takyah berangan2 sangat nak jadi dr robot ye~ 

haha. cakap pasal down. bila mesej incik programmer kata macam tak yakin nak buat research ni then selumber je beliau reply saying that he will always be there. haha. thanks dear. tapi always be there tu macam impossible kan? i mean, i'm the one yang nak kena buat research tu. u ada pun bagi sokongan moral. waaaaa... i nak sokongan padu! meaning, u yang buat research i sorak2 chaiyok2 kat u. haha. boleh?  =b


oh flight tadi kapten muda, perhaps..sebab landing agak kasar.. haha..
walau apapun. terima kasih incik kapten kerana bawa saya pulang dengan selamat. =D


..minda..


Tuesday, January 25, 2011

hmm

Do i really capable to pursue my studies??
Published with Blogger-droid v1.6.5

this one is for you!

mode : jiwang

haha..jangan la geli ok? malam ini wa ada sikit jiwang.. =b
well dear, thanks untuk makan2 dan jalan2 di klcc ya.. *seems like kamu dah hafal semua pelosok klcc tu..syabas betta~~*


you know what.. ny takkan lupa moment makan kat nandos tu.. haha.. *poyo*
thanks for not trying to change me..but try to change yourself untuk ny.. *whoa..first time in my life ever!*

im sorry sebab anggap u kutuk masakan ny haritu. haha.. ampun tapi haritu memang i sentap ok! first time kot masak kat u and what i get was "pedasnya.." (eventhough i try to control quantity of cili yang nak sumbat dalam rempah2 tu..haha) -- and i admit yang i dok kutuk u dalam hati..kata u manja la~~ lalala~~ *i love u*


i was shocked bila tadi u order ayam hot flavor (since i know yang u tak makan pedas).

               me : hot? bukan mild? 
               u : yerp. hot. =)
               me : u sure?
               u : haa..
(ok ternganga sat.. u demam dear?)
               me : 'angkat2 kening tak paham'
               u : saja nak biasakan diri makan pedas.

haha! i tau u perli..even it's true sekalipun, i tetap rasa terharu. sebab instead of asking me not to cook spicy food, u try untuk makan pedas sebab masakan beta semuanya pedas2. =b


hmm.. kamu orang (read : boipren) pertama  yang appreciate every single thing yang saya buat untuk kamu.. even benda tu menyusahkan, you will try your best untuk menyenangkan..

maybe sometimes i blind..
maybe there are times yang i buat perangai.
tapi cinta dalam hati dinda untuk kanda~ haha
and i am definitely not perfect. nothing special in me to be proud of.
but when i'm with you, you never fail to make me feel safe, comfort, and be loved.

haha. dan jangan selalu renung saya ok? i shy shy u know!

dear,
even though body u tak segagah abg fitness first tu..saya tetap cinta kamu.. ok?
so takyah la nak workout sangat dengan loceng bodo (read : dumb bell ) tu. dah kurus sangat ny tengok.. risau i!

p/s : i love u.. :-*
p/s/s : tangan abg fitness first tu berurat2..whoa~ tergoda i~~ lalala


..minda..

Monday, January 24, 2011

random

.
.

"The best way to avoid disappointment, is to not expect anything from anyone"


"Sometimes you need to cry it all out, break down, and just tear apart. Learn how to pick yourself up and put yourself back together. The only way to be happy is to give into sadness first. Because without sadness, there's no happiness; you would never learn how to smile."


"Don't cry over a guy, let them cry over you. Because girls give and forgive, but guys get and forget."


"Loving somebody is giving them a chance to hurt you, but trusting them not to"


"Love is rare, life is strange, nothing lasts, people change"


"Just because someone doesn't love you the way you want them to, doesn't mean they don't love you with all they have"


"True love isn't always about finding the perfect person... Sometimes it’s about finding an imperfect person and understanding them perfectly"


.
.

nyte nyte.. =)


..minda..

Friday, January 21, 2011

esok is my last day of work

time : 0327hrs

mata masih segar..

is it true that life is unfair or kita manusia yang tak pernah cukup dengan apa yang kita ada?

i have nothing to hold on.
i have no money.
i have no career.
i have nothing.
and that makes me a psychotic pathetic loser.
sebab apa? sebab days and nights tak habis2 fikir and cari jalan on how to improve my life, my future. tapi still i have nothing to be proud of. haha.

aku manusia yang tak pernah cukup dengan apa yang aku ada. i know that's for sure.
next 3 years akan jadi penentu. hopefully semuanya ok.


p/s : kita tak boleh harap orang yang buat kat kita jatuh tergolek atas tanah kan? after all dia pun makluk Allah jugak. hak Tuhan nak bagi apa yang Dia nak. tapi kita manusia tetap rasa iri hati sebab bila mana hati kita orang pijak2 hancur sakit yang amat. kita mengharapkan hati orang tu akan rasa benda yang sama. tapi tak. kita tetap rasa sakit hati dan orang tu tetap rasa bahagia. that is life. =)


..minda..

Tuesday, January 18, 2011

perjalanan menuju kejayaan

Tajuk kemain lg..skang kat hentian simpang pulai..rasa lama plak perjalanan kali ni..standard bas trans..oldfolks bus..yg besnya nek trans adalah..tmpat2 perhentian beliau tak ngarut2 tmpat kotor2.. Bas benti kat hiway..

Em..hati kesayuan..oh tadi kat ofis way farewell..kwn2 rapat kt kilang tu..huu..teharu smpai speechless.. Padahal tau je derang nak wat farewell lunch..it just..nnt rs rindu la life kat amd tu..huuu..

Things yg aku akan rindu the most is...kehidupan aku kat rumah..i'll miss my mom and dad so much...

Hmm..mak beleter..bapak beleter..tapi yang tu la yang paling aku rindu pun.. Rasa sunyi ja hidup..huu..padahal tak betul2 pindah lagi ni..

What i really want in life actually???

Sigh~
Published with Blogger-droid v1.6.5

Wednesday, January 12, 2011

suka suki di hari cuti...(read : ponteng)


1. rasa annoying bila baca status kat facebook yang macam nak bagitau satu dunia tentang personal life. contoh macam "nak g berak", "tgh tunggu bf/gf lagi 5menet dia kata nak sampai", 

2. rasa annoy bila status kat facebook di-like- oleh tuan empunya penulis status. contoh macam Ëmily is reading".. (Emily likes this)..sumpah annoy!!

3. rasa annoy bila orang dok ulang benda yang sama.. well, 1st time i'll listen..2nd time i'll ignore..3rd time i'll annoy! haha.. annoying tapi aku ni pelupa..camna tu?? 

4. baiklah untuk hal masa depan.. memang saya sangat cerewet and serius. so jangan bergurau tentang masa depan.

5. dan saya juga sangat plan untuk masa depan.. so akan down tahap maksima bila things happen not the way i've planned. 

6. kalau nak mintak saya tolong. tolong jangan lupa perkataan tolong. =)

7. jangan judge saya..sepertimana saya tidak pernah judge kamu, kamu dan kamu..

8. hidup saya majoritinya pahit. tapi Tuhan hantar gula gula kapas untuk buat kehidupan saya jadi manis. terima kasih Tuhan.


..minda..

Monday, January 10, 2011

mengharapkan outcome yang memberangsangkan untuk segala kesusahan sekarang

mungkin ada dalam hati perasaan penat..
give up.. mungkin kalau aku sorang2 dah lama dah give up..
ntah..rasa banyak sangat dugaan..halangan..lepas satu..satu..

mungkin ada yang terasa bila aku luahkan statement ni. tapi seriously, with no doubt. yang pekerja di uitm sangat super duper lembab dan menyusahkan. and sangat pandai putar belit cerita demi to cover their asses. pathetic!

i am so lucky to found Dr Norlida and having her as my supervisor. i know that ini lah jalan yang Tuhan atur untuk aku. and i am definitely redha. cuma penat. tapi biasalah.. nak dapat suatu yang indah..mesti la beginning yang taik. haha.

cuma yang aku tak puas hati is that.. why some people need to treat some other people badly? i mean, tak boleh ka treat manusia lain dengan penuh kebaikan without kira pangkat or siapa orang tu? after all, mereka pun manusia ciptaan Tuhan jugak. kan?

my experience for the past 2 weeks adalah mereka di uitm treat me badly, cakap kasar, tak hormat, but until Dr Norlida spoke with them, then only mereka mereka itu melayan aku sangat fuuhh~ gigi gusi tu suma lagi lembut dari lidah.. ergh! typical malay.


syg,
i am so grateful to have you by my side. to be there always and tolong ny segalanya. without you. ny takkan leh nak daftar, sewa rumah, and everything.
you are my savior that i've been dreaming about every nights. *chewah*
ny yakin, you are the one for me. insyaAllah.
i hope that you will be my only one.


kak,
bukan niatku untuk menggertak kamu..haha
hg kakak aku dunia akhirat kak.. thanks for everything..
bertuah diriku punya kamu..chewah~


..minda..

Friday, January 7, 2011

life is a mess

so many things to settle..
huru hara..

office kerja berlonggok2..
medical check up tak buat lagi..
tak p register study lagi..


tapi yang paling buat rasa serabot adalah..

hati...


tak sampai hati nak tinggal mak ngan bapak kat penang... :'(

not yet there..but oredi miss u.. :'(


*sigh

..minda..

Tuesday, January 4, 2011

masihkah lagi solat itu tiang agama?

pelindung dari segala kejahatan..
kemungkaran..

kenapa masih punya manusia bersolat..taat..setiap waktu..
tapi masih menjadi hamba nafsu?

harga diri terlalu murah?
hilang sudah perasaan malu?

confused..

hanya kau yang tahu kawan..

dan aku?
hilang arah tuju..
speechless..

kecewa..marah..
ya! itu perasaanku!
Published with Blogger-droid v1.6.4

kecewa

semua benda yang jadi hari ni..sangat menyedihkan..
sakit..perit..rasa hati macam kena toreh banyak2 kali..rasa macam kena perah dengan lime juice..ouch~~ gila saket beb..

semua benda ni..not right..
cuma tak paham..keringnya hati kamu buat things u did tu..

u are the luckiest person in this world..
to have such a nice lover to still loving you after what you've done.

aku harap kamu benar2 menyesal...
Published with Blogger-droid v1.6.4