Wednesday, December 21, 2011

first stage : done!

Bismillahirahmanirrahim..
Assalammualaikum w.b.t.

Lots of my friends and families asked me the feeling after being 'booked' by Incik. Honestly, I feel relieved. Atleast we can now concentrate to another chapter of life. =)

But, not much different actually, engage or not engage doesn't change anything. It's still haram to hold each other hands. Kami masih bukan muhrim. So for me, nothing change. Masih perlu menjaga adab pergaulan and so forth. Cuma sekurang-kurangnya, arah tuju ke perkahwinan sudah jelas. I can't flirt with any other guys, and so do him. Haha! Maka dengan ini, haramlah bagi mana2 lelaki lain meminang saya. *ok, jangan bersedih.. =b*


Eventhough pelbagai dugaan menimpa *sweat*, litres of tears wasted *sob sob*, Alhamdulillah, semuanya selesai. Thanks so much to those who had helped me. Mak andam saya cik Aina Shafirah, ketua bridesmaids saya Norul Husna, tukang sponsor saya Ayuni, Erin, Eaty and Shelot, Incik photographer Incik Rahman, ketua segala ketua, Mak ngan bapak, and others.


.................................


top : dibantu mak andamss
middle : final touch
bottom : done!


::family portrait::

from left : cubaan menduduk oleh usna. aina terpenyet, berjaya squeeze in, we decided untuk berdiri. 


hye incik~ *love*


.....................................

Dah la. Jangan nak pulun sangat Minda! Ok bye.


"Ya Allah, permudahkanlah urusan kami. Amin."

p/s : Looking forward untuk big day kita. *i love u*.


Friday, December 9, 2011

nineofdecembertwothousandtwelve.

Assalammualaikum,

Happy wonderful Friday~!
Heading to Penang tonight attending my bestfriend's wedding. (sadly I didn't contribute a single effort during her preparation). Alhamdulillah and semoga segalanya dipermudahkanNya. Buat Ayuni & Rahman. Semoga hidup kamu berdua diberkati Allah dunia akhirat. =)


..............................................


"Kun faya kun" 

- tengah tengok drama Indonesia. Jika Allah mengkehendaki sesuatu, maka tiada apa yang dapat menghalangNya.

Segala jalan hidup kita dah ditentukanNya. Dari kecil, setiap nafas kita, semua. Every single thing in life dah ditentukan. Tapi kita kena usaha. Usaha untuk menjadi yang terbaik. =)


...........................................


At this moment, listening to this soft-sad-melodramatic song drag me into a hollow and sorrow mood. Rasa seperti deep inside my heart ada itu hole yang halus that hurts. Mungkin effect dari sedu-sedan Aisya Amni yang comel makes me feel terribly helpless. She cried, I can't figure out why. She wanted to talk and hear my voice. Budak 3 tahun itu memesan agar hidup bebaik kat sini. Kenapa saya rasa sangat jauh dengan family? Padahal Penang-KL hanya 5jam maximum. *sigh*


Lately emosi tidak stabil. Yeah~ bersangkut paut dengan hormon. =)


..............................................


Ini adalah sekitar conference yang berlangsung selama 2 hari di Berjaya Times Square Hotel. 


:: ID card with Thumbdrive ::


:: Professor from Japan ::


 :: Not-so-delicious food ::

Didn't capture much photos. Not in a mood.

......................................................


Esok gerhana bulan. Subhanallah. =) 
- Solat jemaah gerhana : Sesudah jelas berlaku gerhana.
- Dengarlah khutbah
- Berdoa


"Allah murka terhadap sesuatu umat, dan tidak putus2 mendatangkan bala diatas kemurkaanNya"


Tanda2 kemurkaanNya :
- hujan turun tidak pada musim
- tidak bermewah2 hasil sungai&laut
- harga barangan melambung tinggi
- meniaga apapun tidak untung
- tutup kedai dan bazar2.


p/s : Semoga kehidupan tidak gerhana dan diberi cahaya oleh Allah s.w.t


...........................................

Masih memikirkan cara yang terbaik untuk decorate bakul hantaran since this bakul kinda just nice as it is. Tapi sangat tak proper untuk hantaran if I leave it the way it is. At least kena ada bunga. Somehow, those flowers tak suit this bakul. Pening! I thought decorating my own stuffs would be much more easier than decorating incik's. *sigh~* 

Mak cakap nak bagi goodies. And ada mini-pelamin ciptaan mak sendiri. I can imagine how everything will turn out. My so-called simple-private-and-only-close-relatives engagement kenduri doa selamat tidak akan menjadi kenyataan. The End!

As for me? Baju pun tadak. Tudung pun tadak. Semua macam tadak. Ya Allah. I didn't prepare anything yet! 
This time I'm gonna use akak's tagline.....


"Engineer kan memang a last minute person. Sebab tu kita engineer. We don't need a lot of time to complete a tough task. We will manage to give an outstanding result, just like that~ *sambil petik2 jari* , even with a limited time. "

*haha! yo la tu!*

Tuesday, December 6, 2011

Hidup ini menyedihkan bila alone.

Merayau sorang diri kat mall adalah a bad activity untuk penuhi masa terluang. Being alone definitely is not a wise decision.

Pertama kali ke subang parade. Alienated myself in this building makes my neurons to stimulate a negative signals to my brain and there, my emotions become unstable. Parah! How I felt so alone in this world, no one is there to accompany me *drama*.

I miss the days where I used to do every single thing on my own. Capable of doing everything, anything. Alone. I can spend hours lepaking kat starbucks, observing people (i used to do that a lot!). But that was before. Before I have the life that I had now.

Sekarang? Baru jalan2 dua tiga round sorang2 kat subang parade dah rasa diri ni pathetic lonely.

I miss my hometown. I miss my friends. I miss incik.

Next week dah akan bertukar status kepada separa serius.

..........

Baju : red
Hantaran : red
Tudung : red

..........

P/s : semoga Allah permudahkan segala urusan kita. Amin.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Sunday, December 4, 2011

9 Muharram = 4 December

Assalammualaikum.

Happy Sunday! *Kinda bored don't know what to do*
Dah seminggu lebih menjadi berlemak since my parents visited and almost everyday celik mata semua terhidang. -_-"

Dan seminggu jugak mendapat leteran mak since saya ini student yang menharapkan elaun dari UiTM. Haha! *tekanan perasaan disitu!*

Well mak,

We can't forsee future. Hanya Allah yang tau segalanya. Rezeki Allah tu kan luas? Seriously, life is not about money alone.

Tapi tu la. I can't blame mom. Because world nowadays only thinks about money. People nowadays, kau tadak duit, suma pandang rendah! Their mentalities are so pathetic! *Seriously!!*
Yes we need money. But don't make it as your priority in life.

Lepas sedih2 malam tu, the next morning dapat pulak berita sedih lagi from incik. Ok. Seriously down terus. Tapi Alhamdulillah, lepas jumpa Dr Norlida semuanya ok. Mungkin Allah direct me to Dr Norlida so that hidup aku lebih elok. Alhamdulillah.

Oxford. Next year. *Takmo komen banyak sebab lambat lagi* (to go or not to go? mak ngan bapak dah sebek~ haha. *sigh)


................................................


Preparation untuk mentunang tidaklah disiapkan lagi. Baju pun tadak. Tudung pun tadak. Bekas hantaran pun tak decorate lagi. Barang dalam tu pun tak beli lagi. Sebab fikir barang makanan, so better not to prepare awal sebab nanti semut hurung.


...............................................


This coming Tuesday and Wednesday ada conference at Berjaya Times Square Hotel. Gonna present in front of hundreds of researchers from all over the world. *Pingsan!!!!* 

"La ilaha illa anta subhanakainni kuntu minnazzalimin"


Tuesday, November 8, 2011

39 days to go. InsyaAllah.


"Apabila seorang hamba telah berkahwin, ia telah menyempurnakan setengah dari agamanya. Maka hendaklah ia bertakwa untuk yang setengah lagi" - HR Al-Baihaqi


Proposal dah siap. Now pending for approval dari supervisor. Kalau semua dah ok, Alhamdulillah dah boleh prepare untuk presentation on 23rd November ini. Dan selepas selesai sudah segalanya, maka haruslah menumpu perhatian untuk persiapan pertunangan. InsyaAllah mid-december ceq akan bertunang dengan incik. Actually nothing much to be prepared sebab semua dah dilakukan by stages bersama incik dan husna yang merangkap bridesmaids ceq. (My future husband adalah ketua bridesmaid saya sampai hari kami diijabkabulkan)

Pengaruh bakal-bakal pengantin (especially Ayuni) sangat kuat membuatkan saya rasa sangat ingin memblog pasal kisah tunang dan kahwin. Haha! Since saya bukan ingin berkahwin lagi, hanya bertunang, maka marilah membuat checklist tunang.


Baju - status adalah RED! mungkin lagi seminggu baru akan dikerah tenaga kedua-dua bridesmaids untuk mencari baju yang sesuai.
Makeup - status yellow. MUNGKIN tak makeup kerna muka sangatlah tak sesuai untuk bermakeup. Tapi tengoklah mood nanti.
Hantaran - Status RED. Belum disiapkan lagi bakul hantaran untuk bagi kat pihak incik.
Catering - status green. Parents yang settlekan.
Cincin - status green. Ni benda paling awal dah settle. haha =b

Basically tu sajalah persiapan untuk bertunang. Nampak pulun ka? Rasanya tak kot.

Saya selalu rasa yang awal lagi untuk segalanya. Tapi sebenarnya tak. Tadak istilah awal lagi untuk segalanya sebab masa berjalan sangat pantas sekarang ni.

Saya selalu berdoa agar segala urusan dipermudahkanNya.

"Dugaan ni suma untuk kita prepare for future. Dugaan lepas kahwin lagi hebat Ny".

InsyaAllah. Saya akan ingat segalanya. Saya sayang kamu. =)

"Kita merancang, Allah menentukan".

Friday, November 4, 2011

padaMu ku bersujud.

"kita merancang Tuhan menentukan"

We never know what future holds us.

So have faith and keep on praying =)

..minda..
Published with Blogger-droid v1.7.4

Tuesday, November 1, 2011

Rabiatul Adawiyah



Terima kasih incik.. 

Monday, October 24, 2011

La Tahzan Innallaha Ma'ana

Assalammualaikum. Happy Monday~ =)

It's a beautiful Monday with a lazy-to-redo-proposal mood. *pingsan!*. 14 November adalah tarikh keramat ai perlu mendefenkan diri di depan khalayak juri-juri sekalian alam. *sigh~
Am I ready? definitely not! Haha!

Ok. Kisah sekarang ni nak cerita is hidup kita ni actually dah dipecahkan into 3 bahagian yang besar (maybe not for you, but for me definitely).

1. Family
2. Career
3. Love

Nampak tak? All these 3 portions memberi impact yang mega kat diri kita. Hubungan kau dengan family kau, kehidupan kau dengan career kau, love life kau. Semua ni somehow akan shape you menjadi someone yang lebih better or worst.

Hidup ni sekali lagi bukan fairytale yang kau selalu layan zaman kanak-kanak, where semuanya indah-indah and happily ever after. Kau bukan Snow White yang even makan epal beracun pun mampu hidup balik setelah mendapat ciuman keramat. Realitinya kau makan racun, kau mati. (kalau tak ajal tak mati jugak ye dop? betul! tapi kau suffer la long-term punya effect)

Kau jangan merungut yang hidup kau teruk sangat, masalah kau besar sangat sebab semua orang pun ada masalah yang sama cuma lain watak dan reason. Apa pun bagi aku, masalah semua orang end-up falls dekat dalam 3 portions yang kat atas tu.

- Family kau hebat, love life cinta teragung, tapi kau ada masalah dengan career kau.
- Career kau mantap, family so-so, tapi love life kau hancur.

Atau

- Family kau kaya tapi hidup macam orang asing. Masing2 busy, tak unite. Or family kau unite tapi hidup kurang senang.
- Kau sayang kerja kau, semua ok, tapi kau ada masalah dengan officemate takpun officemate semua ok,kerja kau pulak yang problem.
- Kau cinta dia, dia cinta kau, kira love story teragung dan terindah tapi family kau/dia pulak yang ada masalah atau family semua ok, dia/kau pulak yang problem.


See? Kat mana pun mesti ada problem yang buat kau serabut. Tak banyak, sikit mesti ada.
Ayat common aku dengaq "Allah sayang, sebab tu Dia bagi ujian, pasti ada hikmah yang indah". Betul! Tak kata pun tak percaya. Haha. Aku tau Tuhan bagi ujian ngan dugaan pasal Dia nak kita prepare untuk future and nak kita memohon pertolongan-Nya. Lagipun orang tua2 kan kata, "Bersusah-susah dahulu, senang kemudian".


Haha. Moral of the story sekarang ni nak cakap, kau jangan ingat kau baik dengan orang, orang akan baik dengan kau (ok tak relate langsung dengan cerita). Tapi walaupun orang layan kau macam sampah, kau tetap kena buat baik dengan orang sebab kau tu manusia. Kau bukan binatang macam orang yang buat kat kau tu. OK?

p/s : R.I.P Marco Simoncelli. Dengan itu saya sangat serius dengan keputusan saya which is no superbike untuk u. Ini serius! You can enjoy watching it not riding it. Please. :(


"Bersabarlah. Sesungguhnya Allah bersama kita"



Friday, October 7, 2011

nitey nite

"A guy that can accept your flaws, love you unconditionally, kiss you on your worse & call you beautiful no matter what is a guy worth loving"

Background music : penghujung cintaku..

"I cant deny that..1 thing 4 sure, i choose not 2 be any worse than now..i know i'm not a gud guy..n i hope i can be a better prson.." - incik (2010)

Dear incik,
Thanks sebab every now and then incik berusaha untuk menjadi yang terbaik.

Kawan saya kata incik tengok saya dengan penuh kecintaan. Betul la kot. Sebab tengokkan kamu la yang buat saya tergoda (tapi takto la betol kecintaan or not). =b


P/s : i love you.
P/s/s : semuga cepat sembuh incik!
Published with Blogger-droid v1.7.4

Friday, September 30, 2011

friday blues

Satu, kasih nan abadi
Tiada tandingi Dia yang satu.
Dua, sayang berpanjangan
Membawa ke syurga kasihnya ibu.
Tiga, lapar dan dahaga
Rela berpayahan setianya ayah.
Empat, mudah kau ketemu
Berhati selalu veza antara
Kasih dan kekasih....

P/s : i love u. Mak, bapak, kakak, abg, ija, najla, aisya, incik fadzli, dan cik husna..hehe dan yg lain.. =b
Published with Blogger-droid v1.7.4

Tuesday, September 27, 2011

Seorang khidmat pelanggan patut tahu cara untuk berkhidmat untuk pelanggan.

Sesuai dengan tag tertera kat baju, atau kat atas kaunter/meja tempat anda bertenggek, tugas anda adalah untuk melayan pelanggan yang mempunyai masalah. You've been paid to do that whether you like it or not.

Oleh itu etika untuk melayan pelanggan juga perlu ada supaya kami sebagai pelanggan tidak rasa annoyed dengan anda. Ok?

Kami tidak perlu untuk anda membentang karpet merah, atau taburan bunga 7 warna yang harum. No need for that. Cukuplah hanya senyum ikhlas dan kesediaan anda untuk membantu.

Senyum, eye contact, body gesture, cara anda bercakap dan menjawab soalan adalah sangat penting. Sebelum anda sign appoinment letter you should aware that working as a customer service person or frontline people dengan automatiknya nenjadikan anda robot yang perlu senyum dan friendly dengan customer walaupun during that time anda sangat bad mood and you wish that you can kill someone, potong kecik2 badan diorang tu. Tapi tak boleh~ Anda kena plastik dan senyum selalu. Boleh?

Salesperson pun sama. Bila anda adalah seorang jurujual, anda tidak perlu menjadi jurujual yang menjengkelkan. Tak perlu menempek belakang bontot customer, tak perlu beria susun balik barang right after customer pegang barang tu. Menjengkelkan boleh? Umpama customer itu telah menggeledah barang dan biarkan jadi bertaburan! Padahal tak!! sentuh ja pun. Haih!

Haih! Harini hari untuk marah. Sebagai seorang pelanggan, saya berhak dilayan dengan baik! Titik!

Published with Blogger-droid v1.7.4

Wednesday, September 21, 2011

twentyfirstseptembertwothousandeleven.

- Meeting with Dr Norlida
The outcome is not so good. I need to edit almost 90% of my paper. *sweat*. I need guidance from above *sambil tangan ditadah memohon doa*. I am currently stuck in my office (bukanla office sangat, a spacious room with a table for my workspace at the corner) trying to figure out how should I complete my paper for conference submission (betol ke ayat? haha). Saya kebuntuan.

I achieved nothing for the past 25 years in my life. Nothing to be proud of. I failed to be a perfect Muslim, failed to be a perfect daughter, failed to be a perfect sister, failed to be a perfect friend, and failed to be a perfect lover. -_-"

Ok stop the crap. Semua ni because of 1 rejection I got from Dr Norlida. Haha! Minda~! Apa nak jadi ni kalau tak boleh terima rejection ni? You can't survive tau!! Nothing is perfect on the first attempt~! *sad*

Ok la bye!

Tuesday, September 20, 2011

25-years-and-2-days-old.

Thanks so much for everything. Ini tahun celebrate birthday atas bukit..Up above the sky away from everything. *chewah*

during setup.

belon tiupan hasil usaha bersama

i love you teruk teruk

kek sangat yummy!

takto nak wat gaya apa

i love this very much~


Banyak lagi pic. Tapi tak sempat edit. Nanti2 ai update lagi naa~~ *kalo teringat* haha..

p/s : Semoga Allah permudahkan segala urusan.
p/s/s : Semoga hidup diberkati dunia akhirat dan dilimpahkan rezeki secukupnya.

a.m.i.n.

3 Things I Love About Facebook

1. It keeps me updated on my friends' activities.
2. It tells me who's birthday is coming up next.
3. It has games to keep me busy.


.........

p/s : Trip to Bandung cancelled. *sad*sad*
p/s/s : Sana sini pic org kawen aih~~

Tuesday, September 13, 2011

Pagi yang indah

Assalammualaikum..

Happy Birthday beloved mother.
Happy Tuesday si cantik dan si handsome (I mean semua orang la).
Happy working beloved Fadzli. 
Happy off-day my sweet Husna. 

Hari ni bangun awal sebab semangat nak tengok whether nyiaw2 yang tidoq dalam kotak tu still tidoq ka or dah larik. Amazingly, beliau dengan gaya kuak lentang dan pemalasnya dok tidoq lagi. *haih! buruk benor~*.
Nasib baik kau kucing aku ada spare whiskas untuk previous nyiaw2 yang tumpang bermalam kat rumah. 

Oh dua hari lepas ada sekoq baby nyiaw2 ni dengan lembek sedihnya mintak makanan. So I dengan semangatnya mengidamkan untuk adopting her (it's a female~). Beria carik nama bagai but sadly the next day dah tak nampak batang hidung. That was the first and last time I saw her. *sad!*

Then semalam ada sekoq nyiaw2 ni dok tidoq kat tangga. (Husna la bagitau konon nasib baek la dia tak terpijak la apa la~ dasar! haha). Sebab fikir whiskas ada banyak lagi, ambek la dia nak bagi makan. (kalau simpan whiskas tu sapo plak nak makan dop? *kak bawak bekal g keja la~*) Lepas dia makan berangan nak soh orang adopt dia la tu, buat gaya comel tidoq dalam kotak kasut. Cait!

Ok la ok la. Disebabkan pagi ni pun dia still membuta kat dalam kotak, dengan ini kami akan adopt beliau dan menamakan kucing itu...err Tarabas? boleh? hahaha.. (dia male)


..pic semalam..


.....................

Tarabas dah wangi. Kitorang belasah sabun 'johnson baby' bagi dia mandi. Tapi bau kat badan beliau masih bau sabun + longkang. Lagi 2 3 round mandi bleh la wangi sepenuhnya. 

One thing best bout Tarabas is that dia sangat mengikut. I mean, most of my nyiaw2 kat rumah kalau mandi memang menjerit2 la except for A-toy (persianese~) yang sangat suka mandi. Ha la Tarabas kan spesis local yang hidup merempat. He should melawan la bila bagi mandi. Ye dop? Time keringkan pun macam tu. Dia diam. As if relakan dirinya untuk dijadikan handsome bergaya. Kagum + curious. Adakah beliau betul2 baik or hanya berlakon?

So here we are. Speculated that Tarabas ni sebenarnya kaki ampu. Who knows yang Tarabas dah halau the first kitten yang kitorang nak adopt tu, warn her to never show her face again, and pretending that he is the most charming and good kitty kat area ni so that he can get adopted by us, bagi dia makan, tempat berteduh and so on.. KAN??? Who knows~~

I wonder, kucing pun boleh perangai macam tu ka? haha. Macam drama2 kat tv.. =b


p/s : Al-fatihah buat arwah Mak Teh. Semoga rohnya dicucuri rahmat. 
p/s/s : Jadual cuti sekolah tahun depan dah keluaq~~ *wink wink*

Friday, September 2, 2011

bored to death

1. Sims social is having some f-ing technical issues.
2. Bought 'bb raya'. For what reason? I'm not quite sure.
3. The family had confirmed it'll be somewhere in Dec. (insyaAllah)
4. Meet up with babes. Chilling~!
5. Hey! September is here~
6. Hate people who proudly brag bout themselves. (Sumpah annoying~)
7. The pointer pointed additional two scales to the right of the weight scales.
8. Don't feel like doing anything right now.
9. Body-ache.
10. Hate-everything-about-everything syndrome.


The End.


p/s : I miss you..

Saturday, August 27, 2011

tribute to..


Buat Norul Husna Kholiah,
Selamat Hari Raya, Maaf zahir batin. Halal la semua makan minum aku naa~~ 
Nanti kita jumpak lagi. Tak sure pulak nak dok kat Penang brapa lama..
Nanti balik ganu leklok. drive kefuli~ kemsalam kat family disana.. muah muah..
I lebiu~~~

..................







 








..................

gonna miss you!


Friday, August 26, 2011

26th

"oooo balik kampung~~ oooo balik kampung~~~"

kuih raya : check!
kek coklat : check!
Kuih siput : check!


Satg dalam pukol 3 pagi camtu dah nak gerak balik Penang terchenta (janji melayu~ takto la actual gerak pukol brapa). Tunggu beliau bangun tidoq dulu la baru leh tau pukol brapa balik Penang.. ohoi~ Driver perlukan rehat secukupnya. 

Raya tahun ni tak beli baju pun. Takdak feeling raya pun actually since dah tukaq status jadi student. Cuma haritu dapat la kasut raya free. Makasih incik harimau kerna bagi bonus raya. Tempiasnya dapat la kat ceq~ haha.. =b

Dulunya raya, kuih raya semua order, maklumla buzy kerja. Tunjuk sana tunjuk sini. $$ pun banyak la mengalir laju. Sikalang? Kuih buat sendrik la~~ Nama pun student. Banyak masa terluang. (Dr kata proposal submit lepas raya, Alhamdulillah). So bertungkus lumus buat kuih raya dengan Norul Husna. Kisah bermula bila cik Miah buat drama sedih tahun ni dah kurang sorang anak dia belanja dia kuih raya. -_-"

Mak, kuih tahun ni precious okek!! Titik peluh adik menguli tepung tu semua. haha. Lagik mahai dari kuih2 lain. =b

Tahun ni punya raya harap maaf. Tak dapat la bagi kat sapa2 pun duit raya. Menunggu dengan tangan terbukak ja kot2 sapa2 nak bagi duit raya kat ai~~ *wink wink*

Entri ni untuk mengucapkan 

Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Batin. Halalkan Makan Minum saya, Hasminda Binti Hassan. Selama saya hidup 25tahun ni kat bumi Allah. 

Kepada sapa2 yang saya penah wat salah.. Saya mintak maaf sangat2. Seriously saya dulu sangat jahil dan childish. Buat benda ikut perasaan. Hopefully semua salah saya dimaafkan agar tak perlu lah saya mencari anda di akhirat kelak. =)


...........

Ada orang tu raya sakan tahun ni. Mentang2 incik harimau bagi bonus~~ =b


menshoping kat OU~


macam kanak2 ribena..


<3

rambut raya uollls~~ haha



Wednesday, August 24, 2011

idea-less

I have proposal to be submitted soon. Since 10 am yesterday (now already 1.40 am, a new day tho~) I was cracking my head, trying to muntahkan semua ilmu didada (as if I have it~). Oh mood swing dah kembali. Now I'm in a middle of tengah emo thinking that my life should've been much more better than this. What am I doing here? Sambung master? I mean, purpose?? Haa.. See see, I start to merepek fikir WHY did I sambung master. Kan dah elok kerja, earn duit tiap2 bulan. Watpa susah2 pecah otak nak study? *Teetttt~*

Sekarang ni tengah mood 'aku-rasa-diri-aku-ni-pathetic-loser'.

Ok lah.. menggodek piccas lama buat aku rindu Melaka.

abaikan budak freak seluaq merah

berangan duyung kak ek?

otw to PD! *rindu ini sangat*

PD lagik. barbeque yoo~


atlit renang kebangsaan wa cakap lu~

dari kiri : mak orang, bini orang, single and available =b. 

f.r.u.s.t

head to pantai! yeahaa~~

ok. maafkan beliau. time ni takde baby lagik..haha
i miss u dalin!

konon bola pantai~ jerit ja lebih..choi! haha

posing before grad. 
upa, aku rindu roti bakar~~ haha

ok la. rindu oo rindu sangat2~~ mau tidoq..

p/s : bosannya jadik dewasa.

Sunday, August 21, 2011

21st

Assalammualaikum.
It's Sunday already, sedaq tak sedaq dah puasa ke-21. Whoah~ masa betol2 dah pantas berdetik. I still remember yang kalau zaman dolu2, nak posa sehari pun rasa macam sebulan. Punya lambat masa berjalan. Sikalang satu jam pun rasa macam satu minit wooo~~ Phew~ *Petanda kiamat nak dekat*

I'm in a middle of memerah otak menyiapkan proposal which selama 3 jam staring at my PC, only 1 complete sentence consist of 10 konon-paling-hebat-ayat-boleh-karang words berjaya ditaip tanpa dipadam. *sweat!*

Seriously otak jem and takto nak tulih apa nak siapkan proposal tu. SO tangan mulalah gatal nak merayap2 kat INTERNET yang sungguh BERMACAM benda yang boleh dapat untuk mengisi masa lapang.


cookies macam ni pun nampak lazat. -_-'


Hey ha, kebosanan ni it reminds me kat video you tube yang for me sangat creative. Memang takleh pikiaq la people would edit berita untuk jadikan lagu. haha. This is what we called as gifted talent. Thanks for introducing this song. Credit to Incik Fadzli. 



Details :
Ada orang masuk nak rape adik laki ni. So wartawan pun interviu la depa adik beradik. So adalah budak cerdik kreatif ni buat lagu siap hit kat iTunes suma.

Haha. wa salute la sama lu org. Walaupun nampak macam mempermainkan masalah orang lain (kalau mentaliti malaysian mesti kena ban dah kot?), tapi tak annoying la compare to some of lagu2 baru yang ada kat Malaysia ni. Especially lagu raya. Sumpah rasa nak sepak laju2 lagu2 raya zaman skang ni. Nak moden tak kena tempat!! 

Ok takmo beletiaq. Bye!

Friday, August 19, 2011

crappy.

*gambar hiasan*

Selasa - 16th ramadhan.

Alkisah berjalan-jalan kat jalan TAR sebab nak cari something yang precious. Punyala tepat direction yang Ezid (xto eja. Beliau is cinta hati kak ngah adik cik ayuni) bagi, sampai kami tiga orang ni jalan separuh nyawa punya nak sampai kat tempat precious tu.

Tapi harini style macam-macam benda jadi. Time dok jalan kat nak p jalan TAR, ada sorang pakcik OKU pengsan tepi jalan. At first aku macam dok ushar la kot2 wakenabeb ka bang bang boom ka.

Ok clear, ini memang betol2 bukan cobaan. Kitorang pun call la 999 pasai nak soh ambulans mai amek la. Tapi paling sakit hati is operator hospital tu question us punya lama before she decide to send an ambulance here. Sungguh stupid! Kalo orang tu nazak, memang dah mati dah!

Malam tu pulak time nak balik umah, we almost accident sebab keta depan kami berpusing2 and almost hit us. Tp tak jadi sebab it hit divider jalan. Kejadian kat MEX highway. Waaa..lucky husna bawak slow and manage to remain calm. Kalo tak taktola. This time we didnt help sebab semua lelaki perkasa kat dalam kereta tu. Kami takot they might purak2 accident, then culik kami. Haha.

Happy chaos tuesday~!

.........

Khamis - 18th Ramadhan

Aku takmo update kisah lain. Just nak highlight yang waiter kat kenny rogers mines sangat. .hmm..taktola nak letak words apa kat situ..

We reached there around 7.15pm kot. Orang dok bersiap nak bukak posa. Ya, we aware yang depa boh note full house tu. Tapi kat corner tu ada 2 vacant tables. Tapi bila tanya they said tak boleh. Depa reserve kat non-muslim.

Haha. I was like..terdiam. Malas mau gado. Tapi kalau pikir balik.. It almost time tuk berbuka, and you reserve table tu untuk those yang tak berpuasa. I mean, hello~~~ you are malay kot. You suppose to know la kan nak beza when you can reserve and when you cant.

If time tu baru 6pm. Then reasonable la kan? Taktolah. Susah cakap ngan manusia macam ni. Fullstop!

........

Harini otak ligat dok terbayang-bayang barang idaman. Haih~ time tadak pitih la baru bekenan segala benda.

1. Purse guess sangat cantik tapi harga rm145 AFTER LESS 50%.. deym~

2. Belekberi curve color merah. Ngancam yo!

3. Kasut hush puppies. Selesa, ringan dan bergaya. Auw~

And a few more yang murah2 tapi still takleh beli..haha..

P/s : Kinohimitsu dah habis stok tak berganti..

P/s/s : Semoga berjaya zafina. InsyaAllah, kak minda doakan Fina dapat scholar tu.

P/s/s/s : Tak sabaqnya tunggu bulan september..hahaha *blink blink*
Published with Blogger-droid v1.7.4

Tuesday, August 16, 2011

random

Can't sleep. I'm so darn tired but eyes wide open. *sigh.

Allah knows everything. Things that we human will never knows.
He knows about future and He knows about death.

Ya Allah. I am so not prepare for any of it.
Help me Allah.

......



p/s : I miss home.

Monday, August 15, 2011

unifi's service is lousy

Akhirnya kami berdua dah menikmati keindahan berintenet dan mendownload secara berleluasa. Tu pun lepas aktiviti membebai berlaku kat call centre unifi yang lembab sangat tu. Kesahnya~

1. Dua minggu postpone installation. OK Sabaq.
2. Janji nak arrange call back. Tak call pun. OK Sabaq.
3. Pukol 10 pagi installer ketuk rumah tup-tup underground team yang nak tarik-tarik kabel tu tak nampak batang hidung. OK Sabaq. 
4. Pukol 11 pagi call unifi punya call centre 20 minit lebih baru depa layan. OK Sabaq.
5. Call agent tu kata "oh~ team underground takdak sapa buat appointment book time pun, So diorang tak free". OK Sabaq. Haa? Oh time ni dah tak sabaq. 

Badan terus sejuk kat otak ni berdenyut-denyut panas. I mean, what kind of service you guys provide macam ada internal communication breakdown ni? 

Lepas tu boleh pulak cakap CUBA untuk setel kalau takleh jugak nanti kena tunggu depa re-schedule. Tettttt~~~~ wa tarak bleh tahan la. Lagi-lagi plak depa kata tak sure pulak bila ada free untuk re-schedule. Beria la orang yang jawab call tu convince cakap tak boleh. And beria jugak la dua budak yang call ni marah-marah nak jugak-jugak harini. 

Menambahkan perisa pulak, sorang agent kata communication through email saja. Sorang lagi kata tengah cuba call underground team leader. Bila kata nak cakap ngan duty manager/supervisor, depa kata superior suma tengah meeting takleh cakap. Tapi bila aku cakap nak tunggu sampai depa habis meeting, dan-dan la pulak available. Aiyo la~

I can consider, I can tolerate. Tapi cakap jangan pusing-pusing la bai~ So bila end-up customer mengamuk macam ni, boleh pulak siapkan hari ni. Cepat pulak tu. Ada pulak backup team. Confuse eden~

Actually taklah marah sangat, yang jadi marah tu pasal dah la relocate kena bayaq RM300 tapi service hampeh macam taik. I don't blame contractor tu. Aku takto la nak blame sapa. Tapi seriously nak mintak waive RM300 ni. Lepas ni kena buat ramai kat billing department la pulak. 

So billing department, wait there! We'll hunt you down. 


p/s : sorry cik ayuni. lambat sket naaa~~ muah!





Tuesday, August 9, 2011

gegeh-gedik. boleh muntah kalau mau.



 Saja gegeh-gedik paste. 
Reason : nampak cantik. 1-2-3-4
happy 1year-2months-3weeks-4days anniversary. 
i heart thou~

sepetang di gold coast.

Okek. Bunyik canggeyh macam kat Australia nuh~ malangnya cuma di Sepang. Plan berbuka puasa with kawan beliau sebab Husna kerja sampai malam. Aktiviti membebai hampir berlaku. Haha. Don't mess with the starving me. Sikit-sikit nak bebai. Hm! Rosak akhlak. I hate me. *sigh~


I was totally amazed dengan view sunset dia. Sangat cantik sampai tengah bebai pun terus cool down. Enjoying every bit of moment kat sana. Thanks so much dear. Next time kita p lagi bawak kamera. (^_^)



Time ni dah terbenam dah matahari.
Punya ralit tengok sampai lupa nak snap pic. Serious cantik.



Beliau dan rakan-rakan. 
Berbuka dengan air cincau
(reason why i nak bebai2 tapi kensel bebai sebab cantik gila..haha)


Kedai makan kat situ sedap and service cepat. Memang puas hati la. Murah pun murah. (Murah kot sebab takto harga brapa pasal tak bayar pun. haha). Kami makan siakap bakar (2 ekor), udang, sotong, telur, tomyam, ngan kerang.

ni la restoran wak lan namanya. 


Ok lah. cik husna dah pulang. Mahu berangkat sudah~ Daa~

p/s : mengidam corn in cup ~