Tuesday, December 21, 2010

It's the friends you can call up at 4 a.m. that matter.

rasa macam nampak quote ni kat status shepa and google..it's a quote from Marlene Dietrich..jumpa kat wikipedia.. haha..

kawan dalam hidup aku banyak sangat..kawan tadika, kawan sekolah rendah, kawan secondary school, kawan matriks, kawan U, kawan setaman, kawan senegeri, kawan tempat kerja, kawan tuisyen, kawan kepada kawan.
haha..banyak dowh..tak terbilang..

tapi tak semua yang knal aku. definitely. semua orang pun macam tu. 
only few of them yang really stick in my heart. yang macam adik beradik. yang will always be there tak kira pkol berapa. waktu bila. anytime. takdak limit.

yang bila aku sedih. aku tak rasa ragu2 pun nak call derang and menangis. and bila aku happy. aku boleh gelak macam orang gila without need to control. gelak sopan tutup mulut bagai. haha!

kawan yang bila aku sakit..they feel my pain. yang tak perlu bagi nasihat panjang2 untuk tenangkan aku. cukup dengan being there dah boleh buat aku tenang. 

it is friends..where you can curse them..call them stupid or ugly or fat. or sometimes all the nasty words..and end up laughing together like hell..that is friend! 

haha.mungkin takla kasar sangat. tapi it's true..kawan yang bila kau sakitkan hati derang. derang takkan simpan dalam hati. and still be nice to you and love you. (oh tapi jangan amik kesempatan)


aku ada a few kawan yang macam ni..tak banyak..tapi mereka ini yang complete me...



..minda..

0 comments: