Thursday, December 23, 2010

hari hari yang lemau

hey hidup tak kerja memang melemaukan pun.
pagi petang ngadap laptop. celik mata laptop. mandi makan buat pape patut pastu laptop takpun tido. plants vs zombies..addict!

so bila duduk saja2 berangan pasal future yang tah hape2..mula la nak rasa down. apa nak jadi ngan aku? laluan hidup aku ni smooth or end up jumpa jalan mati? kerek!

segalanya kabur bai~ aku kan suka plan every single things pasal future aku. so this time semua tak jadi macam apa yang aku plan. sangat kuciwa~

hari sabtu ni exam. satu apa pun tak study. kadang aku rasa malaysia punya sistem pendidikan ni teruk. macam cikgu2. macam lecturer. macam management. semua buat benda tak pikiaq. sebab tu sekarang budak2 dah jadi macam perangai pelik2. macam lecturer aku untuk crash course ni la. boleh plak bagi assignment yang kena guna software yang ada kat lab fakulti? ingat fakulti belakang rumah? haha.

ok cakap pasal berangan (berangan ja tak habis belajar malas). aku berangan sambung master (oh please bagi dapat. please..) dengan angan2 aku tu la aku berangan pulak survey2 bilik sewa kat sana. haha. then somehow pali pun menyuarakan nak beli rumah. well..over kan? saja nak saratkan angan2 i kan??

so demi tak menghampakan u, i rasa i ada cadangan. why not kita beli rumah (err bukan kita..tp u) kat area tengah2 antara maybank n uitm (uih~ berangan dapat!).. so fair and square kan? haha. tapi kalo dapat rumah blakang uitm tu lagi syiokk~ senang sket i nak rajin2 p jumpa lect ka apa ka..kan kan kan? ngeow~


ok stop minda. berangan untuk tah berapa tahun lagi..haha..kawen bila pun takto lg..hidup pun samar2..future pun ngarut lagi..kau nak bg anak makan ape?

hm..

our fate..our destiny..our future..has been written.. so tak payah kucar kacir fikir berteruk..

just go with the flow..

hopefully He wrote mine with a good ending. amin.


..minda..

0 comments: