Thursday, November 18, 2010

melayan perasaan di production line

raya korban dah habis.. apa yang dikorban? diri sendiri mungkin..haha..well, tak raya pun actually..tido dah lambat..bangun pun lambat.. *ampun!*


ok sekarang kat production..menganga, melepak kat belakang machine..malas kuar lunch sebab malas nak naik atas pastu pas lunch kena turun balik..better stay kat sini sampai petang kang baru kuar and balik.. keja belambak gila..kena plak nanti nak cuti sebulan..memang kena prepare semua list untuk handover kat Loh..oh btw Loh engineer baru nanti backup aku time cuti..


bosan kan jadi engineer? masa kecik pun tak penah temimpi nak jadi engineer..tapi memangla aku suka main2 screwdriver, spanar2, buat2 circuit sana sini, invent benda2 merepek..tapi nak jadi engineer ni susah.. kau kena kental..hati kena kering..mental kena stabil..kena pandai fight balik..kena ada point2 konkrit..


aku? mana ada semua tu.. hati aku mana kering..mental aku biasa la ups and down..sebulan skali.. haha.. nak fight org? sikit2 bleh la..


aku hampir jadi hati kering..fight org sana sini..carut sana sini.. tak puas hati ja carut..saket hati ja carut... hampir..sampai la aku jumpa incik programmer..


dulu aku panas baran..asik nak marah..tak reti sabar..aku benci gila perkataan sabar..i have no faith in life..aku rasa penat nak besabar..so i started to do things in my way...sampai la aku jumpa incik programmer...


aku almost nak jadi entah aku sendiri tak kenal...tapi betul la cakap akak, cakap org2 kat sekeliling aku..sabar..Tuhan selalu ada..em em..


ok la stop the craps.. melalut entah apa2..point yang aku nak cakap ni actually..


aku penat jadi engineer.. the only girl in my team.. berat..penat..tak tau la sampai bila aku boleh betahan...
kak, tau kan depa dah rombak organization ni? so aku kena p kat bos baru..


"equipment maintaining & sustaining engineers"


dan sayalah satu2nya gadis..kat dalam team ni bersama 7 lelaki yang lain...
they called me hardcore.. am i? haha..funny!


incik programmer..saya rindu kamu..... :'(
.
.
..minda..

0 comments: