Thursday, December 30, 2010

dua hari sebelum tahun baru

melihat sekeliling...
ramai lagi manusia hidupnya lagi dasyat..

so minda..
kenapa kau perlu merungut?
Published with Blogger-droid v1.6.4

Wednesday, December 29, 2010

menyervis kereta

WUH harini masuk hospital..setelah beberapa hari asyik bejalan jauh ja.. mileage pun melebih lebih baru nak hantar buat medical check up..haha..kak, thanks for everything..

these past few days sangat teramat meletihkan.. setel segala urusan kehidupan.. mungkin ini jalan terbaik..and aku yakin dowh..ni jalan aku..haha..

well shah alam.. wait for me.. i'll be by your side in february.. be good to me ok??

i love you..
thanks akak n syg..for your help..
thanks mak bpk..for everything..
for your support..
for your love..
for your trust in me..

mak, dont be sad k? nanti when adik stable here. i'll take you with me..we wont be apart..muahhhh!!
Published with Blogger-droid v1.6.4

Thursday, December 23, 2010

when you hit the bottom, make sure you come back and rise again


depression..
it's how i feel..

sometimes the only thing i ask is for you to just listen
it's ok if you don't have any solutions..
it's ok if you have no words to say..

a smile. a hug. a kiss.
i wouldn't ask for more. 

for once..
i really hope that your lips will say this..

"it's ok dear. everything will be just fine"

and for the past 24 years..
it will always be my biggest wish..

*sigh

hari hari yang lemau

hey hidup tak kerja memang melemaukan pun.
pagi petang ngadap laptop. celik mata laptop. mandi makan buat pape patut pastu laptop takpun tido. plants vs zombies..addict!

so bila duduk saja2 berangan pasal future yang tah hape2..mula la nak rasa down. apa nak jadi ngan aku? laluan hidup aku ni smooth or end up jumpa jalan mati? kerek!

segalanya kabur bai~ aku kan suka plan every single things pasal future aku. so this time semua tak jadi macam apa yang aku plan. sangat kuciwa~

hari sabtu ni exam. satu apa pun tak study. kadang aku rasa malaysia punya sistem pendidikan ni teruk. macam cikgu2. macam lecturer. macam management. semua buat benda tak pikiaq. sebab tu sekarang budak2 dah jadi macam perangai pelik2. macam lecturer aku untuk crash course ni la. boleh plak bagi assignment yang kena guna software yang ada kat lab fakulti? ingat fakulti belakang rumah? haha.

ok cakap pasal berangan (berangan ja tak habis belajar malas). aku berangan sambung master (oh please bagi dapat. please..) dengan angan2 aku tu la aku berangan pulak survey2 bilik sewa kat sana. haha. then somehow pali pun menyuarakan nak beli rumah. well..over kan? saja nak saratkan angan2 i kan??

so demi tak menghampakan u, i rasa i ada cadangan. why not kita beli rumah (err bukan kita..tp u) kat area tengah2 antara maybank n uitm (uih~ berangan dapat!).. so fair and square kan? haha. tapi kalo dapat rumah blakang uitm tu lagi syiokk~ senang sket i nak rajin2 p jumpa lect ka apa ka..kan kan kan? ngeow~


ok stop minda. berangan untuk tah berapa tahun lagi..haha..kawen bila pun takto lg..hidup pun samar2..future pun ngarut lagi..kau nak bg anak makan ape?

hm..

our fate..our destiny..our future..has been written.. so tak payah kucar kacir fikir berteruk..

just go with the flow..

hopefully He wrote mine with a good ending. amin.


..minda..

Tuesday, December 21, 2010

It's the friends you can call up at 4 a.m. that matter.

rasa macam nampak quote ni kat status shepa and google..it's a quote from Marlene Dietrich..jumpa kat wikipedia.. haha..

kawan dalam hidup aku banyak sangat..kawan tadika, kawan sekolah rendah, kawan secondary school, kawan matriks, kawan U, kawan setaman, kawan senegeri, kawan tempat kerja, kawan tuisyen, kawan kepada kawan.
haha..banyak dowh..tak terbilang..

tapi tak semua yang knal aku. definitely. semua orang pun macam tu. 
only few of them yang really stick in my heart. yang macam adik beradik. yang will always be there tak kira pkol berapa. waktu bila. anytime. takdak limit.

yang bila aku sedih. aku tak rasa ragu2 pun nak call derang and menangis. and bila aku happy. aku boleh gelak macam orang gila without need to control. gelak sopan tutup mulut bagai. haha!

kawan yang bila aku sakit..they feel my pain. yang tak perlu bagi nasihat panjang2 untuk tenangkan aku. cukup dengan being there dah boleh buat aku tenang. 

it is friends..where you can curse them..call them stupid or ugly or fat. or sometimes all the nasty words..and end up laughing together like hell..that is friend! 

haha.mungkin takla kasar sangat. tapi it's true..kawan yang bila kau sakitkan hati derang. derang takkan simpan dalam hati. and still be nice to you and love you. (oh tapi jangan amik kesempatan)


aku ada a few kawan yang macam ni..tak banyak..tapi mereka ini yang complete me...



..minda..

pre-holiday sebelum moment penentu jumaat ini

hey harini dah start cuti sampai new year. kilang shut down seminggu.
harini dah masuk seminggu since aku bagi resignation letter kat bos aku. dan dalam masa seminggu jugak la bos aku dok buat macam2 benda bagi aku terharu + serba salah. deym!

why you make things more difficult huh? boleh tak kau jangan bagi aku serba salah?
oh since parents aku tak reti online apatah lagi baca blog. so aku berani la nak letak kat sini. well. of course la aku tak bagitau yang aku dah resign. kau gila???

so i am desperately looking for a better job or any opportunity untuk masa depan aku. haha.


then tiba2....(cewah..konon la tiba2..)
aku dapat contact 1 lecturer from uitm. mungkin petunjuk.who knows. she eagerly wants me to do master and kata if i perform she will convert me to phd. (take note untuk word perform!)

meaning that in 3 years i'll get my phd.. tadaaa~ settle..haha!

so hari jumaat ni la penentu...jumaat..hmm..

oh btw..berangan nak master dalam robotic and automation..tak agak2...hahaha..

apeadahal..nanti jumaat baru tengok result macam mana..so if she wants me..then march i sambung master...weehuuu~~~!! bye amd!!!


setel semua masalah..doa doa doa..harapan menggunung..doa doa doa..hmm..!


..minda..

Sunday, December 19, 2010

kali ni memang rasa jauh dalam hati ada sakit

orang tua dulu2 mengarut..
konon kalau letak tangkap gambaq kucin.. kucin tu akan mati..

i didnt take her pic pun..
betapa rasa nak snap pic putih tapi tak..
sebab dok hold kat benda takot kucin mati la apa la..
stupid minda!
you should have snap putih's pic..
then you wouldn't be missing her badly right now..
deym~!

this time it's really hurt....


....

melepak with yong, eyna and man..
had fun tapi sorry mengantuk sangat2 tadi..
it's like u guys tengah dodoi aku tidoq wey..haha..

oh btw babe..thanks!

"musuh min musuh yun jugak"


haha..deep inside aku sangat terharu..seriously.. hmm..


im blessed to have friends like both of you!


i love u..


..minda..

Saturday, December 18, 2010

gambaran menakutkan untuk masa depan perkahwinan

hey hey.. hari ni sangat sorrow morrow dan horror..

sorrow morrow
ateh dah meninggal..dan still have no clue sebab pa dia ninggal..and me? as usual rasa tak berguna..
tapi itu dah takdir.. ajal dah sampai.. no matter how kena accept..

tapi really still cant sleep sebab setiap kali tutup mata..terbayang ateh..
dia selalu kacau aku taip2 lappy ni.. sibuk nak plants vs zombies... *deym..nangeh.. :'(

sayang...
rest in peace there.. pray for me from there..Allah will listens to you..please..pray for me.. :'(


horror
well the doc yang aku call semalam did called back..tanya bout kucin condition..when i told him yang dah meninggal..ok..dia terkejut..then he did advise me on cats..kalau kena racun what should i do..kalau saket buat apa..and it's not end there.
ok my fault i text him to thanks him and say sorry. haha. well it's kinda cute dowh ada doc hewan laki.. and definitely easy for me to get advise bout cats..i try to be polite here ok! haha.

cuma when he started to ask about kawen ka blom, cuti tak turun kl ke..it's not appropriate kot for someone who already married text other girl macam tu kan? ke tak? i mean..kalau pasal work..ok la kan?

oh bab tau dia dah kawen tu because i like googling a lot... and 1st thing i'll do when i know someone new.. i'll google about them to look for any info.. pathetic kan? haha

but when we talk about how facebook can make our life miserable..in this case..facebook helps..so dari facebook la tau dia dah kahwin..and photos..haha. ok ok. stop.

my point is....
how can you guarantee that when you marry someone you love..he will be honest?
tak ke kesian kat bini doc tu kan?
i know it's nothing. cuma tak elok la kan?
takto.. aku memang pangkah habis habisan kalau laki dok melayan pompuan len walopun dah kawen..


wei aku nak tido dah ni...
nanti sambung elaborate..

night!

Friday, December 17, 2010

frustration

Never felt such a long nite like what i did last nite...

"segala isi dunia ni milik Allah" -- mak


Indeed..but still can't make my tears stop...
Published with Blogger-droid v1.6.4

Wednesday, December 15, 2010

bila dah nak hilang something baru nak appreciate kan?

typical human being..
suka take things for granted.. *sigh...

and typical me..
tak pernah puas dengan apa yang dah achieve..

aku rasa macam i have nothing..
nothing for me to be proud of..
atleast kawan2 suma macam dah berjaya..
ada master..enjoy dengan keja..
but me? haha!
it's true aku pun dah keja..and i really heart being an engineer..*walopun slalu dok merungut pasal keja*

aku nak master..aku nak phd..atleast biaq la achieve something before umur 30..
haha~ berangan2 tinggi tak agak..

oh btw aku dah start menabung..kira hari ni dalam sejarah...for the first time..aku allocate duit utk asb..*tepuk tepuk*

hmm..what do i really want in life???

hari ni rasa nak kawen..esok rasa takmo kawen..
hari ni rasa nak keja..esok rasa nak sambung blajaq..
haih..my biggest wish right now is having a cute lil baby..whoa~  -_-"


i heart this poem..



Two roads diverged in a yellow wood,
And sorry I could not travel both
And be one traveler, long I stood
And looked down one as far as I could
To where it bent in the undergrowth;

Then took the other, as just as fair,
And having perhaps the better claim
Because it was grassy and wanted wear,
Though as for that the passing there
Had worn them really about the same,

And both that morning equally lay
In leaves no step had trodden black.
Oh, I marked the first for another day!
Yet knowing how way leads on to way
I doubted if I should ever come back.

I shall be telling this with a sigh
Somewhere ages and ages hence:
Two roads diverged in a wood, and I,
I took the one less traveled by,
And that has made all the difference.


one less traveled by..
and that has made all the difference..
hopefully~~


..minda..

Tuesday, December 14, 2010

hidup ni memang kena ada turning point.

and my turning point sudah sampai..
my ultimate kesabaran..
and that's it..

12.07am...
siap mengarang..
tomorrow will be the day..
deym~!! i need strength..
i dont have guts..but i have pride..
what ever it is...
esok segalanya..

mak..bapak..im so sorry..
didn't mean to hurt you..
jangan runsing2..
life is short...
anyhow i'll make it to the end...
end of our journey..
and this end will definitely memberikan something yang terbaik..
insyaAllah..


p/s : hope that this will lead me to a better path.. amin..

..minda..

Monday, December 13, 2010

we love fairy tales till it hurts

"When I was a little girl I used to read fairy tales. In fairy tales you meet Prince Charming and he's everything you ever wanted. In fairy tales the bad guy is very easy to spot. The bad guy is always wearing a black cape so you always know who he is. Then you grow up and you realize that Prince Charming is not as easy to find as you thought. You realize the bad guy is not wearing a black cape and he's not easy to spot; he's really funny, and he makes you laugh, and he has perfect hair." Taylor Swift...



fairy tales.. it's a good thing to hold on sometimes..but most of the times..it'll hurt like hell..no such thing as happily ever after..it exist but in the afterlife.. not now.. 

how do you know that the person you with right now is the one? how sure are you to tell yourself that ... 
"he's the one..no doubt" 
have you ever have a second thought? is he my prince charming? or some other guy which sooner or later will breaks my heart.. 

you know what..deep inside..no matter how sure you are...you will have the second thought..you will question yourself..

real life isn't fairy world..when it hurts...it hurts like hell.. when you are happy..it wont last.. that's the real world... 

tapi walau apa pun..kita manusia takleh la nak question lebih2 kan? semua tu takdir..fate..destiny..everything has been written by God..we can't change it.. unless dengan kehendakNya...

selagi hidup ni..try la hidup dengan tak menyusahkan orang lain.. this goes to the bad guy out there..haha..jangan menyusahkan kami2 pompuan ni..i mean..please wear something that easy for us to spot..ok? so that we know.. haha!

hope he's the one............

=)


..minda..

si putih atau si atih?

wa baru dapat kucing baru..(baru kebas dari umah abang wa)

wei memang sempoi kucing kali ni..putih and warna mata dia selalu tukar2.. setakat ni aku dah detect 3 warna dia tukar ikut suka hati dia.. pink pink merah, biru, ngan putih jernih..pastu kalau mata dia putih jernih tu, macam ada bintang keliling..memang sempoi.. bikin wa jatuh cinta.. lalu wa cilok..


malam ni beliau tidur dengan aku.. cuma tak sure nama dia sebenar putih atau atih sebab anak buah aku kejap2 panggil putih..pastu atih..aku pun konfius..pastu kucing ni pun konfius dengan nama dia..


best part is beliau berak dalam toilet..haha..senang kan? aku bukak pintu toilet pastu dia berak..fuh~ memang meluap2 rasa sayang kasih cinta kat dia..

tapi part yang tak best is....


dia pun nak menyebok main plants vs zombies and sibuk2 nak taip sekali kat lappy aku ni.. *dh bp banyak kali dok delete retype sebab si putih ni menyebok~* nasib baek ko comel putih!


oh ingat nak letak pic dia kat sini..tapi orang tua2 pesan takleh letak pic kucin nanti umoq depa pendek.. hahah..tak pecaya tapi better dont kan?? lalalal~~


daaaa~~

p/s : demmit! esok wa sudah start kilija... haih~!!!



..minda..

Wednesday, December 8, 2010

im shining like a candle in the dark


" you walked into my life to stop my tears...
everything is easy now i have you here..."


..i love you..
.
.
.
..minda..

Sunday, November 21, 2010

setelah 6 tahun...

Aneh..rupanya dah 6 tahun aku tak naek bas awam kat penang.. Bas rapid..pengalaman yang memalukan..haha! Dari airport nak g jeti semangat bekobar2 nak guna teksi..ayookk..bila tanya harga sekali rm44.70...bapak ah! Cekik darah kaw2..minyak keta pun paling koman 10 hengget..bukannya ada tol..deym!

Ok dari aku membazir duit nek teksi baek ak simpan n makan..kenyang sket prot..muka penuh yakin wa p tanya akak kaunter tu..

"selain teksi takde ke, prebet murah2?"

"ada dik..naek rapid.. *senyum sinis kot?*"

Oh deym! Camna aku leh lupa pasal rapid..ok ok..tenks akak..bodo plak naek2 eskalator nmpk rapid dok gerak..ok, aku beria kejar..wa muka bangga ckp dalam ati "fuh, nasib baek smpat" ..skali kna sound ngan pak cik bas.."xpe dik..x lari pun xpe..mmg pakcik kena benti kat sini pun tunggu penumpang"


Ceh..sia2 ketiak wa bepeluh..

Haih, duit kecik xda..end up bayaq 2x ganda harga bas sbenaq..ok part yg aku xleh blah..beria dok huluq kat pakcik bas duit..tp dia dok wat derk..

Apehal pakcik ni? Sebab xde duit tukar kot? Dengan sopan aku cakap.. "xpela pakcik..sy mmg xde tukaq ni..amek la..sy halal..*senyum manis*.."

"dik..letak duit kat dalam kotak ni..baru leh dpt tiket"


Deym..ok, aku cepat2 nk blah dr bas ni.. Cepatla smpai jeti..haih~



P/s : doakan selamat perjalanan pegi dan balik...


..minda..
Published with Blogger-droid v1.6.4

Friday, November 19, 2010

Hujan rahmat

sangat addict dengan plants vs zombie...
as if aku yg kat dalam game tu...
as if rumah aku yang betol2 kena serang...
as if otak aku yang nak kena makan..
*update blog gna samseng bikin wa temper*

Gila..malam ni tido kompem mimpi zombie..haha..kompem! Btw najla tak puas hati sebab aku leh main game tapi dia kena tido..haha..budak! Acu dah 24 tahun hidup..dah puas tido..so jangan merungut kalau awak kena tido awal..nanti dah tua2 baru nak nyesal x guna..

Hujan lebat guruh kilat..i better shut my systems..take out my brain..put it at a safe place..takot nnt zombi curik makan...

Daaa~~


P.s : nnt nak wat entry pasal budak busuk yang ajak aku sama2 tanggung dosa dengan beliau...haha..cilakak!


..minda..
Published with Blogger-droid v1.6.4

Thursday, November 18, 2010

melayan perasaan di production line

raya korban dah habis.. apa yang dikorban? diri sendiri mungkin..haha..well, tak raya pun actually..tido dah lambat..bangun pun lambat.. *ampun!*


ok sekarang kat production..menganga, melepak kat belakang machine..malas kuar lunch sebab malas nak naik atas pastu pas lunch kena turun balik..better stay kat sini sampai petang kang baru kuar and balik.. keja belambak gila..kena plak nanti nak cuti sebulan..memang kena prepare semua list untuk handover kat Loh..oh btw Loh engineer baru nanti backup aku time cuti..


bosan kan jadi engineer? masa kecik pun tak penah temimpi nak jadi engineer..tapi memangla aku suka main2 screwdriver, spanar2, buat2 circuit sana sini, invent benda2 merepek..tapi nak jadi engineer ni susah.. kau kena kental..hati kena kering..mental kena stabil..kena pandai fight balik..kena ada point2 konkrit..


aku? mana ada semua tu.. hati aku mana kering..mental aku biasa la ups and down..sebulan skali.. haha.. nak fight org? sikit2 bleh la..


aku hampir jadi hati kering..fight org sana sini..carut sana sini.. tak puas hati ja carut..saket hati ja carut... hampir..sampai la aku jumpa incik programmer..


dulu aku panas baran..asik nak marah..tak reti sabar..aku benci gila perkataan sabar..i have no faith in life..aku rasa penat nak besabar..so i started to do things in my way...sampai la aku jumpa incik programmer...


aku almost nak jadi entah aku sendiri tak kenal...tapi betul la cakap akak, cakap org2 kat sekeliling aku..sabar..Tuhan selalu ada..em em..


ok la stop the craps.. melalut entah apa2..point yang aku nak cakap ni actually..


aku penat jadi engineer.. the only girl in my team.. berat..penat..tak tau la sampai bila aku boleh betahan...
kak, tau kan depa dah rombak organization ni? so aku kena p kat bos baru..


"equipment maintaining & sustaining engineers"


dan sayalah satu2nya gadis..kat dalam team ni bersama 7 lelaki yang lain...
they called me hardcore.. am i? haha..funny!


incik programmer..saya rindu kamu..... :'(
.
.
..minda..

Monday, November 15, 2010

two cents of mine

.
terfikir aku bila mana tengok video klip pasal 2 pasangan remaja kissing in public.. tepi jalan.. dah takde segan silu.. takde adab.. bila mana di facebook pun busy share sana sini link hal budak 2 orang ni.. terdetik.. mintak Allah beri petunjuk..

bukan hal budak 2 orang tu aku nak cakap..tapi hal manusia lain yang sendirinya melantik diri menjadi hakim.. ya betul.. terang2 salah.. ya betul..semua nak menegur..semua nak menterkejut.. its too much to behave such ways in public as if kita ni takde agama.. ok..clear cut.. benda tu salah..tapi yang menjadi hakim tu senang2 nak buat assumption.. nak jatuhkan hukuman.. pelik?

kenapa bila mana individu itu salah perlu dikaitkan segala isi ruang sekeliling sebagai punca kesalahan? kenapa tak salahkan je individu tu?

kenapa nak kerana nila setitik susu sebelanga habis rosak? *weewit..perumpamaan* 

ok dah kalau budak tu tak ikot ajaran Islam.. kesimpulannya Islam tu jahat? 
ok dah kalau budak tu tak ikot adab melayu..kesimpulannya melayu tu tak guna?
ok dah kalau budak tu tak dengar kata mak ayah.. kesimpulannya mak ayah bodoh?

yang paling lawak.. budak 2 ketul tu buat perangai camtu..tiba2 dah jadi salah parti politik.. penyokong Pas kata ajaran BN..penyokong BN kata ajaran Pas..lawak kan? *pathetic!*

i mean..open your eyes..salahkan individu tu.. jangan kaitkan benda2 tak sepatutnya sebab salah individu tu.. pelik.. kita selalu menunding jari.. kita dah cukup perfect untuk mengaku kita umat Islam sejati? tepuk dada tanya diri sendiri.. 

ni bukan kisah budak 2 ketul yang sah2 bengap tak tahu ajaran agama.. ni kisah realiti yang selalu jadi kat dunia sekeliling kita..

it's like..kalau kau bodoh SPM kau gagal..takkan kau gagal sebab cikgu yang ajar kau tu bodoh..kan? kau gagal sebab kau pemalas..or kau bodoh.. sebab kalau cikgu tu bodoh..dah tentu kawan2 kau yang lain pun gagal..

sama gak macam Islam..macam benda lain..jangan salahkan mak bapak tak reti ajar anak.. anak tu sendiri tak reti nak terima ajaran.. 

mereka salah..tapi masih ada peluang untuk insaf..salah dengan Tuhan..Allah Maha Pengampun..salah dengan manusia?? jadi tak perlu memaki hamun mereka.. berdoa semoga diberi petunjuk..insyaAllah..


p/s : hanya Allah yang layak untuk menentukan samada orang tu ahli syurga atau ahli neraka.. =)


..minda..
.
.

Wednesday, November 10, 2010

kegilaan di tempat kerja

hoho..bukan kegilaan bekerja..tapi kegilaan air asia di tempat kerja.. ok. sebab air asia..aku tak makan sampai sekarang.. haa..kegilaan nak p bandung tiket RM0.. sebab kegilaan tu la jadi kebodohan sampai beli tiket bandung tapi tak beli return tiket. haha!

kesimpulannya aku ngan husna merantau ke bandung and balik penang dari jakarta.. oh! tiket penang kl tak beli lg...


route :

penang > KL > bandung > jakarta > penang > KL


whoa~ macam ceo je maen travel banyak2 camtu..hahah..ok kak. sila simpan duit ok? duit kita 2 org p bandung..wakakak.. i takmo simpan duit.. =D


..minda..

Tuesday, November 9, 2010

isnin pertama minggu pertama

*blank* takde idea mau letak title..
seharian wa melepak kat production line.. 9.15 - 4 pm.. whoa~ pecah rekod.. perlu untuk tekad..kerja besungguh2..haha.. cuma penat..letih untuk jadi kuat..hardcore bak kata hafiz.. the only girl yang kat sustaining group.. dalam team aku.. aku sorang ja gadis ayu sopan lagi berbudi pekerti mulia..yang lain suma jantans2 gagah.. errr.. gagahkah? *doubt*

dulu agak relax..bos lama macam tak kisah sangat nak jadi apa pun..as long kerja siap..as long deliver result.. bos baru ni pelik sikit..suka kejan2 (baca : push)..kalau nak benda, nak la la jugak (baca : sekarang jugak).. aku kan tak bleh sket nak kena push..mula nak tensen..

btw kak..thanks ok? anda selalu bermurah hati demi adikmu ini..

oh tadi vendor us tu cakap..kalau within 1 year kalau u still keja kat same company, meaning u'll be there 4 the rest of ur life.. or atleast 70% of your life.. hahaha..errrr~ kita stuck kat tmpat keja kita ka kak?? deym~ lets find some other job la.. need my life back!!!


oh btw, i dont really trust the distance..not because i dont trust you.. i trust you and people around you..it just that i dont trust the distance..fullstop. =)

please get a broadband ASAP!
3G manakan sama dengan dirimu seorang.. ngeow~



..minda..

Saturday, November 6, 2010

pencari siput tegar

Demi sesuap nasi...
Sepetang di tepi pantai..
Najla yang beria nak cari siput..end up mak ngan bapak yang semangat..hahha..
Aku? Lepak tepi pantai sambil menggemukkan diri dengan jagung bakar ngan aym madu..

Kak..moh keje kat penang oii~

"no one else can speak the words on your lips.."

..minda..
Published with Blogger-droid v1.6.4

budak belemoih

Keterujaan tahap maksima.. *sekadar gambar hiasan*
3 jam selepas meninggalkan bumi penang..
Safe journey dear..
I feel so alone..

Hey kak..countdown untuk ke melaka..ayuh! Mahu berpesta..haha


..minda..
Published with Blogger-droid v1.6.4

sironok

Wa sikalang sulah bole blog blog guna itu samseng..hahaha

P/s : kak, itu gambaq wa manyak suka..haha..nyte~~
Published with Blogger-droid v1.6.4

wa mau testing testing

Testing testing 123...
Published with Blogger-droid v1.6.4

kepenatan ketahapan kemaksimaan

kaki kepenatan tahap maksima..tapi demi menunjukkan kasih dan sayang dinda..dinda rela~~ hahaha.. *ptuih..muntah i*

ok ok.. i really really really had a really really really great fun with you these days..evendo kaki macam nak tecabot.. tumit2 kaki retak seribu bagai..really sorry sebab u terputus hubungan ngan perlis.. whoa~ rumah tok kat kedah pun banjir teruk.. dah takat pinggang..luckily penang selamat..*phew~*

oh actually nak cakap.. aku dah kegemukkan tahap maksima.. serius shit! im not lying.. perut aku flubby.. dah macam jeli dah.. deym! geli! camna nak pakai bikini kat miami beach ni?? nak berangan ala2 baywatch pun dah takleh.. hahaha *pingsan*

pening fikir tempat nak stay kat melaka..
pening fikir hal keje..
penin fikir hal kehidupan..

kak! see you kat melaka nanti ok? aum aum..


p/s : safe journey esok sygku~..


.

Monday, November 1, 2010

things that i regretted in life

still at the office..suram..
hari ni just a beginning of my single-life..errr..opss..i mean, tak available la macam zaman betul2 single dulu..haha..dikau pergi meninggalkan diriku di tahap pertama..cewah~ esok balik then sabtu ni terus hijrah KL..
whoa~ KL tu, kota banyak cabaran tu.. aweks2 cun, hawt, seksis! gay pun ramai! errrr~ *deym*


banyak benda yang i really regret sepanjang hidup ni.. kalau nak listkan macam sia sia.. sebab suma benda pun start dari myself yang sometimes buat benda tak fikir consequences dia.. *err betol ke eja?*


paling menyesal bila tak belajar sungguh2 time sekolah dulu.. i mean, kalau study, score straight A's *berangan* pastu leh fly p oversea *berangan lagi* pastu balik malaysia gaji gila babi tinggi *berangan lagi*


well..since tak sempat nak score straight A's time SPM, aku patut leh score 4flat time matriks *berangan* tapi malangnya selalu ponteng class and tido.. so end up kat U merempat rempat kat melaka tu..


patutnya menyesal..so study hard kat UTeM tu..but end up ponteng kelas laaagiii banyak~~~ so.. tak sempat gak nak 4flat.. haha..at last end up kat kilang ni.. jadi la engineer cabok.. haih!


the point is.. i really regret letting you go kerja kat KL tu*tadak kena mengena ngan kisah atas tu*..wakaka..em em..padahal i jugak yang beria buat histeria kat Maybank tu suruh derang offer you job..em em.. what ever it is.. saya sudah merindui kamu..

next year rasa sangat lama..........


"sometimes the greatest journey is the distance between two people"


...huu~ ade gak org baca..*terharu*

Saturday, October 23, 2010

sudah start menulis

haha.. hai hai~

hai kakak...
hai dear..
hai blog..

well.. officially im a blogger again~ woot woot!! *haha, as if ada org baca!* 

Monday, June 21, 2010

when you really love someone

.
.
.
.

.
.
I'm a woman, lord knows it's hard
I need a real man to give me what I need
Sweet attention, love and tenderness
When it's real it's unconditional, I'm telling y'all

Cause a man, just ain't a man,
If he aint' man enough
To love you when you're right,
Love you when you're wrong
Love you when you're weak,
Love you when you're strong


Take you higher
When the world got you feelin low.
He's given you his last, cuz he's thinking of you first
Given comfort when you're thinking that you're hurt
That's what's done when you really love someone


I'm telling y'all, I'm telling y'all.
Cause you're a real man and lord knows it's hard
Sometimes you just need a woman's touch
Sweet affection, love and support
When it's real, it's unconditional, I'm telling y'all


Oh cause a woman ain't a woman if she ain't woman enough
To love you when you're right
Love you when you're wrong
Love you when you're weak,
Love you when you're strong


Take you higher
When the world got you feelin low.
She's giving you her best, even when you're at your worst
Givin comfort, when she's thinking that you're hurt
That's what's done, when you really love someone
I'm telling y'all

Sometimes you gonna argue
Sometimes you gonna fight
Sometimes it's gonna feel like it will never be right
But something so strong, keeps you holdin on
It don't make sense, but it make a good song


Cause a man, just ain't a man,
If he ain't man enough
To love you when you're right,
Love you when you're wrong
Love you when you're weak,
Love you when you're strong


Take you higher
When the world got you feelin low
He's given you his last, cuz he's thinking of you first
Given comfort when you're thinking that you're hurt
That's what's done when you really love someone
I'm telling y'all, I'm telling y'all, I'm telling y'all


That a woman ain't a woman if she ain't woman enough
To love you when you're right
Love you when you're wrong
Love you when you're weak,
Love you when you're strong


Take you higher and higher
When the world got you feelin low.


She's giving you her best, even when you're at your worst
Givin comfort, when she's thinking that you're hurt
That's what's done, when you really love someone
.
.
.

Monday, June 14, 2010

baru pulang kerja makan detin

hi!

aku macam ion negatif yang membawa bencana.

beliau macam ion positif yang neutralkan aku.


selamat malam!

Saturday, June 12, 2010

8 things a great guy would do


selamat pagi

hi blog.
good morning! haha. kau sehat? aku dah addict dengan cafe world ni. bangang kan bangun setiap 3 jam nak tengok masakan? haha! ok ok. aku tipu. tapi betol la. aku addict tapi tak la sampai bangun setiap 3 jam. =b


eh, aku patut mandi nak breakfast dengan cinta hati. tapi aku borak ngan kau dulu. malas gila mau mandi. dah la sejuk2 ni.


dear~
waits seminit ok? muah!


ok la. nanti aku sambung stori. patut janji jumpa pukul 8.50. tapi sekarang 8.46 aku tak mandi lagi. haha.
perangai macam ni sebab cinta hati baek sangat. teruk! sori kamu!


ye ye..saya mandi sekarang!


daaa~~


p/s : ok ok..takde p/s dah..lambat dah ni.. =b

.

Friday, June 11, 2010

si gemuk yang buhsan

hi si sesat.
aku sihat deyh ari ni.. makan gila banyak sampai nak meletup perut.. bila nak eksesais? ah~ jangan tanya la soalan tu. penat mau pikir. eksesais tu dah jadi azam aku tetiap hujung minggu dan awal mula minggu. tapi end up makan bertambah banyak..eksesais? jangan harap. oh lupa nak cakap. berat aku tambah 2kg. best kan? perut makin ke depan. tapi takpe la. alasan sedapkan hati bila tengok perut sendiri adalah "senang nanti baby selesa dok dalam perut. ruang besar". haha! oh minda. jangan bangang sangat! sila kuruskan badan ok?


esok aainaa kahwin. ya ya. dia tu kawan rapat aku dulu masa sekolah. tapi ntah. aku pun tak bole blah ah nak rapat ngan dia dah. meby sebab benda lama jadi. kitorang pun dah renggang kan? neway, congrates dear babe~~ semuga bahagia dunia akhirat. adoi. esok mau pakai baju apa? bosan seyh nak attend kenduri2. serius aku malas bersosial sangat. kenduri kendara sesak ah. tak minat.



eh, aku tak paham la why Dell's laptop having fan kat bottom of their lappy? kau paham? bangang ah Dell. dah la cepat panas. lappy plak sat2 dok padam. ergh~



aku pun lagi tak paham kat dua ekor makluk perangai cam setan. bajet bagos padahal taik. pegi mampus la. demmit!



daa~

p/s : cinta ini membunuhku.. haha. kat winamp tengah ada lagu ni. macam best plak. tapi dear~ ur love makes me feel alive.. aum aum~~ :-*

Wednesday, June 9, 2010

blog. aku pening.

hi blog.
aku ada wish..
boleh kau tunaikan?



need to go somewhere where no one knows my name.



boleh? ala kau kemut ah~! malas ah layan. bye!

hi blog

motif? entah. aku pun tak tau motif apa aku buat blog ni. haa. aku pesakit mental yang desperately perlukan rawatan untuk pulihkan kesakitan. kalau kau jenguk balik kestabilan hidup aku. 90% memang tak stabil. sebab aku selalu drag benda2 simple kat luar masuk dalam emotion aku and buat berteruk. mungkin ni salah satu sindrom penyakit setiap bulan yang perlu ditanggung semua gadis2 including me.



sebenarnya. aku rasa mau private blog yang satu tu. ya. motif sebenar adalah aku dah bosan dengan blog tu. mungkin. blog tu macam dah diselaputi najis. kotor.. doktor! tolong ubat aku! mental aku kurang stabil.


i'm giving you time to miss me dear.
one thing you need to know. there's a dark side of me yang i really need to change. since i was little. i hate to share things with others. until now. i hate to know that i can't have you whenever i want you. whenever i need you.

maaf. saya perlu berubah. dan maaf. saya memang benci perasaan kena share barang yang saya sayang dengan orang lain. dan maaf lagi. saya tau awak bukan barang. tapi awak kepunyaan saya. dan saya benci share awak dengan orang lain. maaf dan maaf.


hi blog.
maaf sebab entri pertama dah kearah kebitteran.


p/s : saya sayang kamu..