Thursday, August 24, 2017

Again. I nak berleter lagi.


Kadang bila kita rasa diri kita ni superior, dah bagus, kita terlupa kat tanah yang pernah kita pijak.

Masalah hati bila kita rasa sakit kalau nampak orang lain lebih dari kita.
Kita delusional dengan perang otak sendiri.
Kita nak kita saja yang boleh buat tu. Boleh buat ni.

Masalah hati bila kita sentiasa rasa syak, berburuk sangka dengan semua benda.
Kita sentiasa rasa ditindas, teraniaya.
Semua orang salah. Hanya kita yang betul.

Ego tinggi. Untuk apa?
Tinggi mana nak pergi?

Ingat tak dulu sebab apa Iblis kena buang daerah (syurga Allah) ?

Sebab ego lah.

#justsaying

Wednesday, August 23, 2017

Percayakan rezeki

Bismillahirahmanirrahim.

Walaupun tak istiqomah menulis. Tapi I will try to make some time to write.


Sometimes we thought that we are the victim.
Yang orang semua adalah sedang menganiayai kita.
Think again.

Apa yang kita pernah buat?
Am I doing the same thing to the other person to get what I got now?

Banyak betul benda nak tulis.
Tapi since I dah meningkat usia, I lebih selesa to let it die inside the thoughts.

Tengoklah if I got time and time and time.
I'll write.


Till then,

Jika kita faham rezeki datang dari Allah itu apa, kita akan berlapang dada.

Please check back those things you did. Please.

Thank you!

Monday, August 14, 2017

...



Astagfirullahalazim..

Punya lah mengantuk sampai tertidoq layan user..

zzzZZZzzzZZzz

Thursday, August 10, 2017

10082017

I'm back.
Ok ada peningkatan. Dua hari berturut-turut I update blog ni..
Dulu zaman muda mudi banyak masa terluang, memang sehari berpost-post boleh update. Tambah-tambah kalau time heartbroken gitchew~. kah!!


Well nothing much to share (or I'm losing my touch to write).

Alhamdulillah Zuhayr negative for Talassemia.
Dengan itu dia diklasifikasikan sebagai kekurangan zat besi. *kesian! hahah.


So main thing yang I suspect is my breastmilk lah of course since dia jenis tak berapa makan real food and only bergantung kat susu ja.
I know some will say yang teruskan menyusu. Susu ibu adalah susu yang terbaik. yada yada yada...

Tapi I tau, me myself also not living a good lifestyle pun. Healthy food tak berapa. Junkies pun kadang-kadang sapu jua~~ haha! *sorry kids* So, I optfor a formula milk with high iron.

Since Zhafran pun minum Anmum, (Surprisingly, nutrients in Anmum is better than Enfagrow) I give the same brand to Zuhayr to top up with my milk. Kira macam kalau I rasa harini makanan tak berapa healthy, I'll make sure Zuhayr to drink at least 3 session FM. (Sounds like I'm a bad mom right? judgemedontcare. =p


On top of that of course lah kena makan supplement zat besi yang doktor bagi ittteww~~ haha. lagi 3 bulan kita jumpa doktor lagi ok sayang?

Mama loves you. but mama loves food too. Acaner tu? Hahahah!



Wednesday, August 9, 2017

09082017

Kah! Selalu semangat nak menaip untuk titipan anak-anak masa depan.

Nanhado! Tak berjaya mama nak istiqomah.

Well hello kids. IF you are able to find my blog, and reading it now, just want to let you know that mama is falling in love with you everyday. Bertambah berjuta-juta kali. Tak pernah berkurang.

Dan if masa anak-anak mama ni baca and I'm still around, please come home and kiss me, ok! Haha!

..........


it's 2017! angan-angan nak jadi fulltime housewife masih menjadi angan-angan.
I'm not brave enough to leave everything behind.

I takut nanti I tak mampu nak bagi kehidupan yang sempurna kat anak-anak.
It's true money can't buy happiness but there's mouth to feed and tummy to fill.
Bukan duduk kampung yang boleh makan pucuk/ulam and ternak ayam itik semua.

So, to those yang selalu cakap, "InsyaAllah. Akan ada rezeki Dia bagi sebab niat you mulia nak jaga anak-anak sendiri", I can say that it might not work for me.

Tera dok kerja pun sesak jua kadang-kadang. Tunggu la laki I kaya raya gaji 20k sebulan, boleh lah I resign dengan hati terbuka. Kah! (If dia still with me and tak lupa diri cari bini baru la!!) Hahaha.


But who knows. Doa saja lah yang terbaik. :-*


Wednesday, May 11, 2016

Everyday is the Mother's Day..


Dear Mak,

Thank you for everything that you've done to me. 
For all the sweats and tears.
For the restless days and nights.
For the selfless care and endless thoughts.
Thank you for the unconditional love.

Takkan ada daya apapun kat dunia ni yang boleh membalas semua jasa mak ngan bapak..



Wednesday, August 5, 2015

Dear Love..

Assalammualaikum..

If you are reading this....
Thank you so much for everything..

Hari2 I bertekad nak jadi isteri yang terbaik, yang rajin, yang sopan, yang buat segalanya macam mana mak layan bapak...
Hari2 jugak I tak berjaya..

Tapi walaupun I tak pernah berjaya jadi isteri terbaik..
U selalu tetap akan jadi suami yang terbaik untuk I..

Alhamdulillah.. tu saja yang mampu untuk I cakap..
*walaupun sometimes perangai I tak semegah. Tapi percayalah yang I sangat bersyukur to have you by my side*

Tetap.. I tetap akan bertekad untuk menjadi isteri yang terbaik untuk U.
mungkin bukan esok. but trust me. I will definitely be, someday.


I love you to the moon n back n to the infinity..

Happy belated birthday Love.
Sorry no celebration.
InsyaAllah next year kita celebrate berempat, nun jauh dari segalanya.. :)
Doakan isteri you cepat habis fasa ni.. udah keletihan sangat.. (not complaining..)

Tuesday, June 30, 2015

Syahdu di bulan Ramadhan.

Assalammualaikum,

Dah dua hari rasa macam putuih cinta. Syahdu. Haha.
Semua benda buat serba tak kena. Kerja pun malas *padahal memang hari2 malas*

Lambatnya Friday. Padan muka sendiri bagi cadangan kat mak. Sendiri yang sedih. Actually Hadif Zhafran berada nun jauh di Penang. *huwaaaaa! syahdu!!!*

Sebab kena kerja mlm, so kesian mak sorang2 kat rumah. That's why bagi cadangan kat mak

"stay ja la Penang mak oi~~"

Dang~!!! makanya syahdu berendam air mata la 2 3 hari ni.. haha. *lepas ni takleh dah mak oii~ merana jiwa raga..hahaha*

Em em. .apa yang nak update? Actually blogging ni pun dah outdated sangat dah.. Tapi once a while macam nak tulis la jugak.. Mana tau bila dah takdak nanti, anak2 google2 boleh baca ka.. :p


OKlah bai..

p/s : semoga semua selamat dan dipermudahkan. Amin.
p/s/s : Abg long cepat mai kat mama! Mama is rindu!