Wednesday, May 11, 2016

Everyday is the Mother's Day..


Dear Mak,

Thank you for everything that you've done to me. 
For all the sweats and tears.
For the restless days and nights.
For the selfless care and endless thoughts.
Thank you for the unconditional love.

Takkan ada daya apapun kat dunia ni yang boleh membalas semua jasa mak ngan bapak..



Wednesday, August 5, 2015

Dear Love..

Assalammualaikum..

If you are reading this....
Thank you so much for everything..

Hari2 I bertekad nak jadi isteri yang terbaik, yang rajin, yang sopan, yang buat segalanya macam mana mak layan bapak...
Hari2 jugak I tak berjaya..

Tapi walaupun I tak pernah berjaya jadi isteri terbaik..
U selalu tetap akan jadi suami yang terbaik untuk I..

Alhamdulillah.. tu saja yang mampu untuk I cakap..
*walaupun sometimes perangai I tak semegah. Tapi percayalah yang I sangat bersyukur to have you by my side*

Tetap.. I tetap akan bertekad untuk menjadi isteri yang terbaik untuk U.
mungkin bukan esok. but trust me. I will definitely be, someday.


I love you to the moon n back n to the infinity..

Happy belated birthday Love.
Sorry no celebration.
InsyaAllah next year kita celebrate berempat, nun jauh dari segalanya.. :)
Doakan isteri you cepat habis fasa ni.. udah keletihan sangat.. (not complaining..)

Tuesday, June 30, 2015

Syahdu di bulan Ramadhan.

Assalammualaikum,

Dah dua hari rasa macam putuih cinta. Syahdu. Haha.
Semua benda buat serba tak kena. Kerja pun malas *padahal memang hari2 malas*

Lambatnya Friday. Padan muka sendiri bagi cadangan kat mak. Sendiri yang sedih. Actually Hadif Zhafran berada nun jauh di Penang. *huwaaaaa! syahdu!!!*

Sebab kena kerja mlm, so kesian mak sorang2 kat rumah. That's why bagi cadangan kat mak

"stay ja la Penang mak oi~~"

Dang~!!! makanya syahdu berendam air mata la 2 3 hari ni.. haha. *lepas ni takleh dah mak oii~ merana jiwa raga..hahaha*

Em em. .apa yang nak update? Actually blogging ni pun dah outdated sangat dah.. Tapi once a while macam nak tulis la jugak.. Mana tau bila dah takdak nanti, anak2 google2 boleh baca ka.. :p


OKlah bai..

p/s : semoga semua selamat dan dipermudahkan. Amin.
p/s/s : Abg long cepat mai kat mama! Mama is rindu!

Friday, June 12, 2015

it got me to the deepest part of my heart.


and if you hurt me..
that's ok baby
only words bleed
inside these pages you just hold me
and i won't ever let you go




video

youtube : https://www.youtube.com/watch?v=nSDgHBxUbVQ

Tuesday, June 9, 2015

Bersyukur

Assalammualaikum,

Disebabkan dah nak Ramadhan, mode serban atas kepala on. Teettt...

Apa yang aku nak cakap pasai bersyukur? This post is more like a-note-to-myself note.

Situasi A :

GST : 6%
Increment 3%

Ali : Gaji naik 3% ja? Mana cukup, GST 6% kot?
Ahmad : Bersyukurlah ada ramai lagi yang tak naik gaji. Or even worst, tak ada kerja. 

Situasi B
Elaun perumahan ditambah RM200 dari asal

Ali : RM200 je? sewa rumah area sini pun cikai-cikai pun RM900
Ahmad : Bersyukurlah. Ada ramai lagi yang nak sewa rumah proper untuk family pun tak mampu sebab gaji cukup2 makan. Elaun pun tadak. 


OK cukup lah situasi. Aku nak tanya, tak boleh ka kau bersyukur walau sekali?
Hidup kalau tak mampu nak lapangkan dada bersyukur, memang sentiasa akan crave for more.
Semua orang ada purpose untuk hidup.

Tak kira lah apa pun purpose hidup kita, tolonglah titik kat dalam hati kita kesyukuran untuk setiap rezeki yang kita ada/dapat.

Ni tak bersyukur sampai tahap orang bagi orang bagi cekelat hacks boleh question "Laa, hacks sajia?". Mungkin kat kau "hacks sajia" tapi kat orang lain "Nutella". *ifyouknowwhatimean*

So belajaq la bersyukur. Bukan susah mana pun.

Ramadhan is around the corner

Assalammualaikum,
Minggu depan dah nak puasa. Sat ja masa berjalan. Teringat puasa last year kena buat kuih raya untuk bebudak sekolah.

Al-kisahnya lepas dah kena vss tu, punya serabut pkiaq pasal duit, Allah panjangkan rezeki dapat jadi cikgu ganti kat Sekolah Menengah Kebangsaan Putra Perdana. Alhamdulillah. Of course excited uols sebab aku kan memang suka mengajaq. So skop kerja adalah jadi cikgu masakan ngan seni. Failed! Tapi daku gagahkan jua belajaq kat youtube demi kesejahteraan semua.

Program Pendidikan Khas Intergrasi. Sumpah hari aku jadi cikgu, that was the first time aku dengaq program ni. Ni program persekolahan kanak-kanak istimewa consist of various type of keistimewaan diorang like Autism, Hyper, Cerebral Palsy, Slow learner and others. Ye lah, ada sorang dua tu memang anak syurga. Betapa istimewa sampai tengok muka depa ni pun rasa tenang ja hati nak senyum ja selalu. (of course not all of them. :D hanya seorang dua tu yang betoi2 buat aku rasa tenang)

Banyak sangat aku belajaq kat sana. Nampak ja depa macam tu but the are full of love. Depa might not normal but depa punya adab jauh lagi baguih dari those yang so-called normal students. (based on experience mengajaq form 3 and form 4) 

*sigh* Rindu pulak kat depa. *sigh*

Semoga Allah sentiasa melindungi depa. Amin. 


I am definitely looking forward for Ramadhan for its bulan yang penuh rahmat..
Other than that......of course because MAK IS HERE WITH ME TO COOK FOR SAHUR & BERBUKA. ok kakak2 abang2 sila jeles. wakakaka. lamanya tak merasa berbuka & sahur ngan mak. rasanya dah 4-5 tahun dah kot. *cry!*

Thursday, April 2, 2015

GST

Assalammualaikum,
Nothing much to say.
Just glad that there are shops who did not increase their prices.

One of them :

Address :
Baby Palace Sdn Bhd
Lot L1-55 Two IOI Square,
IOI Resort City,
62505 Putrajaya
Kuala Lumpur.
See it to believe it


Thank you!
Will definitely shop there again!

Tuesday, March 31, 2015

31032015

Bismillahirahmanirrahim.....

Phew~ How's life? Getting better? Alhamdulillah. Mine so far cukup serba serbi. Tak lebih tak kurang. Still coping. Still blend in.

Apa perasaan boleh kerja after 6months menganggur? Well. It's time to pay bills and hutang piutang keliling pinggang.

Actually not really menganggur sebab untuk 4bulan tu I kerja as cikgu separuh masa. eh~ eh~ *nak jugak separuh masa* Erk best ke jadi cikgu? Well best and tak best. *later la if I got time I story morry*

So bila dah jadi mak mak ni, life pun not as easy as before.
Challenging I must say. Full of thrills. Tapi Alhamdulillah 50% of it diringankan oleh mak, bapak and Pali. Banyaknya down dari up. Sometimes I feel like I'm not a good mama. Not even close to good. *cry!* I'm trying my best to provide him everything but some how I felt like I failed. I'm sorry son.

DULU I used to tell myself that I don't want kids. I imagined my life will be miserable with babies/kids. All the hassles that I need to go through. Not even in my wildest dream that I wish for babies. DULU la. Lepas dah kahwin pun still 50-50. Nak anak pun sebab pressure from surrounding. Nak tunjuk yang I tak mandul. Not really truly from my heart. Until 1 day I realized yang I'm ready *90% ready actually*.

What I'm trying to say here is that perancangan Allah yang sangat sempurna. He gave me my precious when He knows that I'm ready, at the right time. I bersyukur that He did not answer my prayer earlier because who knows what's gonna happen if He did.

Alhamdulillah. Thank you Allah for everything.
Hadif Zhafran. Nyawa mama now. Thank you son for teaching me about life, appreciation, patience, responsibility and above all; about love.

Betul lah Ayuni cakap dulu - Dia marah when I said I xmo baby.

"Aku nak hang rasa bestnya taktau nak describe perasaan diperlukan. Hang lah hero kat mata anak. Aku nak hang ada anak. Feel it babe." - more or less ni la yang dia kata dlu.

Thanks babe. Yes, I understand now. Thank you!